אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
החובות הבעייתיים של דיסקונט יובילו למחיקה של 850 מיליון שקל בדוח השנתי צילום: ראובן קפוצ'נסקי

החובות הבעייתיים של דיסקונט יובילו למחיקה של 850 מיליון שקל בדוח השנתי

הסכום יגרע מההון העצמי של הבנק בשל שינוי בטיפול החשבונאי בהם לפי כללי הפיקוח על הבנקים. הבנק, שהציג עד כה את שיעור הון הליבה הנמוך במערכת - 7.4%, הגיע להסכמה עם הפיקוח על הבנקים על דחיית ההגעה ליעד המינימלי, 7.5%, עד לתום שנת 2011

03.03.2011, 09:59 | תומר זלצר ושהם לוי
בנק דיסקונט, בניהולו של ראובן שפיגל, דיווח היום (ה') כי הדירקטוריון אישר בישיבתו אתמול מתווה מפורט להשגת יחס הלימות הון ליבה בשיעור שבין 7.5%-8% ויחס הלימות הון כולל של לפחות 13% עד לסוף 2011. במקביל, הודיע הבנק כי שינוי שיטת הטיפול בחובות הבעייתיים, שנכנסת לתוקף ב-1 בינואר 2011, צפויה לגרוע מההון העצמי של הבנק כ-850 מיליון שקל – וזאת על פי אומדנים והערכות ראשוניות של הבנק.

בסוף הרבעון השלישי של 2010  הציג בנק דיסקונט הון ליבה (ההון האיכותי ביותר שעל הבנק להחזיק) בשיעור 7.4%, הנמוך ביותר מבין הבנקים. בהתאם לדרישת בנק ישראל, כל הבנקים פרט לדיסקונט יציגו יחס הון ליבה של לפחות 7.5% כבר בסוף 2010. עם זאת, המתווה החדש שדיסקונט מציג היום נעשה בהסכמת בנק ישראל, שמאפשר לבנק, למעשה, דחייה של שנה בהגעה ליעד ההון המינימלי שקבע.

הסיבה המרכזית שדיסקונט לא יצליח להציג במועד שקבע בנק ישראל יחס הון ליבה של לפחות 7.5% נוגעת לשינוי שיטת הטיפול בחובות הבעייתיים. החל מינואר 2011 נדרשים הבנקים לעבור לשיטת טיפול מחמירה יותר.

בשיטה החדשה, לא ניתן יהיה לרשום הכנסות ריבית בגין חובות המוגדרים "פגומים". מאחר שהבנקים נדרשים לתקן את הרישום גם באופן רטרואקטיבי, בנק ישראל הנחה שהתיקון לא ישפיע על שורת הרווח – אלא ייעשה בצורה של "קרן הון שלילית" שתקטין את היקף ההון העצמי של הבנקים, ומכאן גם את יחס הלימות ההון שלהם.

מבנק דיסקונט נמסר כי "תוכנית ניהול ההון שאושרה כוללת שורה של צעדים להבטחת העמידה ביעדי ההון האמורים תוך מחייבות ההנהלה לניהול קפדני של בסיס ההון של הבנק. חשוב להבהיר כי לא חלה הרעה בטיב תיק האשראי של הבנק. השינוי מתבצע בהתאם להוראת המפקח שחייבה את המערכת הבנקאית בישראל לעבור לשיטה חדשה של ניהול ומדידת ההפרשה לחובות מסופקים ולבצע מהלך התאמה חד-פעמי".

תגיות