אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
איל דשא: "נשמח לעזור לנגיד ולשר האוצר בהצעות לטיפול בשקל החזק" צילום: יובל חן

איל דשא: "נשמח לעזור לנגיד ולשר האוצר בהצעות לטיפול בשקל החזק"

שלמה ינאי מנכ"ל טבע אמר בסמוך לפירסום הדוחות: "הייתה לנו שנה טובה מאוד, הקופקסון יהיה איתנו עוד הרבה שנים. המצב במזרח התיכון לא ישפיע על טבע"

08.02.2011, 10:45 | מישל אודי

איל דשא, סמנכ"ל הכספים של טבע אמר היום (ג') כי "גדלנו ברווח יותר מהמכירות. הרווח הנקי שלנו הוא 26% מהמכירות לעומת היעד שלנו שהוא 22%. עולם שערי החליפין נהיה יותר תנודתי ויש לכך השפעה בדוחות שפירסמנו ואנו צופים כי תהיה לכך השפעה גם בעתיד."

"נפגענו השנה אבל לא תמיד הדברים יהיו לרעתנו. שערי החליפין גזלו לנו 140 מיליון דולר במכירות ו-51 מיליון דולר (5 סנט למניה) ברווח התפעולי, אבל אנחנו מסתדרים. השקל החזק פוגע בנו, ישראל נעשית יקרה וזה חבל. אני רוצה לנצל את הבמה לקרוא לטיפול כי זה בנפשנו. כאשר איש פיתוח ישראלי נהיה יקר כמו אמריקאי צריך לשאול שאלות ונשמח לעזור לנגיד ולשר האוצר בהצעות לטיפול בנושא", הוסיף דשא.

עוד מסמנכ"ל הכספים איל דשא: "אנחנו אולד פאשן, אנו מייצרים מזומן שמקטין את רמת ההלוואות. המזומן הוא החוסן והכח של החברה. הדירקטוריון הגדיל את הדיבידנד ב-14%. המאזן שלנו מאוד חזק, הון עצמי של 22 מיליארד דולר על מאזן של 39 מיליארד. הכרזנו על תוכנית ביי בק, רכשנו כ-100 מיליארד דולר במחיר ממוצע של 51 דולר למניה, חתמנו עם 10 בנקים (שניים מהם ישראלים) על תוכנית מימון ל-3 שנים שאת הכסף משאירים ברזרבה יחד עם הכסף שאצלנו בספרים".

 

שלמה ינאי מנכ"ל טבע הגיב על הדוחות ואמר: "זאת שנה ראשונה בתוכנית האסטרטגית של טבע שהתחלנו אותה ב-2010 וזאת על מנת להגיע ליעד של 31 מיליארד דולר ב-2015. המצב במזרח התיכון לא ישפיע על טבע".

"הייתה לנו שנה טובה מאוד וזהו הישג של עובדי טבע. היקף ייצור המזומנים של טבע שעומד על מעל 4 מיליארד דולר נותן לנו בסיס טוב להמשך וזהו ההיבט החזק של התוצאות, זאת מבלי להקטין", הוסיף ינאי.

האיכות של המוצרים היא מדרגה ראשונה ומה שצריך לעשות נעשה. הייתה לנו תקלה בירושלים, אנו עובדים יחד עם ה-FDA לטפל, אנחנו פועלים ביחד, אין לנו כרקע נזק מוכשי במכירות. שלא ישמע כהתנצלות - אין לנו שום כוונה לא לעשות את כל מה שצריך ברמה הכי גבוהה שאפשר. הייצור שלנו עבר את 57 מיליארד טבליות.

תגיות