אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רוזנשיין ל"כלכליסט": "המכירה של Answers.com - עסקה טובה למשקיעים" צילום: שאול גולן

רוזנשיין ל"כלכליסט": "המכירה של Answers.com - עסקה טובה למשקיעים"

מנכ"ל חברת האינטרנט הירושלמית דוחה את הפרסום בארה"ב שלפיו העסקה למכירתה ב-127 מיליון דולר נמצאת בסכנת ביטול: "העסקה היא סבירה מאוד. כל מי שמעוניין לעצור אותה - שיגיש התנגדות רשמית"

06.02.2011, 10:42 | אסף גלעד

"אני ודירקטוריון החברה לוקחים מאוד ברצינות את העסקה שעליה חתמנו על מכירת Answers.com", אמר ל"כלכליסט" בסוף השבוע בוב רוזנשיין, מנכ"ל ומייסד חברת האינטרנט Answers.com הישראלית, על רקע הדיווחים בתקשורת העולמית בנוגע לביטול מכירתה לחברת האחזקות AFCV. "העסקה היא סבירה מאוד והיא טובה למשקיעים. כל מי שמעוניין לעצור אותה, שיגיש התנגדות רשמית".

Answers.com, הפועלת מירושלים, הכריזה ביום חמישי על מכירתה ל-AFCV, השייכת לקרן סאמיט, תמורת 127 מיליון דולר במזומן, פרמיה של 33% על מחיר המניה הממוצע בשלושת החודשים שקדמו להכרזה ופרמיה של 18% על מחיר המניה בלילה שלפני ההכרזה.

מיד לאחר היוודע דבר העסקה פרסם האתר ביזנס אינסיידר דיווחים על כוונת חלק מבעלי המניות לטרפד את העסקה על רקע התמחור הנמוך שלה, לטענתם, ביחס למספר המשתמשים הגדול וקופת המזומנים המכילה 30 מיליון דולר של Answers.com. ביום שישי כבר הודיעו שתי פירמות עורכי דין בארצות הברית על בדיקה של טענות שעלו כנגד הנהלת Answers.com.

החברה הונפקה בארה"ב באוקטובר 2004 לפי מחיר של 5 דולרים למניה ונמכרת כעת במחיר של 10.5 דולרים למניה. רוזנשיין סירב להתבטא על סיכויי העסקה להתבטל, אך גורמים המקורבים לו טוענים כי העסקה איננה בסכנה. לטענת המקורבים, אין לגורמים המתנגדים 40% בחברה כפי שנטען בכלי התקשורת בארה"ב.

"מקווה שהחברה תישאר בישראל"

Answers.com שנוסדה ב-1999 הפכה לאחת מענקיות האינטרנט המספקות דף שאלות ותשובות לכמעט כל נושא אפשרי. היא מתחרה כיום ב-AOL answers וב-Ask.com. על פי נתונים של חברת המחקר קומסקור, מתחברים אליה 50 מיליון מבקרים ייחודיים בחודש בארה"ב בלבד ו-75 מיליון בעולם, והיא נחשבת לאחד מ-20 האתרים הפופולריים בארה"ב.

היא גייסה 38 מיליון דולר, ויצאה להנפקה בניו יורק בשווי של 11 מיליון דולר בלבד, כאשר הכנסותיה לא עלו על מיליון דולר. בשנת 2009 הכניסה החברה 21 מיליון דולר, אלא שהתחרות עם ויקיפדיה הקשתה עליה לצמוח מעבר לכך. החברה מעסיקה 73 עובדים בירושלים ובניו יורק.

"היינו סיפור קטן עם הרבה תקוות, ואני גאה בכך שהיום הגענו לשווי של 127 מיליון דולר", אמר רוזנשיין ל"כלכליסט". "מה שעשינו הוא לא אקזיט מהיר, אלא אקזיט סביר. לא כל חברה חייבת לגדול ולהיות חברה של אלף עובדים, ולא כל חברה חייבת להיות ציבורית. שילמנו לא מעט על הזכות להיות חברה ציבורית. המותג של Answers.com יישאר, ואני מקווה שגם החברה תישאר בישראל".

"רוזנשיין ידע שעסקי החיפוש לא נגמרו ב'גוגל', החזון שלו, שלפיו אנשים מחפשים תשובות לשאלות ולא רק לינקים או שאלות - הצליח", אמר עמיתו לקרן יזראל סיד, ג'ון מדבד, גם הוא חבר דירקטוריון לשעבר ב-Answers שהנפיק בשנה שעברה את הסטארט-אפ ורינגו.

בכל זאת, שווי חברה של 127 מיליון דולר, לאתר הנחשב לאחד הפופולריים בארה"ב - הוא שווי נמוך.

מדבד: "צריך לשמור על פרופורציות: שנות התשעים תמו והעידן שבו ניתן לבנות חברה בשנתיים ולמכור אותה במיליארד - נגמר. ראינו גם באקזיט של מובייל אקסס השבוע, וגם באקזיט של Answers, שלוקח זמן רב לבנות חברה. אבל ראינו שהנפקה, גם בשווי נמוך וכאשר אין לך הכנסות, היא דבר אפשרי. לולא היה מנפיק, רוזנשיין לא היה יכול לרכוש את WikiAnswers בשני מיליון דולר, מה שמהווה כיום את מרבית הפעילות של החברה. אף מנהל קרן הון סיכון לא היה נותן לו להוציא כל כך הרבה כסף לו היה חברה פרטית".

תגיות