אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"הגורם הפלילי" שנקשר לקופי בין מספר על פגישתו עם הזכיינים: אני לא יכול לאנוס את עצמי עליכם" צילום: עמית מגל

"הגורם הפלילי" שנקשר לקופי בין מספר על פגישתו עם הזכיינים: אני לא יכול לאנוס את עצמי עליכם"

מדו"ח מפרק רשת קופי בין עולה כי זכייני הרשת התלוננו שגורמים פליליים ניסו להפעיל עליהם לחץ. "כלכליסט" חושף כי מדובר בפגישה עם ארז זוהר, עבריין בעבר ואיש עסקים בהווה, שטוען בתוקף: "לא איימתי על אף אחד"

26.10.2010, 16:49 | מארק שון

"הגורם הפלילי" שלכאורה הפעיל לחץ על זכייני רשת קופי בין המתפרקת הוא ארז זוהר, שהורשע בעברו בסחיטה ובאיומים. זוהר אמר בשיחה עם "כלכליסט" כי "אני 'העבריין' שהתייצב מול הזכיינים", אך סייג כי "לא איימתי על אף אחד". זוהר הביע הלם למשמע טענות הזכיינים העולות מדו"ח מפרק הרשת שנחשף בבית המשפט. לטענתו, מה שעומד מאחורי ההתקפה של הזכיינים הוא ניסיונם להסיט את האש מהם ומחובותיהם כלפי החברה בפירוק.

כפי שנחשף ביום חמישי האחרון, במסגרת הליך הפירוק של הרשת בישראל טענו זכייני קופי בין כי גורמים פליליים ניסו להפעיל עליהם לחץ לשלם לחברה את דמי הזיכיון. עתה טוען ארז זוהר כי כוונתם היתה אליו. לדבריו, ביוני האחרון הוא נפגש עם שלושת השותפים ברשת - דני ורנר, דני הרשקוביץ וטל פיקלר - ועם מספר זכיינים בסניף קופי בין בהרצליה. שלושת השותפים מחזיקים שווה בשווה במניות חברת סיטי פוד, שבאמצעותה הם הפעילו את קופי בין.

זוהר מספר כי הגיע לפגישה כדי לסייע לשותפים, שנקלעו לקשיים כלכליים וחיפשו משקיע שותף שיחליף אותם. המגעים בין הצדדים לא הבשילו לכדי עסקה.

דני ורנר, צילום: אביגייל עוזי דני ורנר | צילום: אביגייל עוזי דני ורנר, צילום: אביגייל עוזי

זוהר מציג גרסה מפתיעה שלא נשמעה עד היום. לטענתו, הוא נפגש עם דני ורנר בארבע עיניים. לדבריו, "נסעתי להיפגש עם ורנר בבית קפה בעזריאלי. אמרתי לו 'תסתכל לי בעיניים, אתה בלב שלם רוצה לבוא איתי לעסקה הזאת?' ורנר השיב לי 'מתאים לי שאתה בא'".

ורנר מצדו מכחיש לחלוטין את דבר פגישתו האישית עם זוהר. לטענתו, זוהר הגיע לפגישה יחד עם השותף הרשקוביץ. עורך דינו של ורנר, אודי גינדס, מסר כי "ורנר לא נפגש מעולם עם זוהר בארבע עיניים. תמיד זוהר לווה על ידי דני הרשקוביץ. גם בפגישה עם הזכיינים זוהר בא עם הרשקוביץ ועורך דינו והוצג על ידיהם כמי שמחליף אותם. ורנר קיבל את ההודעה של הרשקוביץ ועורך דינו שלפיה הם העבירו את הניהול לזוהר. הוא לא התבקש להסכים לעניין. הוא קיבל את הודעתם". לדברי עו"ד גינדס, "ורנר לא ידע על עברו של זוהר". עם זאת, ורנר מאשר את נוכחותו של זוהר בפגישה עם הזכיינים בהרצליה.

דני הרשקוביץ דוחה את הטענות לקשר בינו לבין זוהר, ומשיב אש לכיוון שותפו דני ורנר. מדוברו של הרשקוביץ נמסר כי "שקריו ותחבולותיו של מר ורנר בניסיון להציל את עורו הם פתטיים ומעוררי רחמים ועוד יתבהרו בבית המשפט. הקשר עם זוהר התנהל ישירות מול דני ורנר, ומר הרשקוביץ מצדו זומן לפגישה לגיטימית על ידי ורנר. מכיוון שהמגעים לא הבשילו לכדי עסקה ממשית, אין ולא היה טעם לדון על טיבה של העסקה".

הרקורד של ארז זוהר: ממשפחת פשע לכלא

העבר של זוהר עשיר בהסתבכויות פליליות, דבר שייתכן שגרם לזכיינים לראות בו "גורם פלילי". ביוני 2008 נעצר זוהר, רו"ח בהשכלתו, בחשד שסייע וייעץ למשפחת הפשע חרירי להלבין כספים. החשדות לא אומתו והוא שוחרר ללא הגשת כתב אישום.

ביולי 2007 הודה זוהר במסגרת עסקת טיעון בכתב אישום נוסף נגדו, שעל פיו הוא ושותף אחר משכו 17 אלף שקל ממספר סניפי בנק בחיפה באמצעות מספר רב של כרטיסי אשראי מזויפים. מאותו גזר הדין עולה כי זוהר הורשע בעבירות של קשירת קשר ותרמית בניירות ערך שבוצעו בשנות התשעים, ולאחר מכן הורשע במסגרת עסקת טיעון בגין מספר עבירות של קשירת קשר וסחיטה באיומים שבוצעו בשנת 2001.

זוהר ישב בכלא תקופה מצטברת של שנה וחצי. בשנת 2006 הוא ביקש להכריז עליו כפושט רגל, בעקבות חובות שצבר במהלך המאסר. לאחרונה הוא הגיש הצעת גישור בנושא והוא ממתין לאישור בית המשפט.

לטענתו, הוא הגיע לקופי בין כדי למצוא מחליף לשני השותפים הרשקוביץ ופיקלר, אשר יקבל את חלקם - שני שלישים מהרשת. זוהר מספר כי הוא העלה את שמה של שיוביץ, חברה לייעוץ כלכלי, כשותפה פוטנציאלית. לדבריו, מדובר היה באופציה אחת מני רבות שעלתה על הפרק. שמה של שיוביץ כבר הוזכר בעבר בהקשר של קופי בין. מפרק החברה כותב בדו"ח שלו כי במהלך יוני ניהלה סיטי פוד משא ומתן עם חברת שיוביץ ודור מוצרים פיננסים ועם מנהלה רו"ח גדי שיוביץ, כדי שתיטול על עצמה את ניהול הרשת. שם החברה אוזכר גם על ידי ורנר עצמו בראיונות שנתן ביוני.

רו"ח שיוביץ אמר בתגובה כי "מעולם לא הייתי הבעלים של חברת שיוביץ. לא נפגשתי מעולם עם מישהו שהיה הבעלים, מנהל או נושא משרה בקופי בין. הבעלים של חברת שיוביץ הוא רו"ח חנן שטיינמץ, ושנינו עושים שיתופי פעולה יחד. אין לי מושג מי הם ורנר והרשקוביץ". שיוביץ פנה אתמול למפרק, עו"ד מור נרדיה, וביקש ממנו למחוק את שמו מהדו"ח שהוגש לבית המשפט.

הזכיינים ובעלי המניות נפגשים עם זוהר

הצרות של בעלי קופי בין נמשכות: עובדי ג'וסלנד מבקשים לפרק את הרשת שבבעלות ורנר העובדים טענו כי לא קיבלו את משכורותם בחודשים האחרונים. גובה החוב המשוער של החברה הינו כ-200 אלף שקל מארק שוןלכתבה המלאה

זוהר שופך אור על ההתקשרות עם בעלי המניות של סיטי פוד. האדם שקישר לטענתו בינו לבין טל פיקלר, בעל המניות השלישי בחברה ומי שמחזיק בשליש ממנה, הוא מוטי חכים, המקורב לפיקלר. אותו חכים אגב שזוהר מגדיר כ"אדם משכמו ומעלה" נרצח באוגוסט האחרון בעיר אילת על ידי אלמונים. על הפרשה הוטל צו איסור פרסום. מפיקלר עצמו לא ניתן היה לקבל תגובה לנושא.

פגישת בעלי המניות, זוהר והזכיינים התקיימה בסניף קופי בין בהרצליה. במסגרתה הציגו הרשקוביץ וזוהר את ראייתם באשר לעתיד העסקי של הרשת. לדברי זוהר, "אמרתי להם שאנחנו רוצים לפתוח רשת טובה בצפון. ורנר והרשקוביץ היו שם וזאת היתה שיחה רגילה, לא היו שם אחרים וזאת לא היתה שיחה צפופה מאחורי איזה עץ. אני העבריין הכי גדול שהיה שם".

דני הרשקוביץ, צילום: רפי דלויה דני הרשקוביץ | צילום: רפי דלויה דני הרשקוביץ, צילום: רפי דלויה

התיאור שהופיע בדו"ח המפרק לגבי הפגישה הוא קצת שונה; "ייתכן שחברת הניהול (שמוגדרת בבקשה כחברת שיוביץ - מ"ש) פעלה לתקופה קצרה, ככל הנראה בלי שנקשר עמה הסכם מחייב, באמצעות גורמים פליליים בניסיון להפעיל לחץ על זכייני הרשת לשלם את דמי הזיכיון המגיעים מהם לחברה".

הזכיינים עצמם העדיפו שלא להתבטא בכתבה, וציינו כי כל פרסום שלילי יכול רק לפגוע ברשת ובהם. אך הם אישרו את דבר הפגישה ואת נוכחותם של ורנר והרשקוביץ בה, יחד עם זוהר. "הזכיינים החלו להגיד לי 'קראנו שאתה קשור למשפחת חרירי', והחלו לספר על דברים שקראו עליי", מספר זוהר על הפגישה הטעונה, "אמרתי להם שאני לא יכול לאנוס את עצמי עליהם, ואם הם לא רוצים לעבוד לא נורא".

לבסוף אכן לא נחתמה עסקה. זוהר מסביר בשיחה עם "כלכליסט" כי הוא בחן את הנתונים הכספיים והתברר שהזכיינים חייבים המון כסף, והחוב לקופי בין העולמית הוא עצום. נוסף על כל אלה ורנר למעשה לא שיתף איתו פעולה באופן מלא.

הניסיון להכניס את זוהר לחברה התברר כניסיון האחרון להצילה, ולפני שבועיים היא נכנסה לפירוק.

מצבה הפיננסי של קופי בין כפי שעולה מבקשת הפירוק שהוגשה לבית המשפט לפני כמה שבועות: חובותיה הכוללים של החברה הנם בין היתר 2 מיליון שקל לבנק אוצר החייל, מיליון שקל לבנק לאומי ועוד 4.5 מיליון שקל ל"ספקים שונים".

מדו"ח המפרק עולה כי כבר ביוני 2010 התברר שהמצב הפיננסי של החברה קשה, תזרים המזומנים שלה מפעילות שוטפת שלילי, מערך הגבייה של הרשת חדל מלתפקד והשדרה הניהולית היתה חסרה, בלשון המעטה.

מעורך דינו של ורנר, אודי גינדס, נמסר בתגובה: "דני ורנר היה בעל מניות מיעוט ולא עסק בניהול החברה. זוהר הוצג בפני דני ורנר כאיש עסקים. דני ורנר לא ידע דבר על הרקע של זוהר. כאשר התברר לדני ורנר שקיימים אי־סדרים והתחילו להגיע שמועות על הרקע של המעורבים, דני ביקש שימונה לחברה מפרק זמני מטעם בית המשפט, שיפעל למכור את הרשת למרבה במחיר. ההשקעה של דני ורנר ברשת ירדה לטמיון". עו"ד גינדס הוסיף, כי "ורנר לא הכיר ולא פגש את זוהר אפילו פעם אחת לפני שהרשקוביץ הסכים איתו על ניהול סיטיפוד. לדני ורנר לא היה שום קשר לזוהר ולמהלך של הרשקוביץ בעניינו, והלכה למעשה זה הביא לקצה של החברה. זמן קצר לאחר מכן, כשנפוצו שמועות על התנהלותם, שותקה פעילות החברה עד שלבסוף מונה לחברה מפרק זמני".

מטל פיקלר לא ניתן היה להשיג תגובה.

תגיות