אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
 מה יש בפנים: ערק

מה יש בפנים: ערק

הערק מורכב מתערובת של שני נוזלים: אנתול ואלכוהול. לאנתול תכונה אחת חשובה - הוא עולה ישר למוח. מעבר לכך הוא גם קוטל חרקים

28.10.2010, 10:16 | מערכת כלכליסט

מים

הקסם האמיתי של הערק קורה כשמוסיפים לו מים: הוא נהפך לחלב. לפי האגדה ערק הוא בעצם חלב אריות, ולכן האיסור האסלאמי על שתיית משקאות משכרים לא תופס לגביו. אבל לפני שאתם מנסים לחלוב אריה כדאי לדעת שערק אינו חלב, אלא לכל היותר תחליב, כלומר תערובת של שני נוזלים שבה נוזל אחד מפוזר בתוך השני. האנתול השמנוני נמס באלכוהול, ושם הוא שקוף. אבל כאשר מוסיפים לו מים הוא נפרד מהאלכוהול ונהפך לכדוריות קטנטנות שמחזירות אור, ומכאן צבעו הלבן של המשקה.

אנתול

מקור ריחם של זרעי האניס, השומר והשוש הקירח (ליקוריץ) הוא בשמן האנתול הנדיף, שטעמו מתוק פי כמה מסוכר. השמן המתקתק הזה נותן את הטעם והריח האופייניים למשקאות אלכוהוליים רבים, ובהם ערק, פרנו, פסטיס, אוזו, אבסינת, ייגרמייסטר וסמבוקה. אבל לחומר הזה יש עוד תכונה, והיא שהוא עולה ישר למוח. הוא משכך כאבים, מוריד את חום הגוף ומשרה שינה, ובזאת לא תמו תכונותיו הטובות: הוא קוטל חיידקים ושאר מרעין בישין, ואפשר אפילו לרסס אותו על צמחי גינה כדי להרחיק חרקים.

אלכוהול

מצחיק שלמרות האיסור החמור באסלאם על צריכת משקאות משכרים, המילה אלכוהול מגיעה דווקא מערבית. האלכימאים הערבים בימי הביניים הם שהבינו לראשונה את תהליך הזיקוק וקראו ליין מזוקק אל־קוהל - "התמצית". ערק אמיתי הוא יין שזוקק במזקקת נחושת ושהוסיפו לו זרעי אניס בתהליך הזיקוק. היום מייצרים ערק מאלכוהול תעשייתי, ואת תמציות האניס מוסיפים אחר כך. אבל אולי, כשישרור שלום במזרח התיכון, נוכל לנסוע לזחלה שבלבנון ולטעום שם ערק זחלאווי אורגינל, תוצרת בית.

תגיות

52 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

52.
תגובה ל 50
אכן ערק אל נמרוד מעולה אך עדיין תעשייתי, יש סוג של ערק בוטיק שכרגע קשה למצוא במרחב החופשי אלא במקומות מאוד לא שגרתיים כמו בשוק בעכו, , במגדל העמק,, בעיר העתיקה בירושלים ברובע היהודי צריך לשאול בדוכנים, עד שיחליט לשווקו באופן נרחב, קוראים לזה " ערק ארץ הצבי" פשוט איכות וטעם מדהים עובר 3 זיקוקים, וכל כך מעודן וערב לחיך שחיסלנו בקבוק 3 חברים מבלי להרגיש, פשוט איכות וטעם מדהימים, שווה לחפש לאניני טעם.
אייס &קול , צפון  |  19.04.14
50.
עראק זחלאווי ישראלי- עראק אל נמרוד יקר יקר אבל שווה כל גרוש
כשהייתי בלבנון במלחמת לבנון הראשונה שלחתי שליחים לזאחלה עיירה שהיתה תחת שלטון סורי בלבנון, על מנת להביא לחמי ז"ל כמה בקבוקי עראק זאחלואי מקורי. כאשכנזי מבית,אני זוכר איך גם אני התלהבתי מן ה"מאחייה " כפי שנהג לקרוא לזה אבי אשתי , מן העדינות שלו , העובדה שהוא ירד חלק , ולא נתן לי שום הרגשת צרבת כפי שעושה לי עראק זול. לשמחתי, בארץ מייצרים כמה פליטי צד'ל עראק בשם ,אל נמרוד" המיוצר צאלכוהול ענבים עם זרעי אניס שהם מביאים מטורקיה או מסוריה, וגם לו יש טעם גן עדן. אני לא איש שיווק שלהם ואפילו כועס שבקבוק קטן יחסית עולה כ 75 ש"ח אבל הטעם שווה כל גרוש אפילו טוב יותר מהעראק הביתי שהיה מכין חמי מתאנים ירוקות בבית.
אבי אריאל , שכונה צבאית יבנה  |  31.10.10
49.
עוד מישהו רוצה לתקן את 4? יאללה חלאס!
אפשר לחשוב שאף אחד מכם לא עשה טעות מימיו! בבקשר לכתבה......אין ספק שערק עולה מהר לראש. אבל למה שתיתו גורמת לי לכאבי ראש? כנ"ל לגבי אוזו! אלא אם כן אני שותה ערק לבנוני איכותי. יש לי חדשות עבורכם...לא צריך לחכות לשלום עם לבנון. מזה מספר שנים שמוכרים בחנויות מובחרות ערק לבנוני בשם "תומה". איך הוא מגיע לארץ אין לי מושג. אבל העיקר שיש. ממליץ גם על "קפרייה". רק הכינו כ80 שקל. אגב, גם אני הייתי סטודנט תפרן פעם...אז אל תקחו את "סטודנטים תפרניים" באופן אישי.
לא לסטודנטים תפרניים.  |  31.10.10
לכל התגובות