אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גייתנר: "סין מבינה שייסוף היואן משרת את מטרותיה" צילום: בלומברג

גייתנר: "סין מבינה שייסוף היואן משרת את מטרותיה"

על רקע המתיחות סביב סוגיית המט"ח, נפגש שר האוצר של ארה"ב עם סגן ראש ממשלת סין לדון ביחסים הכלכליים בין שתי המדינות

24.10.2010, 20:50 | סוכנויות הידיעות

שר האוצר של ארה"ב טימותי גייתנר נפגש היום עם סגן ראש ממשלת סין וונג קישאן ושוחח על הקשרים הכלכליים בין המדינות. הפגישה, שנקבעה ברגע האחרון, התקיימה על רקע הרגישות הרבה סביב סוגיית שער החליפין של היואן הסיני, כאשר ארה"ב סבורה כי הוא סובל מפיחות יתר שנועד להשיג לסין יתרון ביצוא.

הפגישה עם קישאן, שנחשב אחראי על חלק גדול ממדיניותה הכלכלית של ארצו, התקיימה בנמל תעופה ליד העיר קינגדאו שבמזרח סין, יום לאחר שננעלה בדרום קוריאה ועידת שרי האוצר וראשי הבנקים המרכזיים של מדינות ה־G20. בוועידה התחייבו ראשי המדינות להימנע מפיחותים מלאכותיים בערכי המטבעות כדי למתן את מלחמת המט"ח. בהצהרה שפרסם משרד החוץ של ארה"ב אחרי הפגישה נכתב כי "שני הצדדים דנו ביחסים הכלכליים בין ארה"ב לסין ובהכנות לקראת כינוס ראשי מדינות ה־G20 בדרום קוריאה בנובמבר".

בראיון שהעניק גייתנר ל"בלומברג" שעות ספורות לפני הפגישה, אמר שר האוצר כי סין תמשיך לפעול להגמשת שער החליפין של היואן וכי כעת היא מעורבת באופן פעיל בסוגיית המט"ח העולמי. גייתנר אמר כי לבייג'ינג יש אינטרס שערך היואן יהיה גבוה לעומת הדולר מפני שהיא אינה רוצה שהבנק המרכזי של ארה"ב, הפדרל רזרב, יתערב במדיניות המוניטרית שלו. כמו כן, הוא סבור כי הגורמים הרשמיים בסין מבינים כי ייסוף המטבע משרת את האינטרס ארוך הטווח של המשך צמיחת התמ"ג והיציבות הכלכלית בעולם.

"הם מדינה עצמאית, כלכלה גדולה. הם זקוקים לגמישות כדי לנהל את המדיניות שלהם באופן ההגיוני עבור סין", אמר גייתנר . "ולשם כך שער המטבע המקומי שלהם צריך לעלות עם הזמן, כפי שהם עושים כעת, ואנחנו רוצים שזה ימשיך".

עם זאת, גייתנר סייג ואמר כי לסין "יש עוד דרך ארוכה לעבור, אך אני סבור שהם מחויבים אליה". לדבריו, "אני בטוח שהם ימשיכו לנוע בכיוון".

תגיות