אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
החקלאים מאיימים להשבית את אספקת הפירות והירקות צילום: יריב כץ

החקלאים מאיימים להשבית את אספקת הפירות והירקות

בעקבות הקיצוץ במספר העובדים הזרים הודיעו החקלאים כי ישביתו את האספקה למשך שלושה ימים תוך כשבועיים, וכן יביאו להשבתת אספקת החלב והביצים

31.10.2010, 19:21 | אורנה יפת
החקלאים נערכים להשבתת אספקת פירות, ירקות וצמחים לכלל השווקים ורשתות השיווק למשך שלושה ימים. זאת במחאה על הקיצוץ במכסות העובדים התאילנדים לחקלאות. החקלאים מאיימים לצרף לשביתה גם את מגדלי העופות והפרות, ולהשבית את אספקת החלב והביצים.

על פי החלטת הממשלה, עליה חתמו גם החקלאים לפני כשנה, צפוי לרדת מספר העובדים הזרים לחקלאות מ-25 אלף ל-18 אלף עד שנת 2015. בשנת 2011 צפוי מספר העובדים הזרים בחקלאות לרדת ב-1,500 עובדים.

"אנו מבקשים לדון בהסכם הזה מחדש", מסביר מאיר יפרח, מזכיר ארגון מגדלי הירקות. "ההסכם הזה אמור היה להתקיים במידה וייכנסו לחקלאות מכונות שיחליפו את כוח האדם. אבל עוד לא המציאו מכונה שהחליפה את העובדים ולכן ההסכם הזה גרוע", אמר יפרח.

"יש זעם רב בקרב החקלאים", אומר צבי אלון, מנכ"ל מועצת הצמחים. "מדובר בהסכם גרוע שכן המיכון לחקלאות נכנס בקצב הרבה יותר איטי מהצפוי. החקלאים קוראים להתארגנות להשבתה על מנת לעורר את דעת הקהל ולהפנות את תשומת ליבה של הממשלה לנושא".

ביום רביעי הקרוב יתכנסו החקלאים על מנת לדון בהשבתה שאמורה להתקיים בתוך שבועיים עד שלושה שבועות. "אנחנו צריכים 52 אלף עובדים לחקלאות", אומר יפרח. "כיום יש לנו מחצית ממספר העובדים הנדרשים, כאשר בתחנה המרכזית מסתובבים 100 אלף עובדים זרים, יש הרבה סודנים בארץ ולא ברור למה מתנקלים דווקא לחקלאים". לדברי יפרח, "כאשר יכניסו מכונות לחקלאות נסכים לקיצוץ זה. כרגע אין עובדים פלסטינים ולא ישראלים וגם את מספר העובדים התאילנדים רוצים לקצץ".

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
הלובי החקלאי המונע ייבוא ומטיל מכסי מגן הוא שמייקר את התוצרת לצרכן
בניגוד לדברי ההבל הנפוצים, החקלאים ( בארצנו כמו גם בשוק המשותף באירופה) אינם מוזילים לנו את התוצרת, הם מייקרים את סל המזון לכולנו. באמצעות הלובי החקלאי הם הצליחו ליצור מערכת של מכסים ותעריפים והיטלי ייבוא הגורמים לכך שנאלץ להיות תלויים בתוצרתם. לדוגמא האננס הנחשב כפרי הזול בעולם, וניתן להשיג אותו בארצות היצרניות במחיר של פחות משקל אחד לקילוגרם, עולה בארצנו כ 25 שח. וזאת כי מוטל על הייבוא מכס של 500% ( יותר מאשר על כל מוצר אחד, כולל משקאות חריפים, מרצדס או תרופות). וזאת כדי לגרום לנו לרכוש את פירות המטעים. בשל המכס הגבוה, המונע ייבוא של בננות מתאילנד הגשומה, נאלץ האיכר התאילנדי להקרע ממשפחתו וארצו ולעזוב את כפרו כדי לגדל את הבננה בארצנו השחונה תחת מגפיו של הנוגש הקיבוצני. כמה קיבוצניקים מתעשרים אמנם, אך הציבור בכללותו סובל קשות מההשלכות של בעיית העובדים הזרים, חוסר הקרקע הגורם להאמרת מחירי הדיור, והתייבשות הכנרת. וכמובן אנו גם משלמים עבור הבננה סכום כפול. שעור סבסוד החקלאים בארצנו באופן ישיר - ובעיקר באופן עקיף, הינו היסטרי לפי כל קנה מידה. הפתרון הנכון לרוב תחלואי ארצנו הוא באמצעות ביטול סבסוד החקלאים, דבר זה יפתור את בעיית המים, הקרקע, הצפיפות בגוש דן, בעיית העובדים הזרים ועלויות סל המזון למשפחות המצוקה. סבסוד החקלאים הוא שריד מתקופת מפא"י וסטאלין נביאה, ישל להשליך מעשי פשע ואיוולת אלו אל פח האשפה של ההיסטוריה
בתיה אבן , גדרה  |  02.11.10
5.
תגובה ל-3
בזכות הייצוא החקלאים מסוגלים להחזיק את המשקים, ובזכות זה שיש חקלאות ישראלית אתה מקבל פירות וירקות זולים לצלחת ולא נאלץ לייבא אותם מאירופה במחירים מופקעים ובאיכות ירודה עקב התובלה. אני מבין שאתה מעדיף כל השנה לשלם מחירים של 20 ש"ח לקילו לעגבניה ולא רק כשיש עומס חום קיצוני שפוגע בכל הגידול המקומי, סבבה, אתה מליאן, אבל לא כולם יכולים להרשות את זה לעצמם. מעבר לזה שפגיעה שחקלאות הישראלית תסגור סופית את כל המושבים והקיבוצים שלא נמצאים באיזור המרכז, כולם יעברו למרכז לחפש עבודה בתחומים אחרים, בעיית הלחץ על מחירי הדיור במוקדי הביקוש רק תחריף עוד יותר, בעוד שהפריפריה תופקר לבדואים שישתלטו בה על כל חלקה טובה תוך כמה שנים ספורות, ככה שגם אם תרצה בעתיד לפתח ישובים לא יהיה לך צ'אנס. אבל למה קצת לחשוב, הרבה יותר פשוט לחזור על סיסמאות.
חקלאי , דרום  |  31.10.10
4.
חצי מכל המים לשתייה הולכים לחקלאות
לא רק שהחקלאים לא משלמים מס בצורת אלא יש להם תעריף מסובסד נמוך מאוד. למעשה הצרכן הפרטי מסבסד אותם. ומה עושים עם המים המסובסדים האלה? שולחים את זה לאירופה בצורת ירקות. ישראל מדינה מיובשת עם מס בצורת מטורף מייצאת **מים** לאירופה. לא יאמן ! וכל הברדק הזה ממומן ע"י מס בצורת שהאזרח הפשוט משלם.
דירקטור וולט  |  31.10.10
לכל התגובות