אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נשיא סין לפני אובמה ברשימת האנשים המשפיעים בעולם של "פורבס" צילום: בלומברג

נשיא סין לפני אובמה ברשימת האנשים המשפיעים בעולם של "פורבס"

מגזין פורבס דירג את 68 האנשים המשפיעים ביותר בעולם. חו ג'ינטאו (67), נשיא סין, נמצא במקום הראשון ברשימה. ראש הממשלה, בנימין נתניהו במקום ה-24 המכובד

04.11.2010, 14:25 | סוכנויות הידיעות

יש 6.8 מיליארד בני אדם בעולם, אבל רק חלק קטן מהם משפיעים על כולנו. "פורבס" דירגו את 68 המשפיעים ביותר, ואנחנו בחרנו להציג לכם את העשירייה הראשונה, פלוס הנציג הישראלי בנימין נתניהו שנמצא במקום ה-24.

מקום 1: חו ג'ינטאו (67), נשיא סין

המנהיג ששולט על יותר אנשים מכל אדם אחר על פני כדור הארץ, מחיל משטר כמעט דיקטטורי על 1.3 מיליארד בני אדם - חמישית מאוכלוסיית העולם. בניגוד למקביליו במערב, חו מסוגל להסיט נהרות ממסלולם, לבנות ערים, לכלוא מתנגדי משטר ולהטיל צנזורה על האינטרנט מבלי להיתקל בהתנגדויות מצד המערכת הביורוקרטית ובתי המשפט. סין עקפה באחרונה את יפן והפכה לכלכלה השנייה בגודלה בעולם, במונחים אבסולוטיים ומבחינת כוח רכישה. רבים מעריכים כי סין תגזול מארה"ב את תואר הכלכלה הגדולה בעולם בתוך 25 שנים. חו, שגם עומד בראש הצבא הגדול בעולם (מבחינה מספרית), סירב להיכנס ללחצי ארה"ב לשנות את מדיניות שער החליפין המקומית.

מקום 2: ברק אובמה (49), נשיא ארה"ב

  

ברק אובמה. כבר לא המשפיע ביותר, צילום: בלומברג ברק אובמה. כבר לא המשפיע ביותר | צילום: בלומברג ברק אובמה. כבר לא המשפיע ביותר, צילום: בלומברג

המפלגה הדמוקרטית של אובמה ספגה מכה קשה בבחירות אמצע הקדנציה, לאחר שאיבדה את הרוב בבית הנבחרים ובקושי הצליחה לשמור על הרוב בסנאט. מדובר במפלה לא קטנה עבור מי שדורג בשנה שעברה כאדם המשפיע ביותר בעולם. אחרי שהוציא לפועל רפורמות נרחבות בשנתיים הראשונות שלו בתפקיד, אובמה יידרש לעבוד קשה כדי ליישם את האג'נדה שלו בשנתיים הבאות. הוא יכול להתנחם בעובדה שהוא ממשיך לעמוד בראש הצבא הגדול והקטלני ביותר בעולם, הכלכלה הגדולה והדינמית ביותר, ועדיין מחזיק בתואר הבלתי רשמי "מנהיג העולם החופשי".

מקום 3: עבדאללה בן עבד אל-עזיז אל סעוד (86)

עבדאללה אל עזיז. חולש על נכסי נפט רבים, צילום: בלומברג עבדאללה אל עזיז. חולש על נכסי נפט רבים | צילום: בלומברג עבדאללה אל עזיז. חולש על נכסי נפט רבים, צילום: בלומברג

השליט האבסולוטי של הממלכה המדברית שמאכלסת את מאגרי הנפט הגולמי הגדולים בעולם ואת שני האתרים הקדושים ביותר לאסלאם. ברשות חברת הנפט הממשלתית סעודי ארמקו יש עתודות של 266 מיליארד חביות, או חמישית מהאספקה העולמית (שוויין, במחירים של היום, הוא 22 טריליון דולר). המלך מקדם בהדרגה רפורמות סוציאליות ומשפטיות, ובמקביל שומר על יחסים טובים עם הממסד הדתי השמרני.

מקום 4: ולדימיר פוטין (58), ראש ממשלת רוסיה

ולדימיר פוטין. מי מספר 1? , צילום: אלכס קולומויסקי ולדימיר פוטין. מי מספר 1? | צילום: אלכס קולומויסקי ולדימיר פוטין. מי מספר 1? , צילום: אלכס קולומויסקי

ראש הממשלה פוטין עדיין חזק יותר מנשיא המדינה שהוא עצמו בחר, דמיטרי מדבדב. על פי התחזיות, קצין הק-ג-ב לשעבר יחליף ב-2012 את בן טיפוחיו בארמון הנשיאות. בינתיים, הוא זה שאומר את המילה האחרונה בהתנהלותה של מדינה שגודלה תשיעית משטחו היבשתי של כדור הארץ. הסוכנות הממשלתית הרוסית דיווחה כי כבר התקבלה הזמנה לכתובת האינטרנט putin-2010.rf.

מקום 5: האפיפיור בנדיקטוס ה-16 (83)

  

הסמכות הרוחנית העליונה של יותר מ-1.1 מיליארד בני אדם – שישית מאוכלוסיית העולם. האפיפיור, שמרן נלהב, מוקיע את החילוניות, את תרבות הצריכה ואת המוסר היחסי, מתנגד לאמצעי מניעה, נישואים חד-מיניים ומינוי נשים למשרות כמורה. למרות כמה מעשים שנויים במחלוקת (בהם הסרת הנידוי על בישופ מכחיש השואה וציטוט מקור מהמאה ה-14 לפיו שני הדברים היחידים שהנביא מוחמד תרם לעולם הם "רשע וחוסר אנושיות"), הוא מגלה עניין אמיתי בריפוי פצעים ישנים. בספטמבר הוא הפך לאפיפיור הראשון שביקר בכנסייה האנגליקנית מאז המהפכה הפרוטסטנטית ולראשון שלחץ את ידה של אשת כמורה.

מקום 6: אנגלה מרקל (56), קנצלרית גרמניה

  

אנגלה מרקל. האישה הראשונה בעשירייה, צילום: בלומברג אנגלה מרקל. האישה הראשונה בעשירייה | צילום: בלומברג אנגלה מרקל. האישה הראשונה בעשירייה, צילום: בלומברג

האישה החזקה ביותר על הפלנטה. קנצלרית גרמניה מנהלת את הכלכלה הגדולה באירופה. חסידת השוק החופשי וחביבתם של התאגידים הגדולים, מתגאה בתשע חברות ציבוריות עם מחזור מכירות שנתי של 70 מיליארד דולר.

מקום 7: דיוויד קמרון (44), ראש ממשלת בריטניה

 

ראש הממשלה הבריטי הצעיר ביותר זה 198 שנים, הוא תוצר של חיי שפע: הפנימייה היוקרתית איטון, קולג' ברייזנוז, אוניברסיטת אוקספורד. קמרון, שיש המכתירים אותו ליורש של מרגרט תאצ'ר, מתאפיין בנחישות של אשת הברזל לקצץ דרסטית בהוצאות הממשלה, אבל כמנהיג ממשלת קואליציה, הוא לא יכול להרשות לעצמו למהר לעורר מחלוקות.

מקום 8: בן ברננקי (58), יו"ר הפדרל רזרב

בן ברננקי. השפעה חסרת תקדים, צילום: בלומברג בן ברננקי. השפעה חסרת תקדים | צילום: בלומברג בן ברננקי. השפעה חסרת תקדים, צילום: בלומברג
יש הטוענים כי השפעתו של הפד בעת הנוכחית היא חסרת תקדים. אולם האופציות של ברננקי הצטמצמו מאז שיא המשבר הכלכלי. כיום הוא למעשה החץ היחיד שנותר בארסנל הפיננסי: הקלה כמותית, או בשפה פשוטה, "הדפסת כסף". לפחות הוא כנה: "לממשלת ארה"ב יש טכנולוגיה שנקראת מכונת דפוס, שמאפשרת לה להדפיס כמה דולרים שהיא רוצה, כמעט ללא עלות".

מקום 9: סוניה גנדי (63), יו"ר מפלגת הקונגרס ההודית

 

למרות שהיא נולדה באיטליה והיא משתייכת לדת זרה (קתולית), לגנדי יש השפעה על 1.2 מיליארד הודים שאין שנייה לה. היא נבחרה באחרונה לכהונה רביעית כיו"ר מפלגת השלטון של הודו, ובכך קיבעה את מעמדה כיורשת האמיתית של השושלת הפוליטית של נהרו גנדי. היא זו שבחרה את הכלכלן הסיקי מנמוהן סינג (גם הוא מדורג ברשימת המשפיעים) לראש הממשלה. הבחירה התגלתה כמוצלחת: סינג נחשב ברחבי העולם לראש הממשלה הטוב ביותר של הודו מאז נהרו, אולם גנדי נותרה המנוע האמיתי מאחורי הכלכלה הרביעית בגודלה בעולם.

מקום 10: ביל גייטס (55), יו"ר קרן ביל ומלינדה גייטס

 

קשה למכור כרטיסי הגרלה למטרות צדקה: לפתות טייקונים להשקיע חצי מהונם לפילנתרופיה זו משימה כמעט בלתי אפשרית. כנראה שאיש לא סיפר על כך לגייטס. איל ההון שהקים את מיקרוסופט, שהוא גם האדם העשיר ביותר בארה"ב, הצליח השנה לגרום (בעזרתו של וורן באפט) ל-40 מעשירי העולם לחתום על הצהרת התחייבות לתרום את רוב הונם לצדקה בשנות חייהם. הוא כבר לא האדם העשיר בעולם, אבל זה מפני שהוא תרם כמעט 30 מיליארד דולר למטרות פילנתרופיות.

קרן הצדקה המשפיעה ביותר בעולם נאבקת באיידס, שחפת ופוליו, וכן מממנת גידולים שמסייעים למאבק ברעב.

מקום 24: בנימין נתניהו (61), ראש ממשלת ישראל

בנימין נתניהו, צילום: עמית שאבי בנימין נתניהו | צילום: עמית שאבי בנימין נתניהו, צילום: עמית שאבי

ראש הממשלה הנצי, שנבחר לכהונה שנייה, מתעקש על כך שהוא מחויב להגיע להסכם שלום עם הפלסטינים, אולם הסיכויים לכך שזה יקרה הולכים וקטנים. הוא נמצא בין הפטיש לסדן: הוא איבד את התמיכה הבינלאומית לאחר שבחר להתעלם מקריאתו האחרונה של אובמה להקפיא את ההתנחלויות, ובה בעת מתמודד עם מתנגדים מבית משורות הימין, שמתנגדים לכל פשרה בנושא ההתנחלויות.

אף על פי כן, כמנהיג מדינה בעלת יכולות גרעין שאין להן אישור רשמי, נתניהו הוא עדיין האיום הגדול ביותר על שאיפותיה הגרעיניות של איראן. העיתונות הישראלית הדליפה באחרונה את "רשימת המיליונרים" של נתניהו: תורמים מארה"ב שהוא גייס למערכת הבחירות ב-2007, בהם סטיב באלמר ורופרט מרדוק.

תגיות