אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
התחרות בין הבנקים על משקי הבית מתגברת: בנק אגוד מבטל את עמלות העו"ש

התחרות בין הבנקים על משקי הבית מתגברת: בנק אגוד מבטל את עמלות העו"ש

זאת בכפוף להעברת משכורת של 7,000 שקל נטו ולפעילות בהיקף משתנה בכרטיסי אשראי. המנכ"ל חיים פרייליכמן: "לא נסבסד את התוכנית בהגדלת מרווחי הריבית שנגבים מהלקוחות"

21.02.2011, 15:24 | תומר זלצר

בנק אגוד השיק היום (ב') מהלך שיווקי חדש, "חשבון חופשי", שבמסגרתו יבוטלו עמלות העו"ש הנפוצות (עמלת פקיד ועמלת ערוץ ישיר) ללקוחות חדשים וקיימים. "החלטנו לא להמתין לחקיקה אפשרית בכנסת ולבטל את עמלות העו"ש, שמטרידות לקוחות רבים", אמר מנכ"ל אגוד, חיים פרייליכמן, במסיבת עיתונאים שכינס הבנק.

ביטול עמלות העו"ש באגוד יוצע ללקוחות חדשים מעבירי משכורת של 7,000 שקל נטו, שיבצעו פעילות בכרטיס אשראי של הבנק בהיקף חודשי של לפחות 2,000 שקל במשך שלוש השנים הראשונות ו-5,000 שקל לאחר מכן. בנוסף, ללקוחות החדשים ימשיך אגוד להציע ריבית זכות בשיעור של 3% על יתרת זכות בחשבון ופטור מריבית חובה על יתרת חובה למשך שלוש שנים. לקוחות קיימים יוכלו ליהנות רק מביטול עמלות העו"ש, וזאת בכפוף להעברת משכורת בסך של 7,000 שקל וביצוע פעילות בכרטיס אשראי של הבנק בהיקף חודשי של 5,000 שקל. לבעלי היקף פעילות חודשי של 2,500 שקל בכרטיס אשראי תינתן הטבה בשיעור 50% בעמלות העו"ש.

חיים פרייליכמן, מנכ"ל בנק אגוד, צילום: עמית שעל חיים פרייליכמן, מנכ"ל בנק אגוד | צילום: עמית שעל חיים פרייליכמן, מנכ"ל בנק אגוד, צילום: עמית שעל
לדברי פרייליכמן, "אנו ממשיכים ביישום האסטרטגיה הקמעונאית, שבמסגרתה הצלחנו לגייס בשנתיים האחרונות כ-10,000 לקוחות נטו, ויוצאים במהלך חדש המשנה את כללי הבנקאות. לא נגדיל את מרווחי הריבית כדי לסבסד את תוכנית ביטול עמלות העו"ש. אנחנו ממשיכים בהתרחבות הקמעונאית: כיום מונה בנק אגוד 34 סניפים ושני מרכזי פרימיום ועד סוף 2013 נפתח עוד 10-12 סניפים חדשים. אין לנו יעד של גריפת נתח שוק, אלא יעד של הגדלת רווחיות וביסוס הבנק לטווח ארוך".

ראש מערך השיווק של בנק אגוד, טוביה סופר, ציין כי "סקרים שערכנו מראים כי עמלות העו"ש מוסיפות להוות גורם מרכזי לאי-שביעות הרצון של הלקוח. החלטנו לתגמל את הלקוחות הפעילים שלנו ולהעניק להם הטבה בניהול החשבון היום-יומי שלהם".

בשנים האחרונות עלו קריאות מצד חברי כנסת והמועצה לצרכנות לביטול גורף של עמלות העו"ש במערכת הבנקאית, ללא קשר למבצעי גיוס לקוחות לזמן מוגבל שקיימים בחלק מהבנקים. ביולי 2008 השיק בנק ישראל את הרפורמה בעמלות, שבמסגרתה נקבעה רשימה אחידה ומחייבת של שירותים בנקאיים שעבורם רשאים בנקים לגבות עמלות.

מהדיווח האחרון של בנק ישראל בעניין, שפורסם בחודש שעבר, עולה כי ההוצאה החודשית הממוצעת על עמלות עו"ש נפוצות עמדה ברבעון השלישי של 2010 על 15.2 שקל, ירידה ריאלית של כ-13% בהשוואה ליולי 2008. הבנק שנמצא כבנק הזול ביותר בעמלות העו"ש היה בנק יהב, שבו עמד התשלום החודשי הממוצע בגין עמלות עו"ש על 4 שקלים. ביולי 2010 דחתה מליאת הכנסת הצעת חוק פרטית לביטול עמלות עו"ש שהגישו ח"כ דני דנון (ליכוד), פאינה קירשנבאום (ישראל ביתנו) ודב חנין (חד"ש).

באחרונה עלה על סדר היום נושא תשלום ריבית על יתרות זכות בחשבון העו"ש, כאשר הבנקים הכריזו על תוכניות שונות. כך, למשל, בנק הפועלים השיק החל מינואר תוכנית שבמסגרתה יתרות הזכות בחשבון העו"ש יקזזו את יתרות החובה. בבנק מזרחי טפחות קיימת מ-1999 תוכנית קיזוז דומה, למעבירי משכורת מעל 7,000 שקל. בנק לאומי השיק בינואר תוכנית שבמסגרתה הוא משלם ריבית בגובה 70% מהריבית הנהוגה לגבי פקדון יומי על יתרת זכות בחשבון עו"ש עד לסכום של 5,000 שקל. על פי הערכות, בבנק דיסקונט עומדים להשיק בקרוב תוכנית דומה לזו של לאומי. גם בבנק הבינלאומי בוחנים השקת תוכנית משלו.

עם זאת, ח"כ אופיר אקוניס (ליכוד) ביקש לקדם שוב הצעת חוק בעניין, אך יו"ר ועדת השרים לענייני חקיקה, שר המשפטים פרופ' יעקב נאמן, דחה בתחילת החודש את הדיון בהצעה בכמה חודשים.

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

לכל התגובות