אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מוקד הדיון בדאבוס 2011: תנופת הצמיחה העולמית

מוקד הדיון בדאבוס 2011: תנופת הצמיחה העולמית

אנליסטים בכירים צופים כי בפעם השלישית בלבד מאז המהפכה התעשייתית במאה ה־18 העולם עומד בפני מגמת צמיחה שתימשך עשרות שנים. בכיר בסטנדרד צ'ארטרד: "מחזור הצמיחה יתרום להתאוששות התשואות שמניבות אג"ח אמריקאיות"

24.01.2011, 23:55 | בלומברג

הכינוס השנתי של הפורום הכלכלי העולמי שייפתח מחרתיים בדאבוס יתמקד השנה, באופן מרענן, בתנופת הצמיחה העולמית ולא במאבק במשבר. לפי תחזיות אנליסטים, בפעם השלישית בלבד מאז המהפכה התעשייתית, העולם עומד בפני מגמת צמיחה ארוכת טווח שתביא לזינוק בתשואות על אג"ח ובמחירי הסחורות.

עומקו והיקפו של תהליך הצמיחה יעמדו במוקד המפגש שבו ייקחו חלק 2,500 ממנהיגי העולם העסקי, הפוליטי והאקדמי. לדברי ג'יטש גאדיה, מנהל בכיר בקרן בלאקסטון וממשתתפי הכינוס, לאור השיפור בתחזיות "אנשים מדברים על דרכים לחזור לשגרת העסקים".

כלכלני בנק ההשקעות גולדמן זאקס, ענקית הייעוץ וראיית החשבון PwC (פרייס־ווטרהאוס־קופרס) ובנק סטנדרד צ'ארטרד צופים מגמת צמיחה בעשורים הבאים בהובלת הכלכלות המתפתחות. התמ"ג הגלובלי עתיד לזנק ל־143 טריליון דולר עד ל־2030, בשקלול אינפלציה ושערי חליפין, מ־62 טריליון דולר ב־2010, כאשר סין וכלכלות מתפתחות אחרות יהוו כשני שלישים מהצמיחה - כך להערכת ג'רארד לוינס, כלכלן ראשי בסטנדרד צ'ארטרד הבריטי, שעיקר רווחיו נרשמים באסיה.

לוינס ועמיתיו צופים "מחזור־על" של צמיחה גבוהה שתימשך דור אחד לפחות. המנוע מאחורי הצמיחה הזו יהיה הסחר, ההשקעות והאורבניזציה המשגשגים - כך לפי דו"ח שפורסם בנובמבר. להערכתו של לוינס, מחזור הצמיחה הזה אירע פעמיים בלבד מאז שלהי המאה ה־18: בארבעת העשורים לפני מלחמת העולם הראשונה ובשלושה שאחרי מלחמת העולם השנייה. לדבריו, המחזור החדש יתרום להתאוששות התשואות על אג"ח אמריקאיות שנמצאות במגמת ירידה מאז שנות השמונים. התשואה על אג"ח אמריקאיות לפירעון בעוד עשור עמדה על 3.41% ב־21 בינואר לעומת 15.8% ב־1981 ושפל של 2.04% בדצמבר 2008.

ריצ'רד דודס, מנהל מחלקת המחקר בחברת הייעוץ הגלובלית מקינזי, ינצל את כינוס דאבוס כדי לקדם מחקר שביצעה החברה ואשר לפיו מגיע לקצו עידן הכסף הזול. הגורמים לכך הם פרץ הבנייה בכלכלות המתפתחות והאוכלוסיות המזדקנות אשר חסכונותיהן אוזלים. "הסוגיה הזו מעניינת את כל מי שרוצים לחשוב מעבר למשבר", ציין.

לקראת הכינוס אומרים אנליסטים בסטנדרד צ'ארטרד כי על משקיעים לרכוש נחושת, פחם ונפט ולנצל את הצמיחה בערי הכלכלות המתפתחות. גם הכלכלות המפותחות ירוויחו מהצמיחה של עמיתותיהן המתפתחות, זאת על רקע הגדלת ההשקעות של הכלכלות המתעוררות בחו"ל, הגדלת היקף העובדים והסתמכות על הידע של הכלכלות המפותחות בכל הקשור לשירותים פיננסיים - אומר לוינס, שגם כן יגיע לדאבוס. "אין כאן מפסידים", הוא אומר ומדגיש עם זאת, כי הצמיחה לא תמיד תהיה חזקה ורציפה.

תגיות