אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מחקר: כ-90% מהבתים בישראל לא מתחזקים את מערכות כיבוי האש צילום: ערן יופי כהן

מחקר: כ-90% מהבתים בישראל לא מתחזקים את מערכות כיבוי האש

יו"ר איגוד ניהול בתים ומבנים בישראל: "מערכות כיבוי האש בבנייני המגורים אינן נבדקות כהלכה, התנהלות שעלולה לעלות בחיי אדם"

05.12.2010, 13:18 | שי פאוזנר

כ-90% מבנייני המגורים בישראל אינם מבצעים תיחזוק ובדיקה למערכות כיבוי האש בבנין בגלל עלויות וחוסר ידע שעלול

לעלות בחיי אדם. כך עולה מנתונים של בדיקה שהקיפה מאות מבנים ברחבי הארץ ונערכה על ידי איגוד ניהול בתים ומבנים בישראל.

תמיר מינץ, יו"ר האיגוד, אמר היום כי "השריפה ביערות הכרמל הוכיחה שוב שמערכת כיבוי האש בישראל היא מהמיושנות, ואינה מסוגלת להתמודד עם שריפות שהן מעבר לשריפות מקומיות". לדבריו, הנתונים העולים מבדיקת האיגוד מציירים תמונה מבהילה של טיפול ותחזוק מערכות כיבוי האש בבנייני המגורים בישראל. "מסתבר שאין אכיפה לתקינות מערכות כיבוי האש הנמצאות בבנייני המגורים, דבר שגורם למרבית ועדי הבתים לחסוך כסף ולא לבדוק שאכן מערכות כיבוי האש בבניין שלהם עובדות. החיסכון של ועדי הבתים עלול לעלות בחיי אדם רבים במקרה של שריפה בבניין", אמר מינץ.

"אישור אכלוס בנייני מגורים חדשים ניתן לאחר שכיבוי אש בודק את מערכות הכיבוי, אך ההחלטה אם להמשיך ולבצע בדיקות תקינות תלויה בדיירים עצמם. אמר מינץ, והוסיף: "מעבר לאכיפת כיבוי אש הראשונית, אין שום גוף שאוכף את התיחזוק של מערכות אלה".

בשנת 2008, בתום דיונים של חמש שנים בין מינהל התכנון לנציבות כבאות והצלה במשרד הפנים, נקבעו תקנות חדשות בעניין זה המבוססות על התקינה האמריקאית. הוגדרו אמצעי בטיחות והבטחת דרכי מילוט ממבנים באופן שמבחין בין סוגי מבנים שונים. אולם ההגדרה ברוב הנושאים בעניין זה נותרה בערפל.

תגיות

תגובה אחת לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

1.
ההגדרות הינם איכותיות ומדוייקות במיוחד במבני מגורים אך כל זה נכון לשלב התכנון
ראשית עדין אין אחידות מלאה בדרישות , במיוחד בפרטים הקטנים (ראה ערך נושא המבנה המעוות של שירותי הכבאות ,מבנה מנדטורי שאפילו הבריטים שהמציאו והביאו אותה לארץ שינו אותה לרשות לאומית כבר במהלך מלחמת העולם השנייה, כך שכל קצין מניעת דליקות באיגוד יכול לדרוש או להבין את התקנות בצורה שונה וחוות דעת של עיר אחרת לא עושה עליו שום רושם ) שנית ,כל התקנות האלו טובות לשלב התכנון ההנדסי אך נושא קריטי הינו תחזוקת המערכות, היום לכל בניין רגיל שיש לו חניון תת קרקעי מותקנת בו מערכת מתזים, המערכת עוברת 7 מדורי גיהנום עד לאישורה (חלק מזה נובע ממבנה מכון התקנים ,אבל זה נושא לוועדת חקירה אחרת) ולכשירות התקנתה, אבל מאז ואילך אין שום אחריות פלילית לחברה שלא מתחזקת או וועד בית שלא יודע /לא מבין/לא רוצה להבין/אין לו כסף לבצע תחזוקה תקופתית (וויזואלית/ריקון המערכת ובדיקת לחץ הכל ע"פ ת"י 1928) שלא לדבר על מערכת לחץ למים,מערכת מתזים בקומות, מערכת גילוי,מערכת על לחץ וכו.
ליאור , israel  |  05.12.10