אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט": מיקרוסופט במו"מ לרכישת קונדואיט הישראלית צילום: יובל חן

בלעדי ל"כלכליסט": מיקרוסופט במו"מ לרכישת קונדואיט הישראלית

אחרי כמעט שנתיים שבהן לא ביצעה רכישות בישראל, מיקרוסופט מתעניינת בסטארט־אפ הסרגלים המקוונים קונדואיט. לפי הערכות בשוק, מחיר הרכישה יעמוד על כ־300 מיליון דולר. המרוויחים הגדולים מהאקזיט יהיו המייסדים

03.11.2010, 06:55 | מאיר אורבך ואסף גלעד

האם מיקרוסופט עומדת לשבור "צום" של כמעט שנתיים ולבצע רכישה של חברה ישראלית? ל"כלכליסט" נודע כי ענקית התוכנה האמריקאית מנהלת משא ומתן לרכישת הסטארט־אפ הישראלי קונדואיט (Conduit), המתמחה ביצירת סרגלי כלים מקוונים.

גורמים בתעשייה מעריכים כי הפעם מיקרוסופט תשקיע לפחות 300 מיליון דולר ברכישת החברה הישראלית. עד אפריל 2009 רכשה מיקרוסופט תשע חברות בישראל, כשהאחרונה שבהן היא מפתחת השבבים 3DV. עם החברות הישראליות שרכשה מיקרוסופט נמנות גם זומיקס, חברת התוכנה של קרן JVP, שנמכרה בכ־30 מיליון דולר, קידארו, ידעת, ג'יטקו ווייל קומיוניקיישן. אם יבשיל המשא ומתן בין שתי החברות, קונדואיט תיהפך לרכישה הגדולה ביותר של מיקרוסופט בארץ, ולישראלית הראשונה שרוכשת מיקרוסופט מתחום החיפוש.

1.5 מיליון הורדות וריהאנה

קונדואיט נחשבת לחברה רווחית, והכנסותיה מתקרבות השנה אל רף ה־100 מיליון דולר. אם העסקה תצא אל הפועל, המרוויחים העיקריים מהאקזיט יהיו שלושת המייסדים, שמחזיקים יחד ב־48% מהחברה. על פי רשם החברות, המייסדים דרור ארז ורונן שילה מחזיקים ב־22% ממניות החברה כל אחד. המייסד השלישי, גבי בילצ'יק, מחזיק ב־4%. המשקיע החיצוני הגדול בחברה הוא קרן בנצ'מרק ישראל (21%), ואחריה יו"ר החברה צחי רינת (15%). עובדי החברה, שמספרם הכולל עומד על כ־150 איש, מחזיקים ב־3% מקונדואיט.

בתחילת השנה כיכבה קונדואיט במקום השני ברשימת הסטארט־אפים המבטיחים של "כלכליסט". היא נחשבת לאחת מחברות הסטארט־אפ הרווחיות והצומחות ביותר בישראל. מיום הקמתה היתה קונדואיט למכונת מזומנים רווחית המספקת סרגלי כלים מקוונים לכ־250 אלף אתרים. בין הלקוחות של קונדואיט נמצאות חברת המשחקים הפופולרית זינגה, ליגת הבייסבול האמריקאית, לופטהנזה ואף הזמרת האמריקאית ריהאנה. מדי יום מורידים את הסרגלים השונים 1.5 מיליון גולשים, ועד היום הורידו את הסרגלים 170 מיליון משתמשים פרטיים.

תצטרך להיפרד מגוגל

הסרגל של קונדואיט משווק כאמצעי תקשורת בין עסק לבין הגולש, שבאמצעותו יכול האתר לעדכן בחדשות, לאפשר האזנה למוזיקה וקניות ברשת. קונדואיט משלמת לאתרי התוכן שבהם היא נמצאת לפי מספר הגולשים הנאמנים לסרגל הכלים, וכן מספקת להם כלי לניתוח תנועת הגולשים.

מרכיב מרכזי בהכנסות של קונדואיט הוא השילוב של מנוע החיפוש של גוגל בסרגליה, שממנו נוטלת קונדואיט עמלה על כל חיפוש ורכישה. סביר כי מיקרוסופט תדרוש מקונדואיט לחתוך את קשריה עם היריבה הגדולה בשוק החיפוש, גוגל, ולהכניס במקומה את מנוע החיפוש Bing.

בשנה האחרונה פיתחה קונדואיט מקור הכנסה חדש ששואב את השראתו ממודל חנות האפליקציות של אפל. תחת הכותרת מרקטפלייס מאפשרת קונדואיט למפתחי תוכנה ליצור יישומים הניתנים להורדה לתוך סרגלים, ולחברות מסחריות לפתח יישומים בעלי אופי פרסומי, ולהציע אותו בחנות האפליקציות שלה.

לאחר שסירבה למספר הצעות רכישה, בהן הצעה של 100 מיליון דולר מענקית האינטרנט IAC, החברה פזלה גם לכיוון הנפקה.

ממיקרוסופט נמסר כי החברה אינה נוהגת להגיב על ספקולציות. מקונדואיט נמסר: "איננו יודעים במה מדובר".

תגיות

47 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

46.
מדוע רק 3% אופציות לעובדים?
הרי בזכות העובדים שלכם אתם קיימים אז למה רק 3% אופציות לעובדים? למה החזירות? למה החמדנות? כל העובדים זכאים לנתח גדול יותר מהחברה, חלוקה צודקת זה משהו שישראלים לא מפנימים, במקום שכל מייסד ירוויח עשרות מליונים, שיתנו כמה מאות אלפי שקלים לכל עובד שעמל ימים כלילות חגים ושבתות, על מנת שיגיעו בכלל לאקזיט המיוחל. מי שלא נותן סופו שלא יקבל.
רונן , גדרה  |  04.11.10
45.
מה עם חלקם בתמיכה בשיתוף קבצים?
בימים שמשתפת קבצים (ג'אמי תומס) מורשעת ונקנסת במליון וחצי דולר, מתעלמים לגמרי מחברה (קונדויט) שמימנה את עולם שיתוף הקבצים באופן ישיר במשך שנים (עד שגוגל עלתה על העניין וביקשה לנתק את כל האתרים של שיתוף הקבצים) אך בנתיים מליוני דולרים עברו מגוגל אל קונדויט ומשם למפרץ הפיראטים, מינינובה, איסוהנט, טוררנטפורטל ועוד ועוד רבים... http://torrentfreak.com/conduit-bans-torrent-and-p2p-words-on-browser-toolbars-091230/
רענן , ירושלים  |  04.11.10
44.
כן מזוייפת אני יודע שרוב הטראפיק זה לא מבחירה אלה התעלקות על הדפדפן
נניח מסעודה משדרות רוצה לראות פרק ששכחה לראות בטלוויזה אז ב MAKO יש לה אפשרות בתנאי שתוריד סרגל קונדויט שנקרא MAKO LIVE ואז מייד דף הבית שלה משוכתב וכל מנועי החיפוש שלה מוחלפים (כן זה כתוב באותיות הקטנות) אבל זה מה שקורה בפועל. אז מסעודה תקום למחרת ותראה BING בדף הבית שלה, מה היא תעשה? היא לא בחרה במנוע הזה היא גם לא מכירה אותו או רצתה אותו, הוא נכפה עליה בערמומיות, יש כאלו שיחשדו בוירוס ויחפשו איך להסיר את העלוקה, ולשחזר את דף הבית ומנועי החיפוש, אך הרוב לא יודעים - זו הגדולה של קונדויט, ממש גאווה ישראלית. אני מפתח בקרוב תוכנה חינמית שתסיר סרגלי עלוקה כאלו ותשחזר את דף הבית ומנועי החיפוש לסטנדרטיים, מישהו מעוניין להשקיע?
רועי , רחובות  |  04.11.10
43.
הפופולאריות לא מזוייפת
1 - זה לא כדי לעבוד על אלקסה אלא כדי לייצר כסף, שם המשתמשים מחפשים במקום שתלך לגוגל, תעשה את זה דרך קונדואיט 2 - יכול להיות שהכתבה מוזמנית אבל זה לא משנה. אתה פשוט לא מבין איזה מאסה אדירה של חיפושים מכלל גוגל העולמית!!! הם מייצרים 3 - גוגל מאיימים באופן קבוע על כל מי שעובד איתם, כשהם בעצמם עושים את אותו הדבר 4 - כנראה שהם למדו משהו מאז אל תשכח עובדה פשוטה - מיקרוסופט מנסים כבר 10 שנים לחזור לשוק החיפוש, זאת חברת ענק ונמאס להם להיות השטיח של האינטרנט שכל אחד דורך עליו - קודם גוגל, עכשיו פייסבוק. הם הרימו את בינג והם רוצים טראפיק, והרבה.
למגיב 41 , האינטרנט  |  04.11.10
לכל התגובות