אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לאומי: "מחירי השכירות בישראל ממשיכים לעלות בקצב של 5%-7% בשנה" צילום: אלכס קולומויסקי

לאומי: "מחירי השכירות בישראל ממשיכים לעלות בקצב של 5%-7% בשנה"

בבנק מעריכים כי העליות במחירי הדיור וכי התמתנות בעליות תימשך זמן רב. בלאומי מעריכים כי פישר יגביר את קצב העלאת הריבית

17.03.2011, 10:47 | שהם לוי

אחרי ההפתעה במדד המחירים לצרכן שפורסם מוקדם יותר השבוע, שעלה באופן מפתיע ב-0.3%, רומזים בבנק לאומי שוב כי קצב העלייה במחירי הדירות צפוי להתמתן אולי רק במעט. כמו כן מצביע הכלכלן הראשי של הבנק, גיל בפמן שלהערכתו הריבית הריאלית במשק הישראלי צפויה להפוך לחיובית במהלך השנה. הריבית הריאלית בישראל מחושבת כריבית הנומינלית בניכוי העלייה במדד המחירים לצרכן, כלומר האינפלציה.

"קצב עליית מחירי הדירות, המבוסס על מחירי שכירות של חוזים מתחדשים, ממשיך לעמוד על 5%-7% בממוצע לשנה ובכך תורם לסביבת האינפלציה הגבוהה. מחירי הדיור כפי שהם נמדדים במדד סקר מחירי הדיור, המבוסס על מחירי העסקאות למכירה וקנייה של דירות המדווחות לרשות המסים, עלה בחודש דצמבר 2010 ב-16%", מסבירים בבנק לאומי.

בבנק לאומי מסתכלים על הצפי עבור החודשים הקרובים ואומרים: "מדובר בירידה בקצב העלייה שנתי מ-20% ויותר במחצית הראשונה של 2010. יחד עם זאת, עדיין מדובר בקצב עלייה גבוה מאוד ולהערכתנו תהליך של התמתנות משמעותית יותר במחירי הדיור יהיה ממושך".

"קצב העלייה במדד המחירים לצרכן - יגבר"

בבנק לאומי העריכו שמדד המחירים עלול להפתיע לרעה בחודשים הקרובים: "במבט קדימה, אנו צופים המשך עלייה בקצב השינוי השנתי של המדד, לאור המשך הלחצים לעלייה במחירי הדיור, ורמתם הגבוהה של מחירי הסחורות. אנו מעריכים, כי סביבת האינפלציה הגבוהה, לצד איתנות הפעילות הכלכלית הריאלית, כפי שזו באה לידי ביטוי בנתוני החשבונאות הלאומית ובאינדיקטורים השונים, תחייב את המשכו של תהליך העלאת הריבית, תוך מעבר מריבית ריאלית שלילית לריבית ריאלית חיובית".

בלאומי רומזים כי בנק ישראל יגביר את קצב העלאות הריבית בהמשך השנה: "הערכות אלו תואמות את הודעת הריבית האחרונה של בנק ישראל, בה צוין כי גוברים הסיכויים למהלך מהיר, יחסית לתחזיות קודמות של העלאת הריבית. העלאת ריבית מהירה יותר, במידה הנדרשת, צפויה לרסן בסופו של דבר את לחצי האינפלציה, אך זאת רק בהמשך השנה".

תגיות

25 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

25.
אם שכר הדירה יעלה מעבר ליכולת התשלום של האזרח הממוצע, הוא יפסיק לשלם!
1) אני יוצא מנקודת הנחה שאף אחד מאיתנו לא ירשה לעצמו ולמשפחתו לגור ברחוב. 2) אנשים ימשיכו לשכור דירות ולהתחייב על תשלום שכ"ד גבוה, גם אם מחירי השכירות יהיו מעבר ליכולתם הכספית. 3) בחודשים הראשונים השוכר משלם את שכר הדירה בצורה סדירה ואח"כ הוא מפסיק לשלם, כי פשוט אין ממה לשלם! 4) בעל הדירה פונה לשוכר מספר פעמים וכשזה לא עוזר, הוא פונה לעו"ד. 5) העו"ד שולח לשוכר כמה מכתבי התראה, והשוכר זורק אותם לפח ומחייך (כך נוהגים במדינה ללא דין וללא דיין). 6) העו"ד פונה לבית-המשפט ומבקש להוציא צו פינוי. 7) עד שבית-המשפט זז עוברים כמה חודשים - וזה עוד במקרה הטוב. במקרה הרע, זה יכול לקחת למעלה משנה. בינתיים השוכר עדיין גר בדירה וממשיך לא לשלם. 8) ביום שצו הפינוי מגיע לשוכר, הוא אורז את חפציו ועף מהדירה מבלי להשאיר עקבות. 9) בעל הדירה כבר צבר הפסדים של עשרות אלפי שקלים והוא כבר מותש נפשית וגופנית. אין לו כוח לחפש את הדייר שנעלם (וגם אם ימצא אותו, אז שוב בית-משפט?) ואינו מעוניין יותר להתעסק עם שוכרים במדינת האין דין ואין דיין שבה אנחנו חיים. 10) הדירה מוצעת למכירה ובעל הדירה מוכן לרדת במחיר כדי להיפטר מהנכס, כי כל יום נוסף שהדירה בבעלותו גורמת לו הפסדים. זהו התרחיש למה שעלול לקרות לאלפי בעלי דירות, אם מחירי השכירות יעלו מעבר ליכולת התשלום של האזרח הממוצע. ואם זה יקרה, השוק יוצף בדירות למכירה, מחירי הנדל"ן יצנחו וכך יגיע סופה של הבועה שיצרה ממשלת הליכוד הקפיטליסטית החזירית.
שאול  |  18.03.11
22.
מי שרוצה לגור דווקא במרכז שישלם את המחיר
אני מכיר היטיב את התחום הזה, ואומר לכם חד משמעית: מי שמתלונן זה רכק מי שהחליט שהוא צריך לגור בגוש דן כמו פרוספור בזמן שהוא מרוויח כמו מנקה... ישנם אלפי דירות שממתינות לשוכרים בערים שנותנות גישה ישירה עם רכבת או אוטובוס לכל מקום בארץ, ועולה שם 1300 ש"ח לדירת 3 חדרים ואין ביקוש רב לזה. אם נפסיק להתפנק נוכל לצאת מזה!
נתן רוזנבלט , מודיעין  |  17.03.11
לכל התגובות