אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לתעד את הנזק מהר ולהיזהר מנזקים סמויים צילום: ערן יופי כהן

לתעד את הנזק מהר ולהיזהר מנזקים סמויים

"כלכליסט" מגיש: הצעדים המיידיים למי שביתו או רכושו ניזוקו בשריפה. מומלץ גם לא למהר ולחתום לחברת הביטוח על ויתור לפיצוי נוסף

06.12.2010, 06:58 | רימונה פרקש ברוך
1. לערוך תיעוד ראשוני:

מומלץ לערוך תיעוד מצולם של הנזקים שנגרמו לפני שמנסים לתקן תיקון ראשוני, וכן לערוך רישום מדויק ככל שניתן של הרכוש שהיה בנכס.

כדאי להמשיך בתיעוד מצולם גם במהלך שיפוץ המבנה' מכיוון שיש נזקים שצפויים להתגלות רק תוך כדי התיקון. "מבוטח חייב לזכור שחובת ההוכחה של הנזק מוטלת עליו", אומר יו"ר איגוד השמאים, עזרא שוהם.

2. להזמין שמאי פרטי:

"חשוב במיוחד לקבל חוות דעת של שמאי פרטי, במיוחד כשמדובר ברכוש יקר או נכס בשווי גבוה, או כשמדובר בנזק לעסק. במצבים כאלה חשוב שיהיה מי שישמור על האינטרסים של המבוטח מול חברת הביטוח", אומר יועץ הביטוח הפרטי, גדעון ארמן.

 

3. להגיש תביעה לביטוח מקיף:

בעלי מכוניות פרטיות, אופנועים, רכבים מסחריים, משאיות או רכבים חקלאיים שניזוקו באופן טוטאלי או חלקי בשריפה, יכולים לפנות לחברת הביטוח בתביעה לפיצוי על הנזק, זאת בתנאי שיש להם ביטוח מקיף.

לדברי אודי שושני מנכ"ל סוכנות שקל שושני, "חברת הביטוח מחויבת להוציא שמאי שיבדוק את הנזק, ויחליט מה גובה הפיצוי שמגיע למבוטח". לדבריו, "חברת הביטוח מחויבת לשלם את הפיצוי תוך 30 יום".

 

4. לתעד הוכחות לקיום הרכוש:

מומלץ לחפש קבלות ומסמכים המעידים על קיומו של רכוש שניזוק. לבעלי עסקים אף מומלץ לבקש תעוד רכוש ממנהל החשבונות, ספקים ולקוחות. אם מדובר בביטוח רכוש שנעשה באופן פרטי סביר להניח שחלק גדול מהרכוש מתועד כבר על ידי שמאי שביצע הערכת רכוש מטעם חברת הביטוח.

5. לשמור קבלות על הוצאות:

חשוב לשמור קבלות על כל הוצאה שקשורה באופן ישיר או עקיף לנזק, כמו למשל תיקונים של חפצים, הוצאות שכר דירה, ניקוי יבש לבגדים מפויחים וכדומה. כמו כן ניקוי דירה, סיוד וכל דבר שנעשה במטרה להחזיר את המצב לקדמותו.

6. לבחון נזקים סמויים למבנה:

גם למי שהנכס שלו לא נשרף באופן מלא מומלץ להזמין אנשי מקצוע כמו מהנדסי חוזק מבנים שיערכו בדיקת משקולות ובדיקת עומסים. "קיימים נזקים שאינם נראים לבית במבט ראשון, כמו למשל מבנים שנחלשים כתוצאה מאש שהיתה בסביבה ומחלישים את הברזל והבטון, או נזקים שנגרמים מהעשן למכשירים חשמליים", אומר שוהם.

7. להוכיח ניסיון להקטנת הנזק:

על המבוטח חלה חובה לבצע מהלכים להקטנת הנזק. כך למשל עליו לקחת מכשירים חשמליים שנפגעו מעשן לבדיקה במעבדות במטרה לנסות לתקן את הנזק.

8. לא למהר לחתום לחברת הביטוח:

כל עוד לא התחילו עבודות התיקון עדיין קשה לאמוד את הנזק האמיתי, לכן מומלץ לא לחתום מראש על כל מסמך שמונע מהמבוטח להגיש דרישה נוספת לפיצוי.

תגיות