אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ביהמ"ש מאשר: ניתן למכור את נכסיו של ניק לוין בישראל צילום: שאול גולן

ביהמ"ש מאשר: ניתן למכור את נכסיו של ניק לוין בישראל

ביהמ"ש המחוזי בירושלים התייחס לפשיטת הרגל של איש העסקים הבריטי ולבקשה שהוגשה בבריטניה לאכוף את צו פשיטת הרגל נגדו גם בישראל; השופט דוד מינץ: "יש להימנע ממצב שישראל תהפוך למדינת מקלט לחייבים מבריחי נכסים"

02.01.2011, 13:55 | מארק שון

בית המשפט המחוזי בירושלים נתן החלטה תקדימית שתאפשר מימוש נכסיו של ניק לוין בישראל. הנאמנת האנגליה של לוין תוכל למכור את דירתו באילת ולממש את החפצים שנמצאים בוילה של המשפחה בהרצליה.

לוין הוא ברוקר יהודי אנגלי שהתפרסם באוקטובר 2009 לאחר שהפסיד עשרות מיליוני לירות שטרלינג מכספי משקיעים. לוין, ששמו נקשר בעבר גם לפרשת מוני פאנן, הסתבך בחובות כבדים וההערכות נעות בין 100 ל-200 מיליון לירות שטרלינג. באוקטובר 2009 ניתן נגדו צו לפשיטת רגל בבית המשפט באנגליה ורו"ח לואיז בריטן מונתה לנאמנת על נכסיו. באותו החודש פנתה הנאמנת לבית המשפט בישראל כדי לאכוף את הצו שניתן באנגליה ולמנות ללוין כונס נכסים בארץ.

בינואר לפני שנה מונה רו"ח אהרון זוהר לכונס הנכסים של לוין בישראל, מלבד הליך נפרד הקשור לוילה בהרצליה פיתוח שנרכש ב-2007 תמורת כ-5.2 מיליון דולר ורשום על שם אשתו של לוין, טרייסי לוין. על הוילה רשומה משכתנתה של הבנק הבינלאומי והתיק הזה עדיין נדון בבתי המשפט. ביולי האחרון העניק בית המשפט העליון צו מניעה זמני נגד הפעלת המשכנתה על ידי הבנק.

אחד הקשיים העיקריים בהליך הזה היה התוקף המשפטי של צו לפשיטת רגל שניתן נגד לוין באנגליה והפעלתו בגבולות ישראל. צו לפשיטת רגל, בניגוד לפסק דין שניתן בחו"ל, הוא הליך דינמי שבמסגרתו ניתנים צווים שונים והוא אינו סופי בשלב זה.

השופט דוד מינץ בדק את הההתייחסות לנושא בארה"ב ובאיחוד האירופי והגיע למסקנה כי בהליכי חדלות פרעון העולם זונח את הגישה הטריטוריאלית המצומצמת וצועד אל עבר הגישה האוניברסאלית. "יש להימנע ממצב שמדינת ישראל תהפוך למדינת מקלט לחייבים מבריחי נכסים", כתב השופט בהחלטה, "כשם שדמו של נושה זר אינו אדום יותר מדמו של נושה ישראלי במדינה הזרה, דמו של נושה ישראלי לא צריך להיות אדום יותר מנושה זר במדינת ישראל".

ההחלטה של השופט נוגעת כאמור לדירה באילת הרשומה על שם הוריו של לוין, מרטין ואן לוין, שרו"ח זוהר טען כי היא למעשה בבעלותו של לוין והוא נתן להוריו זכות לגור בה. השופט אישר גם למכור את החפצים שנמצאים בוילה בהרצליה, ביניהם מסכי LCD, ריהוט יוקרתי, חפצי יודאיקה, כורסאות מעור וריהוט גן. בחקירותיו של לוין באנגליה עלה, כי רעייתו כלל לא עבדה ב-15 השנה האחרונות ולכן גם לא יכלה לממן את רכישת החפצים.

את הכונס בישראל מייצג עו"ד איתן ארז, רעייתו של לוין מיוצגת באמצעות עו"ד יוסי בנקל. את הוריו של לוין מייצג עו"ד רוי בר קהן.

תגיות