אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אייפד 2 מול כולם: הטאבלטים שינסו לקחת לאפל את הבכורה צילום: איי אף פי

אייפד 2 מול כולם: הטאבלטים שינסו לקחת לאפל את הבכורה

האייפד הראשון היה המכשיר היחיד בזירה, אבל הדגם החדש מתמודד מול מגוון מתחרים. "כלכליסט" מסכם את החידושים האחרונים במלחמות הטאבלטים: תלת-ממד, פנייה לקהל העסקי ומפרטים מרשימים במיוחד

06.03.2011, 16:42 | שי ענבל

לאחר שמכר יותר מ-15 מיליון יחידות ברחבי העולם בתוך פחות משנה והפיח חיים בקטגוריה, איש כבר אינו מפקפק באייפד ובזכות הקיום של הטאבלטים. המתחרים המשמעותיים מתחילים להגיע אל מדפי החנויות, ורגע אחרי החשיפה של אייפד 2 אפשר ליצור תמונת מצב של השוק.

המלך: Apple iPad 2

 

בדומה לאייפד הראשון, גם האייפד 2 זכה לביקורות צוננות יחסית. חוסר בחדשנות ובאזז שלא לצורך הן טענות קבועות המושמעות באירועים של אפל. אבל המציאות כמעט תמיד מצליחה להיות מנוגדת לחלוטין לתחזיות המבקרים, וגם כאן המקרה צפוי להיות זהה. האייפד 2 הוא מכשיר משופר שכולל שדרוגים מינוריים יחסית, אבל זה לא מה שימנע ממנו להפוך ללהיט.

אייפד 2. מי יתמודדו מולו?, צילום: בלומברג אייפד 2. מי יתמודדו מולו? | צילום: בלומברג אייפד 2. מי יתמודדו מולו?, צילום: בלומברג

 

מה למדנו מהשקת האייפד החדש? ג'ובס גונב את ההצגה ההופעה של סטיב ג'ובס תפסה את עיקר תשומת הלב, והטאבלטים המתחרים כבר נושפים בעורף. אבל גם בלי חידושים מהפכניים אייפד 2 ימשיך להוביל, בעיקר בזכות המחיר עומר כביר, תגובה אחתלכתבה המלאה

האייפד השני מכיל את מגוון המרכיבים שהפכו את הראשון להצלחה: מחיר אטרקטיבי, מסך בגודל 9.7 אינץ' (לא קטן מדי, אבל לא גדול ומסורבל) ומערכת הפעלה מצוינת עם עשרות אלפי אפליקציות.

מכשיר מהיר מקודמו פי שניים, לפי אפל ומי שהתנסה בינתיים במכשיר, הוא קל ממנו במשקל ואף דק יותר. מדובר בשני שיפורים חשובים מאוד, משום שהאייפד הראשון קצת מתקשה לסחוב את iOS 4 ואת ריבוי המשימות, ומשקל קל יותר הוא דבר שיעלה את האטרקטיביות של הטאבלט בתור קורא ספרים.

השדרוג האחרון הוא שתי מצלמות, שישמשו בעיקר לשיחות וידיאו בשירות FaceTime. כשזה הושק לפני פחות משנה עם האייפון 4 הוא זכה ללגלוג, אבל מסתמן כיום כאחד מהיתרונות החזקים ביותר של מכשירי אפל, לצד חנות ה־iTunes והאפסטור.

הטוען לכתר: Motorola Xoom
Motorola Xoom Motorola Xoom Motorola Xoom

 

עם קמפיין אגרסיבי שתוקף את האייפד, נתוני חומרה מרשימים ומערכת ההפעלה אנדרואיד בגרסה 3, מוטורולה נחושה לשחזר את הצלחת סמארטפון ה-Droid (מיילסטון) שלה, שהתחרה בהצלחה באייפון. החברה מקווה להעביר אליה כמה שיותר משתמשים שמסוקרנים לגבי טאבלט, אך מעדיפים להימנע מהגן הסגור של אפל.

ה-Xoom מצויד במעבד בעל ליבה כפולה, שטח אחסון של 32 ג'יגה-בייט, מצלמה קדמית ואחורית, והחשוב ביותר - מסך בגודל 10.1 אינץ', שהופך אותו לאחד הטאבלטים הגדולים ביותר בשוק כיום. ה-Xoom הוא גם המכשיר הראשון שיצא לשוק שמריץ את אנדרואיד 3.0 (Honeycomb) - הגרסה הראשונה של מערכת ההפעלה של גוגל המותאמת במיוחד לטאבלטים.

מבקרים שכבר סקרו את המכשיר התלהבו מהביצועים ומהיישומים המובנים במערכת ההפעלה, אך התאכזבו מהמחיר הגבוה יחסית לעומת האייפד (ה-Xoom נמכר ב-799 דולר בגרסה הכוללת 3G), ומהמספר הנמוך מאוד של האפליקציות התואמות. שני החסרונות האלה צפויים להיות המכשול הרציני ביותר העומד בפני הצלחת המכשיר.

התלת-ממדי: LG Optimus Pad
LG Optimus Pad LG Optimus Pad LG Optimus Pad

 

הטאבלט של LG הוכרז בתערוכת MWC בברצלונה עם הסמארטפון Optimus 3D, ולא במקרה. בדומה למכשיר הסלולרי התלת-ממדי של החברה, גם ה-Optimus Pad מסוגל לצלם בתלת־ממד ולהעלות סרטונים ליוטיוב בקלות. בניגוד ל-Optimus 3D, שאחת התכונות המסקרנות ביותר בו הוא שניתן לצפות בתלת-ממד באופן חופשי, בטאבלט תצטרכו להיעזר במשקפיים מיוחדים.

למרבה הצער, עניין התלת-ממד הוא הדבר היחיד שמייחד את ה-Optimus Pad ביחס לטאבלטי האנדרואיד האחרים. מבחינת חומרה ותוכנה הוא כמעט זהה לגלקסי טאב, אם כי מתהדר במסך בגודל 8.9 אינץ' - גודל ייחודי, שאין כמעט לאף מכשיר אחר בקטגוריה.

והשאר? LG לא שחררה יותר מדי פרטים, אבל מה שכן ידוע אינו מפתיע: מעבד 1 ג'יגה-הרץ בעל ליבה כפולה, אנדרואיד 3.0 המותאם לטאבלטים, מצלמה קדמית ואחורית (הקדמית לא מצלמת בתלת-ממד) ושטח אחסון של 32 ג'יגה-בייט.

הסטנדרטי: Samsung Galaxy Tab II
סמסונג גלקסי טאב 2 סמסונג גלקסי טאב 2 סמסונג גלקסי טאב 2

 

סמסונג היתה החברה הראשונה שהשיקה מתחרה אמיתי לאייפד: הגלקסי טאב. המכשיר, שצויד במסך בגודל 7 אינץ' ואנדרואיד בגרסה 2.2, זכה לביקורות מעורבות, אך מאז השקתו בנובמבר הצליחה סמסונג למכור לחנויות יותר מ-2 מיליון יחידות של הגלקסי טאב, ובכך הפכה החברה לבעלת הטאבלט הנמכר ביותר - אחרי האייפד.

המכשיר השני בסדרה מריץ את אנדרואיד 3 ומגיע עם מסך גדול יותר של 10.1 אינץ'. לא ידוע אם טאב 2 יגיע עם קישוריות 3G, אך בכל הנוגע לשאר נתוני החומרה המכשיר מספק את הסחורה: מעבד 1 ג'יגה-הרץ בעל ליבה כפולה, מצלמת 8 מגה-פיקסל אחורית עם פלאש, ויכולות הקלטה וניגון של סרטים באיכות HD.

בסמסונג מודים בכנות מפתיעה שכרגע המכשיר שלהם טוב פחות מהאייפד 2, אבל מבטיחים שהגלקסי טאב החדש יוצע במחיר "תחרותי". אם כך יהיה הדבר, ניתן להעריך שהוא יעבור את ה־Xoom ולהיות אחד מטאבלטי האנדרואיד המצליחים ביותר השנה, אם לא המצליח מכולם. ההשקה מתוכננת לחודש הנוכחי באסיה ובאירופה.

העסקי: RIM Playbook
הפלייבוק של RIM הפלייבוק של RIM הפלייבוק של RIM

 

אם יש חברה שנוקטת אסטרטגיה שיווקית הפוכה לגמרי מזו של אפל, זוהי RIM הקנדית. יצרנית הבלקברי הכריזה בספטמבר על הטאבלט העסקי שלה, ועד כה לא מסרה שום תאריך השקה רשמי או מחיר התחלתי. מנתונים שדלפו ייתכן שיגיע עוד החודש ויעלה 399 דולר.

הפלייבוק מצויד במסך בגודל 7 אינץ', מה שהופך אותו לקל לנשיאה מהאייפד. הוא גם כולל מערכת הפעלה חדשה לחלוטין (QNX) שתומכת בריבוי משימות ופלאש, וכן זוג מצלמות ונתוני חומרה חזקים, הדומים לאלה של ה-Xoom. הפלייבוק צפוי לכלול תכונות מתקדמות נוספות, כגון תמיכה ברשתות דור רביעי, צילום וידיאו באיכות HD, וייתכן שאף יריץ אפליקציות אנדרואיד.

קשה להעריך את סיכויי הצלחתו של הפלייבוק, אך סביר להניח שהוא לא יחליף את האייפד בתיק של רוב הצרכנים, בעיקר בגלל הפלח המוגבל שאליו מכוונת RIM - השוק העסקי בלבד. מה שכן, אם המכשיר אכן יוכל להריץ אפליקציות אנדרואיד, סיכויי הצלחתו יגברו משמעותית והוא צפוי למשוך עניין גם בקרב הציבור הרחב.

המקורי: HP Touchpad
HP Touchpad, צילום: בלומברג HP Touchpad | צילום: בלומברג HP Touchpad, צילום: בלומברג

לכאורה, הטאבלט של HP אינו מציג חידושים מיוחדים. ה-Touchpad, שהוכרז בתחילת פברואר, מצויד במסך 9.7 אינץ' ומגיע עם מצלמה קדמית של 1.3 מגה-פיקסל בלבד.

אבל הטאצ'פד מסתמן כאחת ההבטחות הגדולות ביותר של השנה: הוא מריץ את מערכת ההפעלה WebOS המצוינת שפיתחה פאלם, אשר נקנתה על ידי HP בשנה שעברה. WebOS היא אולי המתחרה הגדולה ביותר ל-iOS, בזכות האיכות, העיצוב וחנות האפליקציות המוצלחת - דברים שעדיין אינם נחלתה של אנדרואיד.

הטאצ'פד תומך בריבוי משימות, כולל יישומי משרד רבים, וכן יכולות סנכרון מיידיות עם הסמארטפונים של HP. המכשיר מציג תמיכה בפלאש בדפדפן ואף צפוי להגיע עם חנות מדיה שתתחרה ב-iTunes ותאפשר לרכוש ספרים, סרטים, שירים ומינויים למגזינים.

המכשול הגדול ביותר של הטאצ'פד הוא תאריך ההשקה. לפי HP, הטאבלט צפוי להגיע לחנויות ב"קיץ 2011". אם נזכה למשל לראות את הטאצ'פד רק בחודש יולי - הרבה אחרי רוב המתחרים - HP עלולה לגלות שהיא איחרה את הרכבת.

תגיות

12 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

12.
מי שתיצר אייפד עם יכולת עבודה של מחשב תנצח
חיקוי אייפד עם תחנת עגינה כוללת מסך ויכולת של מחשב (אופיס, מוסיקה, וידאו ופיתוח) תנגס בשוק של אייפד והרבה יותר בשוק הניידים. עדיין יש בעיות כמו פרטיות בישיבה (המסך גלוי לכולם) וכמות זיכרון שצריכה להיות גדולה יותר (ולכן תקצר את זמן הסוללה).
אייג'ו  |  13.03.11
11.
לא צריך 300,000 אפליקציות
כמה מתוך ה- 300,000 הן אפליקציות נגישות או ששווה להוריד? 299,000 הן CrapApps - אפליקציות זבל. iFart שלא לדבר בכלל על אנדרואיד שלא קיים כלל סינון. וקיימות הרבה אפליקציות SpyWare בחנות של פאלם אלפי אפליקציות שעבורו סינון ובקרה. חברות כמו EA, GameLoft, QuickOffice ושחקנים גדולים אחרים הביאו איכות. המספר ממש לא משחק.
פאלם פריצ'ר , תל אביב  |  07.03.11
לכל התגובות