אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שרת האוצר של צרפת: "בואו לא נהמר נגד גוש היורו" צילום: ששון תירם

שרת האוצר של צרפת: "בואו לא נהמר נגד גוש היורו"

לדברי כריסטין לאגארד בפורום הכלכלי העולמי בדאבוס, אין לעודד מכירת שורט של גוש היורו. "אני חושבת שגוש היורו יצא מכלל סכנה"

29.01.2011, 13:07 | סוכנויות הידיעות

שרת האוצר של צרפת, כריסטין לאגארד, קראה היום (ש') לשווקים הפיננסיים לא לעודד מכירה בחסר (מכירת שורט) של גוש היורו. לדבריה, כל המדינות בדרך לאיחוד פיסקאלי. "אני חושבת שגוש היורו יצא מכלל סכנה", אמרה לגרדה בדיון שנערך בפורום הכלכלי העולמי בדאבוס. "בואו לא נהמר נגד אירופה, ובואו לא נהמר נגד גוש היורו."

קודם לכן, ראש ממשלת תאילנד, אבהיסיט וג'אג'יווה, קרא לעשרות בכירים מכלכלות מרכזיות לנסות ולהעביר מסר פוליטי שהסכם הסחר העולמי החדש יגובש השנה. בנאום שנשא היום בכנס הפורום הכלכלי העולמי שמתקיים בדאבוס, טען וג'אג'יווה כי הכישלון בהשגת הסכם סחר עולמי ושינויי אקלים יצביע על כך שיש ואקום מנהיגותי בזירה העולמית.

פורום דאבוס 2011, צילום: בלומברג פורום דאבוס 2011 | צילום: בלומברג פורום דאבוס 2011, צילום: בלומברג

"על אף כל מה שאומרים המנהיגים העולמיים, הם עדיין מצייתים לתכתיבים מהפוליטיקה המקומי", אמר ראש ממשלת תאילנד. השיחות המחודשות על ההסכם – שלטענת חלק מהמשתתפים עשוי להוסיף מיליארדי דולרים לכלכלה ה עולמית – זכו לתמיכת המנהיגים והכלכלנים המשתתפים בכנס.

קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, וראש ממשלת בריטניה, דיוויד קמרון, ציינו כי מדובר במבחן מפתח ליכולת של הקהילה הבינלאומית לשתף פעולה בהחייאת הכלכלה העולמית.

שיחות הסחר הושקו לפני עשר שנים בדוחא, אך לא התקדמו מכיוון שהמדינות העשירות והעניות חלוקות בנושאי הורדת המכס והקלת הגישה לשווקים של המדינות השונות.

"אנחנו חושבים שזה דומה לתוכי המת של מונטי פייטון, אבל אנחנו לא מתכוונים להפסיק לשוחח על כך", אמר קמרון. "אני מאמין שזה לא נכון". אולם המומחים ממשיכים לפקפק בסיכויים להשגת הסכם השנה, בעיקר מכיוון שסין וארצות הברית אינן מצליחות להגיע להסכמה בנושאי המפתח.

שרי המסחר מארצות הברית, סין וכלכלות גדולות אחרות צפויים להיפגש בהמשך היום, לאחר שהצמיחה של סין והחששות סביב משבר החובות באירופה עמדו במוקד תשומת הלב של 2,500 אנשי העסקים והפוליטיקאים שהתאספו בדאבוס כדי לדון במצב הכלכלה העולמית.

נשיא האיחוד האירופי, הרמן ון רומפי, עתיד לשאת דברים בנוגע לאתגרי המנהיגות לאחר שנה בתפקיד, במהלכה הועבר סיוע ליוון ולאירלנד. בהמשך, נשיא הבנק העולמי, רוברט זוליק, ושרי האוצר האירופיים יפרסמו את התחזיות שלהם ל-2011, בעוד שראש הממשלה היפני, נאותו קאן, יחלוק את תוכניותיו למדינה שלאחרונה איבדה את מקומה ככלכלה השנייה בגודלה בעולם לטובת סין.

תגיות