אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כל הטעויות בדרך למינוי צילום: אוראל כהן

כל הטעויות בדרך למינוי

תחילה ההסכם הקואליציוני התקדימי שקבע כי שר התמ"ת שלום שמחון וראש הממשלה ימנו את הממונה הבא, וההבהרה שהגיעה לאחר מכן כי המינוי בכל זאת יהיה מקצועי. בהמשך היה גם מינוי שנוי במחלוקת . ומה יהיה בסוף?

15.03.2011, 15:43 | נעמה סיקולר

כל הטעויות האפשרויות נעשו בדרך למינוי הממונה הבא על הגבלים עסקיים. תחילה ההסכם הקואליציוני התקדימי שקבע כי שר התמ"ת שלום שמחון וראש הממשלה ימנו את הממונה הבא, וההבהרה שהגיעה לאחר מכן כי המינוי בכל זאת יהיה מקצועי. בהמשך היה גם מינוי שנוי במחלוקת של יו"ר חברת החשמל לשעבר מוטי פרידמן לוועדת האיתור, למרות האינטרסים הכלכליים שלו. בעקבות הגילוי הזה ב"כלכליסט" הוא נאלץ להתפטר.

אתמול זה כמעט נגמר. ועדת האיתור הגישה לשר שמות של שני מועמדים: אחד צפוי, השני פחות. הראשון הוא בועז גולן, היועץ המשפטי של הרשות בחמש השנים האחרונות, שנחשב גם לאיש החזק בה. גולן עבר את כל תהליכי המיון הרגילים. לעומתו, פרופ' דיויד גילה, שקיבל פנייה מוועדת האיתור לאחר שזו לא הצליחה להסכים על מועמד אחר. בכך הפך למועמד המוביל. אז למה בכל זאת המליצה ועדת האיתור על שניים? כי על פי חוק היא פשוט לא יכולה להמליץ רק על מועמד אחד ולכפות על השר את מינויו.

בועז גולן נחשב איש סופר־מקצועי: גם מומחה להגבלים עסקיים וגם אדם שהוכיח כישורי ניהול. אבל מספרים כי הוא גם אגוז קשה, עקשן אפילו מרדן.

שר התמ"ת שמחון רמז כבר כי הוא בעד מינוי חיצוני. דעותיו הליברליות של גילה עשויות למצוא חן בעיניו, וגם הניחוח ההישגי של מינוי בלתי צפוי. הוא גם יתקשה לבזות מומחה חיצוני שהוזמן להגיש את מועמדותו. הסיכויים נוטים לכיוונו של גילה, אבל עם כל הטעויות שנעשו בוועדה - אין לדעת.

תגיות