אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נידר זינקה ב-174% יום לפני מחיקתה מהמסחר בתל אביב

נידר זינקה ב-174% יום לפני מחיקתה מהמסחר בתל אביב

בשנת 2007 נקלעה נידר לקשיים, בין היתר, בעקבות סדרה של רכישות לא מוצלחות של נכסים וקרקעות שהביאו אותה לרשום תזרים מזומנים שלילי

05.01.2011, 16:45 | חנן פייגנבאום
דרמה ביום האחרון למסחר במניית חברת הנדל"ן, נידר, של משפחת רחמין - כ-76% מהמניות החליפו ידיים מאז הבוקר. היקף העסקאות עמד על 4 מיליון שקל. המניה זינקה ב-174% אחרי זינוק של 630% אתמול.

במהלך שנת 2007 נקלעה נידר לקשיים, בין היתר, בעקבות סדרה של רכישות לא מוצלחות של נכסים וקרקעות שהביאו אותה לרשום תזרים מזומנים שלילי של 140 מיליון שקל באותה שנה. ביולי 2008 נכנסה החברה להקפאת הליכים ובעקבות ובתחילת 2009 הושעה המסחר במניות ובאיגרות החוב של החברה בעקבות אי פרסום דוחותיה לרבעון השלישי של 2008.

במהלך דצמבר הודיעה הבורסה כי מכיוון שחלפו כשנתיים מיום ההשעיה, תימחק המנייה באופן סופי מהמסחר ב-6 לינואר (כלומר מחר) כשלפני המחיקה יתאפשרו 4 ימי בה. במקביל, בעוד כשבועיים תיארך אסיפת נושים ומחזיקי אג"ח של נידר, שבה הם יתבקשו לאשר את הסדר הנושים בחברה.

חובה של נידר לנושים מסתכם ב-205 מיליון שקל, מתוכם 150 למחזיקי שתי סדרות האג"ח שהנפיקה, כשעל פי ההסדר אמורים נאמני החברה לחלק בין הנושים את הכספים שיוותרו ממכירת נכסי החברה לאחר תשלום לנושים מעודפים וביניהם הבנקים. חלק מהכספים אמורים להתקבל ממכירת חלקה של נידר בפרויקט הולילנד לרמי לוי תמורת 147 מיליון שקל, כשכזכור, לוי עצמו עצר באפריל האחרון את העברת הכספים במסגרת העסקה, זאת לאחר שהעביר לחברה 48 מיליון שקל בלבד.

ככל הנראה אחת הסיבות להעברת המניות המסיבית במהלך המסחר היום היא שעל פי ההסדר המוצע אמורים כלל בעלי המניות מקרב הציבור ואברהם רחמין לאבד את המניות שבידיהם שיועברו ללא תמורה לשלושת האחים הנותרים במשפחת רחמין, נחום, דוד ויאיר, כשנידר אמורה להיוותר כחברה פרטית בבעלותם.

לכן על מנת להימנע מאיבוד אחזקותיהם ללא תמורה מנסים ככל הנראה בעלי המניות בנידר להיפתר מהמניות שבידיהם, כשיתכן וגם האחים נידר לוקחים חלק במימוש. בשלב זה לא ברור מי הוא הגורם שרוכש את המניות ומה מטרתו, אך בהקשר זה יש לציין את גובה ההשקעה הנמוך יחסית ואת הזכות ששומרה על פי הזימון לאסיפה לכל בעל מניות המתנגד להסדר המוצע להגיש כתב התנגדות מטעמו לבית המשפט, כך שיתכן ואותו גורם מתכוון לנצל את מעמדו כבעל השליטה החדש ולבקש מבית המשפט הסדר חדש שיותיר את החברה, כשלד בורסאי, או כעסק פעיל בבעלותו.

תגיות