אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בוז'ולה עלייך ישראל

בוז'ולה עלייך ישראל

חגיגות היין הצעיר ייפתחו הלילה בכל העולם, וגם אצלנו יחנכו בקבוקים חדשים, שלושה מקומיים ושניים מצרפת

17.11.2010, 11:15 | עמית יריב

העולם כולו יחגוג הלילה בחצות את החגיגה השנתית של הבוז'ולה. במיטב הבירות הקולינריות של העולם - מהביסטרואים של ליון ופריז ועד למסעדות האופנתיות בניו יורק, מלונדון עד תל אביב, בחצות הליל ייפתחו ברעש גדול הפקקים, וליטרים רבים של היין הצעיר, הסגול והפירותי יימזגו לכוסות. וזה בדיוק הזמן לשאול: בוז'ולה זה שאנו שותים - על שום מה?

על פי כללי הגנת המקור הצרפתיים, בחבל בוז'ולה שבבורגון מותר היה לגדל אך ורק ענבים מזן גאמיי נואר, אלא שענבים אלה דלים מאוד בטאנינים, שהם הרכיב המקנה ליין יכולת התיישנות. לכן במשך שנים רבות נבצרו הענבים בזריזות, והיין שהופק מהם נועד להשקות את הפועלים שעסקו בבציר הכרמים היוקרתיים יותר של חבל בורגון.

גולן גאמיי נובו, יקבי רמת הגולן גולן גאמיי נובו, יקבי רמת הגולן גולן גאמיי נובו, יקבי רמת הגולן

בשלב מסוים החליט סוחר היין (נגוסיאנט) ז'ורז' דובאף שחייבת להיות דרך טובה יותר לשווק את יינות בוז'ולה, ומצא אותה: מאחר שהבוז'ולה הוא היין האדום הראשון המופק בכל שנת בציר - אפשר לחגוג את החידוש. הצרפתים, שלוקחים עניינים קולינריים ברצינות יתרה, התמסרו מיד לתרגיל השיווקי: בחבל בוז'ולה נקבע כלל שאסר על מכירתו של היין לפני תחילתו של יום חמישי השלישי בכל חודש נובמבר, והאות לחגיגות ניתן. כך הפך הבוז'ולה לכוכב החגיגות הנושאות את שמו.

דרך היין. לא לפני חצות דרך היין. לא לפני חצות דרך היין. לא לפני חצות

בוז'ולה, או יין בסגנון בוז'ולה, הוא לא יין מורכב: מדובר ביין צעיר מאוד, פירותי מאוד, שכדאי לצנן לפני ההגשה (ביקבים ממליצים על 13 מעלות צלזיוס, אבל נסו לכוון ל־8–10 מעלות). ביינות הבוז'ולה הטובים תוכלו לזהות תות שדה או שזיף, אבל לא הרבה מזה. הוא מתאים מאוד לשתייה לצד מנות פשוטות וכפריות - פיצות, כריכים מושקעים, פלטת גבינות או נקניקים, ובמפתיע, גם למנות מתובלות מהמטבח האסייתי.

תשבי ג תשבי ג'וניור 2010 תשבי ג

בשוק הישראלי אפשר למצוא חמישה יינות ביכורים בסגנון בוז'ולה: שניים מהם מגיעים מצרפת, מחבל בוז'ולה עצמו, אחד הוא יין ישראלי של יקבי רמת הגולן המיוצר מהזן ובשיטה שבה מיוצר יין הביכורים בבוז'ולה, ועוד שניים (של בנימינה ותשבי) הם וריאציה ישראלית על נושא הבוז'ולה.

וכדי שלא נרגיש מחוץ לתמונה, גם אצלנו מתלוות להשקה חגיגות יין, והנה כמה פרטים על המרכזיות שבהן.

בוז'ולה וילאז' נובו, לואי ז'אדו. מחיר מומלץ: כ־75 שקל. ההשקה: מחר, 20:00–22:00, בסניפי רשת דרך היין. ברשת החליטו לדחות את השקת הבוז'ולה ביום כדי לעמוד בדרישות היצרן הצרפתי, שאוסר על פתיחת הבקבוקים לפני חצות הלילה, וגם בדרישות החוק בישראל, שאוסר על מכירת אלכוהול לאחר השעה 23:00. בתוכנית: כיבוד קל, מוזיקה והרבה בוז'ולה נובו. www.wineroute.co.il.

בוז'ולה פרימר, ז'וזף דרואה. מחיר מומלץ: 79 שקל. ההשקה: היום מ־22:00, במרכז המכירות של "הסקוטית", רח' התערוכה 23 תל אביב (מגרשי התערוכה הישנים).באירוע ההשקה של "הסקוטית" יצטרף לחגיגה שגריר צרפת בישראל, מר כריסטוף ביגו. תמורת דמי כניסה של 35 שקל (ואת כוס הטעימה אפשר לקחת הביתה), תוכלו לטעום יינות של מבחר יקבים צרפתיים וישראליים, לרבות יין ה"גאמיי נובו" של יקבי רמת הגולן.

בוז בוז'ולה וילאז' נובו, לואי ז'אדו בוז

 

גולן גאמיי נובו, יקבי רמת הגולן. מחיר מומלץ: 35 שקל. ההשקה: היום במרכז המבקרים של היקב, ובשישי מ־12:00 במתחם התחנה בתל אביב, ביתן 3. היין הישראלי היחיד המיוצר מענבי גאמיי, הזן המשמש לייצור יינות הבוז'ולה המסורתיים, ובשיטה המסורתית, שבה חלק מהתסיסה נעשה כשהענבים עודם שלמים. ביקבי רמת הגולן ממשיכים במסורת התוויות הצעירות ומשעשעות, והשנה ייצא היין כשהוא נושא ארבע תוויות שונות, על כל אחת מהן איור דמות, כשהמכנה המשותף להן הוא "ראשונים להיות". באירוע ההשקה במתחם התחנה יוכלו המבקרים לטעום מהיין החדש (כוסית ראשונה לכל אורח חינם) וגם לרכוש בקבוק יין אישי עם תווית הנושאת איור שלהם עצמם. הכניסה חינם, ומחיר בקבוק אישי הוא 50 שקל.

בוז בוז'ולה פרימר, ז'וזף דרואה בוז

תשבי ג'וניור 2010. מחיר מומלץ: 32 שקל. ההשקה: מחר מ־20:00, במתחם יקב תשבי, כביש 652, בין בנימינה לזכרון יעקב. "תשבי ג'וניור" מיוצר כממסך של ענבי קברנה סוביניון וסירה, ועובר תסיסה במכלי נירוסטה ללא יישון נוסף. הוא יוצא לשוק בימים אלה ממש. אירוע ההשקה יתקיים במתחם היקב, עם מוזיקה וריקודים, אוכל מהמסעדה שביקב והרבה יין צעיר. כל אורח שישתתף באירוע שתתף יקבל בקבוק של "תשבי ג'וניור". להזמנת כרטיסים: 04-6380434.

B 2010, יקבי בנימינה. מחיר מומלץ: 29.90 שקל. ההשקה: יום שישי, 10:00–17:00, בחוות היצרנים, כפר קיש. היום יתקיימו אירועי השקה בחנויות יין ובמסעדות נבחרות. יין הביכורים של בנימינה, B, מיוצר מ־100% ענבי קריניאן, זן ים־תיכוני שזוכה לעדנה בשנים האחרונות. חגיגות יין הביכורים של היקב בבנימינה ייערכו כחלק משיתוף פעולה של היקב עם חוות היצרנים בכפר קיש, מיזם תיירותי־חקלאי בגליל התחתון שמשלב את שמני הזית של משק בירגר ואת מחלבת הבוטיק "שירת רועים". משק בירגר הוא גם אחד המשקים המגדלים ענבי יין המשמשים את יקבי בנימינה, ומכאן הקישור. עוד תמצאו באירוע דבש ממכוורות בוטיק, קונפיטורות ועוד מעדנים תוצרת המקום. הכניסה חופשית, ארוחת גבינות מתוצרת החווה תעלה מ־59 שקל לאדם. פרטים נוספים: www.havat.co.il.

תגיות