אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נשיא סין: מערכת המט"ח העולמית "שייכת לעבר" צילום: בלומברג

נשיא סין: מערכת המט"ח העולמית "שייכת לעבר"

הו ג'ין־טאו, שיגיע מחר לביקור ממלכתי ראשון בארה"ב מאז 2006, הגן על מדיניות המטבע של ארצו ואמר כי יש להכיר "בזכותה של כל מדינה לבחור את דרכה"

17.01.2011, 19:52 | סוכנויות הידיעות

לקראת ביקורו בוושינגטון שיחל מחר (ג') אמר נשיא סין הו ג'ין־טאו כי הידוק שיתוף הפעולה הכלכלי והביטחוני עם ארה"ב חייב לכלול הכרה בזכויות הריבוניות של כל אחת מהמדינות "לבחור את הדרכים שהן רוצות להתפתח בהן". הו, שלא ביקר בארה"ב משנת 2006, ענה בכתב לשאלות ששלחו לו שני עיתונים אמריקאיים - "הוול סטריט ג'ורנל" ו"וושינגטון פוסט" - ואמר כי שתי המדינות צריכות לזנוח את "המנטליות של משחק סכום אפס מעידן המלחמה הקרה". הוא אף דחה את טענות האמריקאים בדבר מניפולציות שמבצעת סין על ערך היואן.

"האינפלציה יכולה להיות פקטור חשוב בהגדרתו של ערך היואן", אמר הו בתגובה לדברי שר האוצר האמריקאי טימותי גייתנר בשבוע שעבר, על כך שעליית מחירים בסין תוביל "לשינויים הנחוצים" בשער היואן.

הו הוסיף ואמר כי מערכת המט"ח הבינלאומית שנשלטת על ידי הדולר האמריקאי "שייכת לעבר". לדבריו, סין נוקטת צעדים להחלפת הדולר ביואן, אולם מכירה בכך שזהו "תהליך ארוך למדי". הדברים משקפים את המתיחות המתמשכת בין המדינות סביב המדיניות המוניטרית. "למדיניות המוניטרית של ארה"ב יש השפעה עצומה על הנזילות וזרימת ההון בעולם, ולכן יש לדאוג שהדולר יישאר ברמה סבירה ויציבה", אמר. הו הוסיף שסין גיבשה "חבילה של תוכניות" לריסון האינפלציה, ובהן שינויי ריבית, והתנגד להצעות לבצע תיסוף ליואן. הו גם חזר על דברי הביקורת על המהלך שנקט הבנק הפדרלי המרכזי של ארה"ב, שהזרים 600 מיליארד דולר לכלכלה - מהלך שיש הטוענים כי החליש את הדולר על חשבון היצוא של מדינות אחרות.

הביקור, שיימשך שלושה ימים, יכלול בין היתר פגישות עם חברי קונגרס וביקור בשיקגו. בוושינגטון מכינים לנשיא סעודה ממלכתית מפוארת בבית הלבן ואירועים מהודרים נוספים שבדרך כלל שמורים לידידים ובני ברית קרובים של הממשל האמריקאי - הכל כדי לשפר את היחסים עם סין המשגשגת והאסרטיבית.

הסעודה שמארגן נשיא ארה"ב ברק אובמה תהיה האירוע הראשון מסוג זה שנערך לכבוד הו בארה"ב; כשביקר בבית הלבן ב־2006 הסתפק הנשיא ג'ורג' בוש בארוחת צהריים משותפת עמו. בביקור הנוכחי לא צפויים להיחתם הסכמים גדולים, אולם קרוב לוודאי שהביקור ירשום תוצאות חיוביות, לאור ההכרה המשותפת של המדינות בצורך ליישר את ההדורים ביניהן ולשקם את היחסים העכורים שהתפתחו בשנה האחרונה.

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
ביטחון מופרז של סין.
סין הפכה למלך ה"חיות" הבלתי מוכתר בג'ונגל העולמי. כיאה למלך , סין תקבע כללים בהתאם לאינטרס שלה ותדרוש בתוקף את המשקל הראוי לה בקהילייה הבינלאומית. סין מתחזקת מיום ליום ומנצלת את תנופת הפיתוח, למינוף מעמדה לבלתי מעורער. סין רוצה להוכיח שכל מה שאחרים עושים במחיר מופקע, היא עושה יותר טוב, במחיר השווה לכל נפש.
18.01.11
7.
Economic War
סין כיום היא היצרנית מספר אחד בעולם, עוקפת את ארה"ב ששלטה במקום ה1 יותר מ100 שנים. כמעט חמישית מהייצור העולמי נמצא בסין. הנשיא הסיני ומפלגתו יותר חכמים ממה שאנשים חושבים, יש להם קו מחשבתי סיני קומניסטי, הם משתמשים בקפיטליזם לטובתם ויודעים טוב מאד שהמערב תלוי בהם. הם רוכשים ומעתיקים טכנולוגיות ומייצרים אותם אצלם. רוב המשאבים החשובים כמו מינרלים של תעשיית הגאדג'טים והמחישוב נמצאים אצלם ובנוסף הם קונים ומשתלטים על משאבים משאר מדינות העולם. כולם רוצים להיכנס לשוק הסיני ומי באמת המרוויח הגדול - הס י ן. ולא צריך לדאוג בקשר לאינפלציה, יש ממשלה ששולטת ביד רמה בשוק. ארה"ב חייבת כמה טריליוני דולרים לסין ובטח שהיא מעדיפה שהיואן יתחזק על חשבון הדולר. סין היא מעצמה ותאוות הבצע של המערב היא היא שהעלתה אותה לפיסגה במהירות שיא
דדי  |  17.01.11
5.
מי רודף אחרי העם שלו יותר???
הישראלים? האמריקאים? הברזילאים, או הסינים???? באמת ממש מדהים כמה כולם יודעים מה עושה המדינה האחרת. על זה נאמר הסתכל במראה. הקפיטליזם "הטהור", איננו טוב יותר מהשיטות האחרות, והוא הפיל את העולם המערבי שנותן שמיטת חובות לעשירים ופשיטת רגל לעניים. ומשבר הכי גדול שהיה אי פעם בעולם המערבי, אבל כמו כל שיווי משקל יבוא יום ותקלטו רק שזה לא יהייה מאוחר. והסינים? יש שם פיתוח הלוואי על כל יתר העולם. ויש טובים ופחות טובים בכל העולם ואין מה לעשות כולם צריכים את הסינים אחרי שעשו העולם לגולובלי וקטן גם....ישראל!!!
איתי יהל  |  17.01.11
4.
הדולר יהיה המטבע המרכזי כי הכלכלה הסינית עדיין לא יציבה:
הכלכלה האמריקאית, גם אם היא לא מציגה צמיחה מרשימה במיוחד (אם בכלל)- היא עדיין אחת הכלכלות היציבות בעולם ולכן המטבע שלה יהיה אחד היציבים בעולם. סין, בניגוד לארה"ב, היא עדיין מדינה מתפתחת- קשה לומר איך התפתחויות כלכליות בעתיד ישפיעו על היואן. הממשלה הסינית בטח שלא עוזרת לכל העניין- כי בעוד שארה"ב היא מדינה דמוקרטית שתתקשה לבצע שינויי כיוון רציניים בשער הדולר במהירות בלי שהמשקיעים יספיקו להגיב, סין היא דיקטטורה עם ממשלה כל יכולה, שיכולה אם היא רוצה להחליט שהיואן כבר לא תקף וממחר מחליפים אותו במטבע שיקרא אטלנטיס. עוד 20 שנים, כשסין תיהפך ממדינה מתפתחת למדינה מפותחת, וכשהיא תעבור מדיקטטורה לדמוקרטיה- אולי היואן יחליף את הדולר.
מישהו , ישראל  |  17.01.11
לכל התגובות