אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"בשנה האחרונה חקרנו 16 הונאות פונזי" צילום: עמית שעל

"בשנה האחרונה חקרנו 16 הונאות פונזי"

בין מאדוף לעדויות בקונגרס - "יש הרבה מאוד תרמיות שלא התגלו" כך אומר דיוויד רוזנפלד בכיר ברשות ני"ע האמריקאית בביקור בישראל

11.01.2011, 10:19 | ענת ציפקין

מאייר פרושר לא היה הבכיר האמריקאי היחיד בכנס הרגולציה בני"ע שהתקיים אתמול. לצדו ישב סגן ראש תחום אכיפה של רשות ני"ע האמריקאית (SEC), דיוויד רוזנפלד, ד"ר למשפטים מאוניברסיטת קולומביה. "בשנה החולפת חקרנו 16 הונאות פונזי בהיקפים גדולים מאוד, שנחשפו בעקבות המשבר הפיננסי", סיפר רוזנפלד, שהבוס שלו, רוברט קוזאמי, עלה בשנה האחרונה לכותרות כאשר העיד בפני הקונגרס בנושא התביעות שהגישה הרשות נגד בכירי וול סטריט.

רוזנפלד אמר בכנס כי 78% מתיקי החקירה שעליהם הוא אמון עוסקים בשימוש המחזורי במידע פנים, שנעשה לדבריו במחזוריות. "השיא הקודם של מקרי הונאה בעקבות שימוש במידע פנים היה בשנות השמונים", אמר רוזנפלד. "בשנות התשעים משום מה היה יחסית רגוע, אך בשנים האחרונות ראינו קפיצה משמעותית בהיקפי התופעה, שמדאיגה אותנו מאוד".

לאורך השנים השתנה ה"אופי" של מבצעי המסחר במידע פנים, הוסיף רוזנפלד: "פעם היה מדובר במקרים בודדים, חד־פעמיים, של אנשים שההזדמנות נקרתה בדרכם והם ניצלו אותה לרעה. בשנים האחרונות המסחר במידע פנים מאופיין בשימוש מגמתי לצורך גריפת רווחים, ובאנשים שעושים זאת באופן שיטתי וקבוע, תוך שימוש בסכומי כסף אדירים".

אחד המקרים הבולטים שעלו לאחרונה לכותרות הוא של קרן הגידור האמריקאית גילאון, שניהלה כ־4 מיליארד דולר, שיש חשד שחלק מרווחיה נבעו ממידע פנים על המניות שבהן סחרה. "קשה מאוד להוכיח שימוש במידע פנים", אמר רוזנפלד, "ואני בטוח שיש הרבה מאוד תרמיות בעשרות מיליוני דולרים לכל הפחות שאנחנו לא יודעים עליהן".

רוזנפלד סקר את השינויים ביכולות האכיפה של SEC בעקבות המשבר הכלכלי ב־2008, וכטיעון נגד להאשמות כי הרשות אינה תובעת חברות גדולות בוול סטריט, הזכיר את התביעה נגד גולדמן זאקס, שעלתה לבנק 550 מיליון דולר במסגרת פשרה.

תגיות