אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ההאקר שפרץ את סוני פלייסטיישן 3 מבקש תרומות ברשת - ומקבל צילום: shutterstock

ההאקר שפרץ את סוני פלייסטיישן 3 מבקש תרומות ברשת - ומקבל

סוני תובעת את ההאקר ג'ורג' הוץ, שהפיץ ברשת את הקוד להסרת ההגנות של הקונסולה. הגולשים מסייעים להוץ, שפרץ בעבר גם את האייפון, לממן את ההגנה המשפטית

22.02.2011, 11:03 | יוסי גורביץ
ההאקר ג'ורג' הוץ נתבע על ידי סוני לאחר שפרץ את מערכת ההגנה על קונסולת הפלייסטיישן 3, והפיץ את הקוד ברשת. הוא מצא את עצמו מתקשה לעמוד בהוצאות הנדרשות להגנה משפטית - ועל כן ביקש תרומות באינטרנט. לאחרונה הוא הודיע שסיבוב גיוס התרומות הראשון הושלם, ושהשיג את הכספים הנדרשים לפי שעה.

הוץ, האקר בעל שם שפרץ גם את האייפון, טוען שזכותן של חברות להתקין הגנות על המכשירים שלהן, אך מהרגע שבו מכרו אותם ללקוח זכותו לעשות במכשירים כרצונו, גם אם זה אומר "לפרוץ אותו או לנפץ אותו". הוץ זכה להצלחה כאשר משרד הפטנטים האמריקאי הוציא לפני כשנה את האייפון מרשימת המכשירים האסורים בפריצה, משום שמטרת ההגנות על הסמארטפון של אפל היא למנוע הרצת אפליקציות חיצוניות עליו.

לדברי הוץ, סוני מנהלת נגדו מאבק משפטי בריוני, והוא קרא בבלוג שלו להפנות תשומת לב לכך שסוני "מעדיפה לתבוע מאשר לסתום את הפירצה". לאחרונה זכתה סוני בניצחון משפטי נגדו, כאשר שכנעה בית משפט להחרים את המחשבים שבבעלות הוץ.

אחת הבעיות העומדות בפני סוני בתביעתה נגד הוץ היא שהתביעה הוגשה בצפון קליפורניה, בעוד שהוץ איננו מתגורר שם. לטענת סוני, הוץ השתמש בפייפאל ובטוויטר, שתי חברות השוכנות סמוך לסן פרנסיסקו, ועל כן היא יכולה לתבוע את ההאקר בקליפורניה. השופטת סוזן אילסטון העירה בתגובה באוזני נציג סוני כי "אם די בחשבון פייפאל, אז לבית המשפט הזה יש סמכות על כולם, וזה פשוט לא יכול להיות נכון".

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
ל3: גם לשכור מישהו לגנוב זה עדיין נקרא לגנוב. יש כזה דבר שנקרא זכויות יוצרים
אם אנשים עמלו לפתח, וכן: חלקם חזירים שרוצים להרוויח אחרי שהם השקיעו כסף, זמן ורעיון. אם אתה בא ומשלם דולר למישהו שפרץ ואתה גם מרגיש טוב עם עצמך, משהו דפוק אצלך. אף אחד לא הכריח אותך להוריד את התוכנה שלהם (אולי חוץ מWINDOWS, וגם על זה עובדים). אתה צריך אופיס? תשתמש בOPEN OFFICE החינמי. נכון, הוא פחות טוב, אבל בשביל עגבניה סוג א' משלמים יותר. מה שההאקר עשה זה לשבת כמה ימים כדי לפרוץ עבודה של חודשים של מישהו אחר. בעיניי זה גניבה.
קובי  |  22.02.11
2.
זה בדיוק סותר את הטענה של התאגידים שפיראטים הם אנשים
שלא רוצים לשלם. עובדה, הם מוכנים להוציא כסף מכיסם כדי לממן אדם שאין להם קשר אליו. אני משתמש בהרבה תוכנות קוד פתוח ותורם למפתחים שלהם, אבל כשבית תוכנה גובה מאות שקלים על תוכנה רק כי המנהל רוצה משכורת ובונוסים של מליוני דולרים בשנה ובעלי המניות רוצים דיבידנד, בעוד התוכניתנים ההודים עובדים בשכר נמוך, אז כן, אני אעדיף להוריד ולא לשלם. אין לי בעיה לפתוח את הכיס בפני מי שאינו חזיר, כמו מפתחים קטנים שתורמים מהכישרון שלהם לטובת הכלל.
שועליקו , הוד השרון  |  22.02.11
לכל התגובות