אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תלונה נגד עו"ד פלדמן: התבטאויותיו פוגעות במערכת המשפט צילום: גלעד קוולרציק

תלונה נגד עו"ד פלדמן: התבטאויותיו פוגעות במערכת המשפט

בעקבות הכתבה שהתפרסמה בשבוע שעבר ב"כלכליסט" על התבטאויות עורכי הדין נגד מערכת המשפט, מאיימת ועדת האתיקה של מחוז תל אביב בדין משמעתי נגד עו"ד פלדמן, שאמר כי "רק הנאשמים עוד מאמינים במערכת"

19.01.2011, 11:55 | ענת רואה

ועדת האתיקה של מחוז תל אביב בלשכת עורכי הדין הגישה בימים האחרונים תלונה נגד עו"ד אביגדור פלדמן, פרקליטו של הנשיא לשעבר משה קצב, בטענה כי התבטאויותיו לאחר הכרעת הדין של לקוחו פוגעות במערכת המשפט ומהוות לכאורה התנהגות שאינה הולמת עורך דין.

ל"כלכליסט" נודע כי בימים האחרונים קיבל פלדמן מכתב מוועדת האתיקה, שבו הוא נדרש להגיב בתוך 14 יום להחלטת הוועדה לשקול להעמידו לדין משמעתי. העתקים מהמכתב הועברו למנהל בתי המשפט, השופט משה גל, ולנשיאת בית המשפט המחוזי בתל אביב, דבורה ברלינר.

ב־5 בינואר פורסמה ב"כלכליסט" כתבה תחת הכותרת "תתנצל ונשכח מזה", שבה נטען כי המערכת המשפטית נוטה להעניש בחריפות עורכי דין אלמוניים שתוקפים אותה - ומושעים מהמקצוע לשנה ואפילו לשנתיים, אך לרוב נמנעת מלהתמודד עם התבטאויות חריפות של פרקליטים בכירים.

כדוגמה הובאה בכתבה תגובתו של עו"ד פלדמן להרשעת קצב באונס. בראיון לגלי צה"ל אמר פלדמן: "מסכנים הנאשמים - הם היחידים שמאמינים בבתי המשפט".

בתגובה לכתבה אמר עו"ד אפי נוה, יו"ר ועדת האתיקה, כי אם לא מוגשת לוועדה תלונה, היא בדרך כלל לא נוטה ליזום הליך כזה בעצמה. אלא שכעת מתברר כי ועדת האתיקה החליטה כנראה לחרוג ממנהגה, ושיגרה בימים האחרונים מכתב לעו"ד פלדמן שבו היא מודיעה לו כי הוועדה עצמה החליטה להגיש תלונה נגדו.

במכתב נאמר כי התבטאותו של פלדמן עלתה בדיון של ועדת האתיקה שנערך בתחילת השבוע שעבר, לאחר שצוטטה בכלי תקשורת שונים. לפי המכתב, "הוועדה החליטה כי יש בה (בהתבטאות) כדי להוות פגיעה קשה בכבוד בית המשפט ובאמון הציבור במערכת בתי המשפט". עוד צוין במכתב כי התנהגותו של פלדמן "פוגעת בכבוד מקצוע עריכת הדין ואינה הולמת את המקצוע". פלדמן נדרש להעביר לוועדת האתיקה את תגובתו בתוך שבועיים.

עד לפני כשנה וחצי היה נהוג ששופטים יכלו לשלוח בעצמם ועל דעתם תלונות נגד עורכי דין לוועדות האתיקה השונות. עם זאת, בשנה האחרונה הונהג נוהל חדש, לפיו תלונות של שופטים חייבות לעבור קודם כל את אישורו של מנהל בתי המשפט, השופט גל, והוא זה שמגיש את התלונות בפועל.

כך למשל הגיש גל תלונה נגד עורך דין שרמז לקשרים רומנטיים בין שופט לעורכת הדין שהופיעה מולו ותלונה אחרת הוגשה נגד פרקליט שלא התייצב לדיון פלילי של לקוחו ונטען כי הפקיר אותו.

מקרה שבו הועמד לדין עורך דין מוכר היא של עו"ד רועי בלכר ממשרד זליגמן, שמייצג את ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט. בלכר הועמד לדין משמעתי לאחר שהתבטא נגד מבקר המדינה והמבקר בעצמו התלונן נגדו.

לא היה ניתן להשיג את תגובת עו"ד אביגדור פלדמן. 

תגיות

60 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

58.
ביקורת חוקית ועניינית על מערכת שרחוקה מאמת וממשפט. הציבור לא מאמין לשופטים
אפשר לשמוע ביקורת נוקבת על השופטים בכל מקום ובכל שעה. הציבור אינו נותן אמון למרות תעמולת כזב המנסה לעשות רושם כי מערכת המשפט הגונה. אולם ניתן עדיין למצוא שופטים, להבדיל מ"שופטים", במערכת המשפט חלקם עדיין ניכר וחלקם נמצא ב"מחתרת". מי יטהר את המערכת אם לא עורכי דין ועיתונאים אמיצים והם מעטים. את דרייפוס הציל עיתונאי אחד הגון, שנאלץ לגלות מארצו לשנים רבות כדי להגן על עצמו.
eric , תא  |  20.01.11
57.
משפט אינו צדק
עורכי דיןאינם מסבירים ללקוחות שלהם את המצב לאמיתו בענין מערכת המשפט: מערכת המשפט הממלכתית היא דרך אחת לפתרון סכסוכים. היא שיטה אחת למניעת שלטון רודני של בריונים ובעלי כח. אבל משפט איננו צדק. משפט הוא שם קיבוצי למערכת של כללים וכללי משנה, שנקבעו על ידי אנשים אחרים [חברי כנסת ושרים] שאף אחד מהם איננו צדיק. ישום של כללים אלה על חיינו במדינה מתבטא במערכת המשפט. ה"הסכמה החברתית" להכפפה עצמית שלנו למערכת המשפט אינה מרצון אלא מאילוץ. המשפט מיושם על ידי בני אדם ולא על ידי אלוהים. הטעות היא חלק מהאדם - ואפילו גם הרשלנות או אי היעילות. לפיכך הטעות והרשלנות ואי היעילות והכשלונות אינם זרים למערכת המשפט. לכן נדרש שתהייה במערכת המשפט ערכאה של ערעור שמאפשרת בחינה חוזרת של החלטות. יציבות מערכתית מחייבת לעתים שהיציב יגבר על האמת, כאשר יישום של האמת עלול להביא לזעזוע חריף ומסוכן. מי שאינו מאמין במערכת, כי הפסיד במשפט שלו אינו מבין את העיקר: למערכת המשפט הממלכתית בכל מדינה יש להתייחס כמו אל המשטר הדמוקרטי - אין ספק, שזה פתרון רע, אולם עדין אין פתרון מציאותי טוב ממנו בעולם. ולמסקנה זאת כבר הגיעו לפני אלפי שנים.
רונן גדות, עו"ד  |  20.01.11
לכל התגובות