אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תביעה נגד אפל: אישרה ריגול מצד אפליקציות באייפון ובאייפד צילום: אי פי אי

תביעה נגד אפל: אישרה ריגול מצד אפליקציות באייפון ובאייפד

משתמש בשני הגאדג'טים מתוצרת החברה מבקש להכיר בתביעתו כייצוגית, בטענה שאפל אישרה ליישומים לאסוף מידע על הצרכנים מבלי לקבל את הסכמתם

28.12.2010, 09:56 | יוסי גורביץ

ג'ונתן ליילו מלוס אנג'לס, המשתמש באייפון ובאייפד, הגיש לאחרונה תביעה נגד היצרנית אפל, בטענה שהחברה אישרה לאפליקציות לרגל אחר לקוחותיה - כך דיווחה הבוקר (ג') סוכנות הידיעות בלומברג. אפל סירבה להגיב לידיעה.

ליילו מבקש שלתביעתו יוענק מעמד של תביעה ייצוגית, שתכלול את כל משתמשי אפל שהורידו אפליקציות לגאדג'טים שלהם מתחילת דצמבר 2008 ועד השבוע שעבר. בתביעה נאמר כי כל מכשיר אייפד או אייפון מצויד במזהה ייחודי (UDID), שהמשתמש אינו יכול לחסום את פעילותו.

המכשירים משדרים בעקביות את מיקומם, וה-UDID מאפשר זיהוי ודאי שלהם. לטענת התביעה, אפל אישרה להעלות בחנות האפליקציות שלה, האפסטור, שורה של יישומים שמספקים מידע מדויק על המשתמשים באמצעות ה-UDID, מבלי לעדכן אותם על כך או לקבל את אישורם. מידע זה אף מועבר לחברות פרסום.

אפליקציות באייפד. אפל מאשרת לפני ההעלאה לאפסטור, צילום מסך אפליקציות באייפד. אפל מאשרת לפני ההעלאה לאפסטור | צילום מסך אפליקציות באייפד. אפל מאשרת לפני ההעלאה לאפסטור, צילום מסך

המידע הנשלח באמצעות האפליקציות, לטענת כתב התביעה, כולל את מיקום הצרכן, גילו, מינו, הכנסתו, מוצאו האתני, נטייתו המינית ועמדתו הפוליטית. שורה של כתבות שפורסמו לאחרונה, במיוחד במסגרת סדרה של ה"וול סטריט ג'ורנל", עוסקות בנושא וממפות את האפליקציות שמעבירות מידע.  

ליילו תובע גם שורה של אפליקציות שהעבירו מידע, בהן פנדורה ו-dictionary.com . בניגוד לחברות אחרות, כמו גוגל או נוקיה, האפליקציות המועלות לחנות של אפל עוברות סינון והליך אישור מטעם החברה - מה שיכול להקשות עליה מבחינתה משפטית.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
אני לא בהכרח מסכים עם הנימה בתגובה 1, אבל עדיין נתתי לו פלוס
בעיקר משום שאין תגובות בעלות תוכן עמוק יותר (עד עכשיו כלומר ;)) אני משתמש בפנדורה במחשב ובטלפון, אני אוהב מאוד את השירות ואפילו שילמתי על מנוי פרמיום, בעיקר כי אני עובר בקלות את ה-40 שעות בחודש. חבל שאין להם יותר לקוחות שמכניסים להם כסף ושהם נאלצים לפנות לאפיקי רווח מפוקפקים כמו פרסומת כל שני שירים או מכירת המידע שלי לחברות צד שלישי. למרות שאני די כועס על הפגיעה בפרטיות שלי (תכלס - אפילו לא בדקתי אם לקוחות פרמיום גם סובלים מהבעיה), אני מעדיף להמשיך להשתמש בשירות (אפילו שאני בדיוק כותב להם מייל "זועם"). במקרה של פנדורה זה אולי לא תקף - אבל המון אפליקציות אחרות מנסות להרוויח כסף בשיטות המעפנות האלו כי מיליונתאלפים ילדונים גונבים את הגרסאות הלא-חינמיות של התוכנות שלהם בעזרת כלים כמו installous. והן פאקינג עולות דולר-שניים במקור. אין גרוע מגנב קמצן, eh?
משועשע  |  28.12.10