אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בזק לביהמ"ש: אשר הפחתת ההון בסך 3 מיליארד שקל צילום: אלירן אביטל

בזק לביהמ"ש: אשר הפחתת ההון בסך 3 מיליארד שקל

הסכום אמור להיות מחולק כדיבידנד מיוחד לאורך שלוש שנים. בזק: נוכל לעמוד בהתחייבויות הקיימות והעתידיות

26.01.2011, 11:47 | גילעד נס

לאחר אישור בעלי המניות של החברה שהתקבל ביום שני, פונה הבוקר (ד') בזק לבית המשפט המחוזי בתל אביב בבקשה שנועדה לאפשר לחברה לבצע הפחתת הון בסך 3 מיליארד שקל, אותם תחלק לאורך שלוש שנים למשקיעיה כדיבידנד. גופים המבקשים להתנגד למהלך יכולים להגיש עמדתם לבית המשפט עד ה-25 בפברואר, ולאחר מכן אמור בית המשפט לפסוק בנושא.

בזק מציינת בבקשתה, שהוגשה בידי משרד עו"ד גורניצקי ושות', כי נכון לסוף הרבעון השלישי של 2010 עמד היקף ההון העצמי שלה על כ-4.8 מיליארד שקל, כך שלטענתה הוא יכול לתמוך בחלוקת הדיבידנד, שכאמור תבוצע גם באופן הדרגתי.

לטענתה של בזק, החברה בעלת כושר פירעון גבוה, ונהנית מיציבות בהיקף ההכנסות שלה ובעלייה עקבית ברווחיה. בנוסף לתזרים המזומנים והכסף שבקופתה, בבזק מסתמכים גם על נכסיה האחרים, כדוגמת נכסי הנדל"ן והמוניטין של קבוצת בזק, ויכולתה לגייס סכומים גדולים במהירות יחסית בשעת הצורך, ומסתמכים גם על שוויה הכלכלי של החברה, כנגזר משווי החברה בבורסה, דהיינו כ-28.5 מיליארד שקל.

לצד זה, מצויינים בבקשה גם גורמים העלולים לפגוע בתזרים החברה, כדוגמת הרגולציה הקיימת שעלולה להתרחב על בזק, השקעות גדולות בתשתית החברה, והסכמי העבודה מול העובדים. בנק הפועלים, מזרחי-טפחות, לאומי והבינלאומי, מהן נטלה בזק הלוואות בעבר, הביעו הסכמתם לביצוע הפחתת ההון,

אחרי התקלה תביעות יצוגיות כנגד בזק מגישי התביעות, בסך 104 מיליון שקל ו-217 מיליון שקל, טוענים כי על בזק לפצות את לקוחותיה הפרטיים והעסקיים בגין הנזק ועוגמת הנפש שגרמה התקלה גילעד נס, 6 תגובותלכתבה המלאה

הערכה: הדירוג לא ייפגע

לבקשתה של בזק מצורפת גם סקירה מטעם חברת הייעוץ גיזה, זינגר, אבן, ובה כותבת החברה כי נלקחו בחשבון האיומים על בזק, כדוגמת החלטות ועדת חייק וכניסה אפשרית של חברת החשמל לתחום אספקת תשתית התקשורת, אולם בסיכומה של הסקירה מציינת חברת הייעוץ כי לא קיים חשש סביר שהפחתת ההון תמנע מבזק לעמוד בחבויותיה הקיימות והצפויות בעתיד. לבקשה צורף גם תצהיר של המשנה למנכ"ל בזק וסמנכ"ל הכספים בחברה, אלן גלמן, התומך כמובן בחלוקה, ומציין כי להערכתו חברות הדירוג יותירו את דירוגה של בזק במסגרת קבוצת AA.

כזכור, בשנת 2007 ביצעה בזק הפחתת הון בסך 1.8 מיליארד שקלים, אותם חילקה לבעלי מניותיה, בהם קבוצת סבן-אייפקס-ארקין, שרכשה את גרעין השליטה בחברה בשלהי 2005. בבזק מציינים גם את אישור בית המשפט לחברת פרטנר, שבעקבותיו בוצעה הפחתת הון בסך 1.4 מיליארד שקל, שחולקו לבעלי המניות של החברה לפני כשנה.

הדיבידנד שאותו מבקשת בזק לחלק, באם תאושר הפחתת ההון, יפוצל ל-6 מנות שיחולקו בין השנים 2013-2011, כאשר המנות, בהיקף של חצי מיליארד שקל כל אחת, יחולקו למשקיעי החברה פעמיים בשנה, לקראת החודשים מאי ונובמבר, ויעשה ניסיון לשלב את חלוקת מנות הדיבידנד הזה עם חלוקת הדיבידנד החצי שנתי שבזק מחלקת באופן סדיר מתוך רווחיה לשני הרבעונים הקודמים.

תגיות