אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"למרות העלאות המסים, הנטו של האזרחים יגדל" צילום: משרד התמ"ת

"למרות העלאות המסים, הנטו של האזרחים יגדל"

שטייניץ: "מי שמרוויח 5,000 שקל בחודש, ההכנסה הפנויה תגדל ב־1,500-1,600 שקל בכל חודש, אם לוקחים בחשבון גם את קצבאות הביטוח הלאומי ואת הרחבת מס ההכנסה השלילי לכל הארץ"

02.01.2011, 07:00 | שאול אמסטרדמסקי, אמיר זיו וגולן פרידנפלד

בזמן שאתם קוראים את השורות האלה, שורה של צעדים כלכליים בתחום המיסוי, שאותם יזמו שטייניץ ואנשי משרדו, נכנסת לתוקף. מס ההכנסה אמנם אינו יורד השנה, אבל מדרגות המס עצמן מורחבות. במקביל, המס על הבנזין עולה ב־20 אגורות לליטר, ושולח את מחיר הדלק לשיא היסטורי של 7.14 שקלים לליטר. גם הארנונה מתייקרת, כך גם המס על הסיגריות, והמאבק על התייקרות תעריפי המים כבר החל עם השביתה ברשויות המקומיות. במילים אחרות, המחיה בישראל 2011 נהפכת להרבה יותר יקרה.

כשאנו שואלים על כך את שר האוצר, אנו מופתעים לשמוע שמבחינתו, המציאות הפוכה לחלוטין. "בשנת 2011 ההכנסה הפנויה שלכם תעלה. גם של מי שמרוויח 5,000 שקל בחודש וגם של מי שמרוויח 20 אלף שקל בחודש", הוא אומר. כשאנחנו מסרבים להאמין לדבריו, הוא שולף טבלה שהוכנה לבקשתו במשרד האוצר, ומנסה להוכיח במספרים שמה שכולנו מרגישים בכיס שלנו בכל יום הוא פשוט לא נכון.

"מי שמרוויח 5,000 שקל בחודש, ההכנסה הפנויה תגדל ב־1,500-1,600 שקל בכל חודש, אם לוקחים בחשבון גם את קצבאות הביטוח הלאומי ואת הרחבת מס ההכנסה השלילי לכל הארץ", אומר שטייניץ. "זו הצורה הנכונה להסתכל על זה - גם על המסים הישירים, גם העקיפים וגם על הקצבאות. זו תוספת שמתקרבת ל־20 אלף שקל בשנה, שהיא עלייה של יותר מ־30% לעומת המצב היום. זה המון. אני שמח על זה. מי שמרוויח 20 אלף בחודש - עבורו משמעות הצעדים שלנו היא תוספת של 1,460 שקל לחודש להכנסה הפנויה. ב־2012 זה יעלה ל־3,100 שקל בחודש. לכן, בשורה התחתונה, אזרחי ישראל בסך הכל מקבלים יותר. ומלבד זאת, העלאת הארנונה זה לא אנחנו, וכך גם תעריפי המים".

אבל איך שלא מסתכלים על זה, למרות הירידה המובטחת במסים הישירים, אתם מעלים את המסים העקיפים.

"כל העולם הוריד את המסים באופן דרמטי בזמן המשבר. כשכולם הורידו מסים אני העליתי זמנית את המע"מ. אבל באותו זמן התחייבתי להורדה הדרגתית של מסים ישירים. זה מבטא את העיקרון של העדפת תמריץ מס בעתיד לטובת ההווה. כי תמריץ מס בהווה מכשיל את עצמו. הנה, למשל בארה"ב נתנו תמריצי מס כל כך חזקים שלכולם ברור שזה לא יכול להימשך יותר משנתיים, ולכן התמריץ מדכא. כי בתוך שנתיים הם לא יוכלו לעמוד בזה ויצטרכו להעלות דרמטית את המסים, אז 'בואו לא נשקיע עכשיו ונשב על הכסף'. כך החמצן שמנסים לתת לשוק נהפך לרעל".

תגיות