אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אג"ח עולמית: חשיפה גלובלית במינוף בינוני צילום: בלומברג

אג"ח עולמית: חשיפה גלובלית במינוף בינוני

האג"ח של רפסול הספרדית מציעה למשקיע הסולידי חשיפה לסקטור האנרגיה החם בפיזור גיאוגרפי נרחב

07.02.2011, 07:40 | ברוך כהן

רפסול נוסדה בשנת 1986 כחברת אנרגיה ממוזגת של כמה תאגידי גז ונפט שהיו בשליטת ממשלת ספרד. הרעיון היה ליצור גוף יעיל וחזק שיכול להתמודד בשווקים של אירופה שנפתחו באותה העת לתחרות. בשנת 1989 מכרה ממשלת ספרד נתח ראשון ממניותיה במסגרת הנפקה ראשונית לציבור, והמשיכה לעשות כן בהדרגה לאורך השנים (כיום היא לא מחזיקה כלל במניות החברה). בראשית שנות התשעים הצטרפה ספרד לקהילה האירופית, עובדה שאילצה אותה לפתוח את השוק ליבוא מקביל.

לנוכח התחרות הגוברת מול חברות האנרגיה הבינלאומיות ואובדן נתח השוק שלה, ביצעה רפסול רכישות בשוק הגלובלי. כך, בשנת 1996, רכשה חברות נפט באלג'יריה ובדרום אמריקה וב־1999 רכשה את YFA, חברת האנרגיה הגדולה ביותר בארגנטינה, עם פעילות ענפה באמריקה הלטינית.

כיום פועלת החברה כחברת אחזקות משולבת בתחום האנרגיה, והיא עוסקת בעיקר בחיפוש, הפקה, זיקוק והולכה של גז טבעי ונפט גולמי. כמו כן היא עוסקת בהפקה ושיווק של פטרוכימיקלים, כימיקלים נלווים וגז נוזלי. רפסול פעילה ב־30 מדינות באסיה, אירופה, אמריקה הלטינית, המזרח התיכון וצפון אפריקה. בנוסף, היא מנהלת ומתפעלת כ־6,000 מתחמי תדלוק ושירות באירופה ואמריקה הלטינית. לחברה עתודות נפט מוכחות של 2.2 מיליארד חביות. מניות החברה נסחרות בבורסות של ניו יורק וספרד לפי שווי שוק של 28 מיליארד יורו.

בדו"חות הכספיים לסיכום תשעת החודשים של 2010 הציגה רפסול צמיחה מוגברת באזורי פעילות מרכזיים. הכנסות החברה גדלו בכ־14% ל־39.6 מיליארד יורו, ה־EBIDTA (רווח תפעולי תזרימי) טיפס בכ־43% ל־7.06 מיליארד יורו, ואילו הרווח הנקי זינק בכ־32% ל־1.78 מיליארד יורו, וזאת בהשוואה לתקופה המקבילה ב־2009.

החברה מדגישה כי התאוששות הביקושים בשוקי היעד, זינוק במחירי הנפט ועליית מרווחי הזיקוק תרמו לעלייה בשורת הרווח הנקי וההכנסות. החברה צופה כי השוק הברזילאי יהווה מנוע הצמיחה העיקרי שלה בעתיד הקרוב, ובהקשר זה הודיעה כי סינופק הסינית, חברת זיקוק נפט מהגדולות באסיה, תשקיע כ־7.1 מיליארד דולר בחטיבה הברזילאית שלה, וזאת כדי לפתח יחד פרויקטים של קידוח ימי באזור.

המינוף של החברה בינוני עם הון עצמי של כ־23 מיליארד דולר, המממן חוב של כ־36% מסך המאזן. לחברה חוב של 22 מיליארד יורו ויחס סך החוב לנכסים עומד על כ־33%. בשנת 2009 הנפיקה החברה איגרת חוב ביורו לחמש שנים. האיגרת מחלקת ריבית בשיעור 6.5% על בסיס חצי שנתי, התאגיד זכה לדירוג איתנות פיננסית בגובה BBB עם אופק שלילי על ידי חברת הדירוג הבינלאומית סטנדרד אנד פור'ס.

השורה התחתונה: רפסול נמצאת באחד התחומים החמים בשוק - אנרגיה. גם הריבית שהיא מציעה נחשבת לגבוהה יחסית לאלטרנטיבות הקיימות.

הכותב הוא מנהל דסק יועצים ביובנק

תגיות