אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
התעשיינים אופטימים: אין סכנה למפעלים הישראליים צילום: אורי פורת

התעשיינים אופטימים: אין סכנה למפעלים הישראליים

דב לאוטמן, מייסד דלתא: "העברת המפעל למצרים היתה צעד נכון. במשך 15 שנה נהנינו מכוח עבודה זול ומהטבות המס של אזור סחר חופשי. כרגע ההפיכה לא גורמת נזק לחברה, ואני לא בטוח שהשתלטות הצבא תשפיע על פעילותה"

12.02.2011, 23:01 | טל ליטמן ונעמה סיקולר

התפטרותו של נשיא מצרים חוסני מובארק לא צפויה להשפיע, לפחות לא בטווח המיידי, על התעשייה הישראלית הפועלת במצרים, כך העריכו אתמול תעשיינים בישראל.

מפעל דלתא, שבשליטת המיליונר היהודי אייזיק דבח, חזר לאחרונה לפעילות סדירה, לאחר שבשבוע הראשון למהומות נסגר יחד עם יתר 180 המפעלים באזור התעשייה של קהיר. המפעל מייצר 11% מתוך מחזור המכירות הכולל של החברה, העומד במצרים לבדה על כ־600 מיליון דולר בשנה.

דב לאוטמן, מייסד החברה, אמר אתמול ל"כלכליסט" כי אינו מתחרט על ההחלטה להעביר את קווי הייצור למדינה: "העברת המפעל למצרים היתה צעד נכון. במשך 15 שנה נהנינו מכוח עבודה זול ומהטבות המס של אזור סחר חופשי. כרגע ההפיכה לא גורמת נזק לחברה, ואני לא בטוח שהשתלטות הצבא תשפיע על פעילותה. שלשום עובדי המפעל הגיעו לעבודה כרגיל ולא היו בעיות". לדברי לאוטמן, "פעילות דלתא במצרים מניבה ערך מוסף גבוה גם למצרים עצמה, ולכן אין סיבה להפסקת הפעילות בינתיים".

היקף הסחר בין ישראל למצרים נמוך מאוד. עם זאת, כמה חברות, בעיקר בתחום הטקסטיל, העבירו בשנים האחרונות קווי ייצור למדינה ומעסיקות אלפי עובדים במפעליהן. כזו היא למשל חברת בגיר, שהיקף הייצור המצרי מסך פעילותה עומד על כ־20%. בגיר דיווחה עם תחילת המהומות כי תשבית את מפעלה למשך יומיים, ומאז לא שבה ועדכנה לגבי ההתפתחויות.

"לאינטרסים הכלכליים חיים משל עצמם", אמר אתמול ל"כלכליסט" דני קטריבס, ראש אגף סחר חוץ בהתאחדות התעשיינים. לדבריו, "האינטרס להמשיך בפעילות הנו בראש ובראשונה של המצרים. אני לא רואה סיבה מיידית שההסכמים יתבטלו, הואיל ובאמצעותם מייצאת מצרים סחורה בשווי של יותר ממיליארד שקל לארה"ב, ואין שום סיבה שהמצרים ירצו לפגוע בעצמם".

תגיות