אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שכר הטרחה בפרקליטות: דרגה אחת מתחת למגזר הפרטי צילום: בלומברג

שכר הטרחה בפרקליטות: דרגה אחת מתחת למגזר הפרטי

בעוד שפרקליט בעל ותק של עד חמש שנים מרוויח בדרך כלל סכום שאינה עולה על 11 אלף שקל, סנגור עצמאי בעל ותק זהה יכול להרוויח שכר כפול בחודש רווי עבודה

23.12.2010, 08:43 | איתי הר אור
בדיקת "כלכליסט": המחירון המלא של ייצוג משפטי בעבירות צווארון לבן ייצוג בהלבנת הון יכול להגיע למיליון דולר, התעריף על גניבה זול מהתעריף על שוחד, ואם אתה אוליגרך תתכונן לשלם הרבה יותר. "כלכליסט" בדק את התעריפים של עורכי הדין העוסקים בצווארון לבן וחושף את כל הסכומים שתוציאו בדרך אל הזיכוי איתי הר אור, 13 תגובותלכתבה המלאה

קבוצת עורכי דין גדולה מסתכלת בימים אלה על נתוני השכר של הסנגורים ויכולה רק לקנא. שביתת 850 הפרקליטים בשירות המדינה נכנסת בסוף השבוע לחודשה השני, ופתרון למשבר אינו נראה באופק. הסכומים האסטרונומיים שמקבלים בכירי הסנגורים לא מתקרבים לשכר החודשי של עורך דין באחת הפרקליטויות.

כך למשל, בעוד שפרקליט בעל ותק של עד חמש שנים מרוויח בדרך כלל סכום שאינה עולה על 11 אלף שקל, סנגור עצמאי בעל ותק זהה יכול להרוויח שכר כפול בחודש רווי עבודה. פרקליט בעל ותק של עד 11 שנים בפרקליטות ירוויח שכר חודשי של עד 17 אלף שקל, אך סנגור בעל ותק דומה ושם מוכר ירוויח פי שלושה וארבעה.

מצד שני, פרקליט שמועסק בשירות המדינה נהנה מביטחון תעסוקתי ושעות עבודה נוחות יותר. ישנם שיקולים טובים מדוע כדאי להעדיף עבודה במגזר הפרטי, ושיקולים אחרים מדוע כדאי לבכר עבודה בשירות המדינה. אבל שיקול אחד אינו שנוי במחלוקת: מבחינת שורת הרווח, פרקליטים בשירות המדינה נמצאים דרגה אחת לפחות אחרי חבריהם במגזר הפרטי.

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
וכמה משלמת המדינה לעו"ד של הסנגוריה הציבורית או הסיוע המשפטי
טענת הפרקליטים פשוט בזיון ואוסר להיכנע להם. הפרקליטים משתכרים יפה מאוד, לעומתם המדינה משלמת "גרעינים" לעו"ד אותם היא שוכרת מהצד השני - קרי הסנגורים בסנגוריה הציבורית, וגרוע עוד יותר מצבם של עוה"ד בסיוע המשפטי הממלכתי. רק לשם הדוגמא:- על תביעה 973 ש"ח ישיבת הוכחות 484 ש"ח והם הרי אמורים לשאת בכל הוצאות המשרד, הדלק, התקשורת וכיו"ב להשוות את שכר הסנגורים הציבוריים ועוה"ד בסיוע המשפטי לשכר הפרקליטים!!!
עו"ד אמיתי  |  24.12.10
7.
הנתונים אינם מדוייקים כלל וכלל
אני פרקליטה בפרקליטיות בעלת רשיון עריכת דין מזה שלוש עשרה שנה ומהן עשר שנים בפרקליטות. לא ראיתי אפילו תלוש משכורת אחד שבו מופיע המספר 17,000 ש"ח ברוטו ואף לא קרוב לכך. המספרים נמוכים בהרבה.... וגם 20-40 שעות נוספות אינן מקרבות אותי לשכר המוזכר בכתבה שלכם. חברים שלי בשוק הפרטי מרוויחים פי שלוש פי ארבע ויותר.... נכון שיש יתרונות רבים בעבודה בפרקליטות אבל אין בכך דבר לענין המשכורת והתנאים עליהם אנו נאבקים בשביתה הצודקת שלנו .... ועוד דבר לסיום... אחד היתרונות הגדולים עליהם אני מדברת בעבודה בפרקליטות היא החומר האנושי המעולה המצוי בפרקליטיות כיום.... אנשים ערכיים בעלי יכולות גבוהות .... חייבים לשמר את ההון האנושי הזה בפרקליטות ולא לאפשר את המשך "בריחתו" לאחר 7-10 שנים של עבודה בפרקליטות....
פרקליטה , ת"א  |  23.12.10
6.
אני מרוויח 32 ש"ח לשעה, איזה שעות עבודה נוחות???
כדי להרוויח 11 אש"ח לחודש אני צריך לעבוד 40 שעות נוספות, אז שלא ידברו איתי על שעות עבודה נוחות. זה פיקציה. ולגבי מזכירה - תאמינו לי שהייתי מוכן לוותר על 2000 שח בשכר כדי לא להיות המזכירה של עצמי ושמישהו יעשה לי צילומים, יענה לטלפונים, ישלח פקסים במקומי.
פרקליט שובת , -  |  23.12.10
5.
למספר 2: במדינה בה יש עורך דין אחד לכל 100 נפשות ברור שיהיו עו"ד מובטלים. אבל
זאת לא סיבה להחזיק עו"ד מעולים בפרקליטות עם שכר נמוך. המדינה צריכה עורכי דין מעולים בשורותיה, משום שהתיקים רובם ככולם מתנהלים מול עורכי דין מהשורה הראשונה. התנהגות האוצר מזעזעת!!!!!!!!!!!!!! כל דרישות הפרקליטים עומדות על 25 מליון ש"ח. סכום זניח ביותר ביחס לתפוקה שהפרקליטות מייצרת, וביחס לטיב העבודה וכמותה. אני חרד יותר מכך למשבר האמון שייווצר בין הפרקליטים לבין משרד האוצר שאת האינטרסים שלו הם יצטרכו לייצג כשהשביתה תסתיים. האם שטייניץ חושב על כך? ברור שלא. כמו שלא חשבו על מים ועל כיבוי שריפות.
23.12.10
לכל התגובות