אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יורם גבאי: "ישראל צריכה להודות שהיא ממסה רטרואקטיבית את הגז" צילום: עמית שעל

יורם גבאי: "ישראל צריכה להודות שהיא ממסה רטרואקטיבית את הגז"

הממונה לשעבר על הכנסות המדינה התייחס גם לשוק הנדל"ן ואמר כי "הבועה המתהווה בישראל היא חברתית ולא פיננסית"

25.11.2010, 15:23 | נעמה סיקולר

"ישראל צריכה להודות שהיא עורכת שינויים במיסוי הגז באופן רטרואקטיבי", כך אמר היום (ה') יורם גבאי, יו"ר פעילים ניהול תיקי השקעות והממונה לשעבר על הכנסות המדינה, בכנס איגוד התעשייה הקיבוצית. לדבריו, "לגבי דילמת מיסוי הגז, ישראל לא מודה באמת, יש פה רטרואקטיביות בוטה. למעשה היא משנה את מדיניות המיסוי לגז שכבר החלו פעולות הקידוח שלו, בתמר. הדיון האם הציבור צריך להנות יותר מרווחי הגז הוא דיון ראוי, אבל ישראל צריכה להודות שהיא עורכת שינויים במיסוי הגז באופן רטרואקטיבי".

גבאי התייחס בדבריו גם לשוק הנדל"ן: "לא יכולה להיות בישראל בועת נדל"ן המסכנת את יציבות הבנקים כיוון שהמדיניות המוניטארית של בנק ישראל מונעת מצב כזה. בועת הנדל"ן המתהווה בישראל היא חברתית ולא פיננסית. בישראל היום אין אלטרנטיבה טובה לרכישת דירה כי אין פה שירותי שכירות במחיר ידוע ויציב כמו שנהוג במקומות רבים בעולם. העובדה שמחיר השכירות בישראל יכול לעלות בזמן קצר באופן משמעותי, או ששוכר עלול למצוא עצמו מסולק מהדירה, יוצרת אלטרנטיבה אחת לבעלי הכנסות גבוהות- רכישת דירה".

גבאי התייחס לרכישות הדולרים של בנק ישראל: "השאלה האמיתית היא האם הוויסות משפיע על שער החליפין לאורך זמן, או שיוצר ספקולציות נגדיות שמקזזות את הביקושים. התשובה לדעתי היא כי אין השפעה, רק נזקים. אני מעריך שללא הוויסות שער הדולר היום היה 3.62, שווה בקירוב לשער היום לאחר רכישת הדולרים על ידי הנגיד. מרגע שהנגיד רוכש מט"ח, הזרים בתגובה רוכשים אג"ח ומק"מ ישראליים ומווסתים את פעילות הנגיד. ולגבי השאלה האמיתית במדיניות מוניטארית, האם נגיד יכול לנהל מדיניות אנטי אינפלציונית משולבת עם הגדלת פעילות כלכלית או שאין פיתרון. כנראה שאין. בעבר לנגיד היה רק יעד אחד, בלימת האינפלציה".

תגיות

18 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

17.
צריך כסף כדי לטפל בבועה החברתית
כל מטקבקי "מטעם" או כתבות "מטעם" לא ישנו את העובדה שדבריהם חסרי טעם. מין הצדק שרוב הכסף יחזור למדינה, המדינה נותנת למשקיעים אפשרות להרוויח כסף רב אבל עדיין המשאבים הם של המדינה. בכל מקום בעולם משנים רמות מיסוי גם רטרואקטיווית לפי צרכי הכלכלה. גם תשובה וטייקונים אחרים עשו ו\או ניסו לעשות "תספורת" לאגרות חוב שבידי הציבור, האין זה מהלך רטרואקטיווי? "בכייני כל העולם התאחדו..."
תמר חלץ  |  27.11.10
15.
בבריטניה נתנו הטבות לקידוחים בים עמוק ושר האוצר הסביר זאת כך
"הממשלה מכירה בחשיבותה של תעשיית הנפט והגז לכלכלה ובבסיס האמין שהיא מספקת לביטחון האנרגטי של בריטניה". מקור במשרד האוצרהבריטי הוסיף: "הטבות המס אינן כסף שהאוצר הפסיד - אלא מס שהאוצר גובה ושלא ניתן היה לגבותו אלמלא אותם תמריצים". הקידוח בתמר נחשב לאולטרה עמוק (1700 מטר) לעומת קידוחי ים עמוק שהם בעומקים של 600-800 מטר.
טל  |  27.11.10
14.
ליורם תאמר זאת זו הלאמה שלחברות הגז דה פקטו
מיסוי של 12.5% תמלוגים תמלוגי על מס חברות 20% והיה כבר מעל 40% היטל 60% הוצאות מימון שלא מכוסות הוצאות אחרות שהן לפחות 10%. מכל אלה למשקיע לא ישאר כלום. ששינסקי זורה חול בעיניים ושטיניץ לא אומר אמת שהוא מלאים את חברות הגז. ל 11 אני מגחך למה שכתבת אתה אפילו ב 0 רווח לא מבין.
ישראל ישראלי  |  27.11.10
לכל התגובות