אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אפקט יפן: הרצליה ות"א מאיצות מיזמי תמ"א 38 צילום: יובל חן

אפקט יפן: הרצליה ות"א מאיצות מיזמי תמ"א 38

עיריית הרצליה אישרה לחברת רינובו לבצע פרויקט תמ"א 38 ב־5 בניינים בצפון העיר ומנהלת משא ומתן עם החברה על פרויקט נוסף בסדר גודל דומה. במקביל ניתן בתל אביב היתר בנייה במסגרת תמ"א 38 לבניין בן 4 קומות בסמוך לפארק הירקון

22.03.2011, 10:48 | שירלי ששון-עזר

התוכנית לחיזוק מבנים נמצאת עדיין בשלב חבלי הלידה, אבל פה ושם ניתן להבחין ביזמים שמצליחים לסגור עסקאות גדולות. בימים האחרונים נחתמה סדרת עסקאות בתחום התמ"א 38 לחיזוק מפני רעידות אדמה תמורת תוספות יחידות דיור לבניינים ישנים, כך נודע ל"כלכליסט".

בשכונת גן רש"ל בצפון הרצליה נחתמה עסקה לפרויקט ענק לחיזוק 60 יחידות דיור תמורת הקמת 20 חדשות. חברת רינובו חתמה על הסכמים מול 60 דיירים המתגוררים בחמשת הבניינים ברחוב האילנות 23–31. בניין מספר 29 קיבל היתר בנייה ועבודות החיזוק שם כבר החלו. העבודות בבניין מספר 25 עתידות להתחיל בחודש אפריל, וביתר המבנים יחלו העבודות במהלך החודשים הקרובים.

לדברי מנכ"ל חברת רינובו, אליאב אסייאג, "החברה נמצאת במשא ומתן להוסיף לפרויקט שישה בניינים סמוכים שעל גגותיהם ייבנו עוד 24 דירות". במסגרת התוכנית כל בניין יחוזק, תתווסף מעלית, יוחלפו התשתיות והבניין יחופה מחדש. בנוסף, בכל דירה ייבנו תוספת ממ"ד בשטח של כ־15 מ"ר ומרפסת שמש בשטח של כ־19 מ"ר. רינובו יקבלו בתמורה את קומות הגג של הבניינים ויבנו בכל בניין ארבע דירות דופלקס חדשות בנות 5 חדרים הכוללות מרפסות גג.

בתל אביב ניתן לאחרונה היתר הבנייה ה־15 מתוך 113 בקשות שהוגשו לעירייה מאז יצאה לדרך תוכנית המתאר לחיזוק מבנים נגד רעידות אדמה - תמ"א 38. הפעם מדובר בבניין בן 4 קומות וב־16 דירות ברחוב אוסישקין הסמוך לפארק הירקון. לפי התוכנית, יזמית הפרויקט חברת סבוראי נדל"ן תוכל לבנות ארבע יחידות דיור על הגג ובתמורה תחזק את המבנה, תתקין מעלית, תחליף את התשתיות הישנות ותשפץ את הגינה. החברה תבנה מרתף חניה שיכיל ארבעה מקומות חניה לכל דירה חדשה שתיבנה.

עיריית תל אביב־יפו ידועה כמחמירה מאוד בהוצאת היתרי בנייה במסגרת תמ"א 38, וראש העירייה רון חולדאי אף התבטא בחודש שעבר נגד התוכנית ואמר כי לא הוכח שהיא אכן מותאמת לרעידות אדמה. לדבריו של עו"ד יהודה מועלם, שותף במחלקת הנדל"ן במשרד עו"ד גלעד שר שייצג את הדיירים בפרויקט, ניתן לראות יותר פרויקטים לאחרונה בתל אביב. "העירייה והיזמים הבינו לדעתי איך להתנהל כדי לקדם תוכניות בצורה מהירה יותר. אנחנו, למשל, יכולנו לבקש יותר מקומות חניה או הרחבה של הדירות ולא ביקשנו, כי הבנו מלכתחילה שזה יגרום לדחיית התוכנית ויעכב את הבקשה. צריך לבקש את המינימום החיוני כדי שהעסקה תצא לפועל ואת זה עשינו עם אנשי מקצוע שידעו לכוון אותנו היטב", אומר מועלם ומוסיף ש"ברחוב אוסישקין בניינים רבים נמצאים במצב מסוכן בשל קרבתם לנחל הירקון, ולכן הצורך בשיפוץ דחוף עוד יותר".

תגיות

22 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

22.
תמ"א 38 בורות וחוסר ידע מינימליץ
תמ"א 38 ,מחזקת את המבנה באופן משמעותי ,הקומות העליונות אינם נשענים על המבנה כלל, עומס המבנה נשען על עמודים וחיזוקים במעטפת -החיצונים לכאורה ניתן לשלוף את המבנה המשופץ -הישן, החוצה (כמו סרט מצויר )ולהותיר את הבנייה העליונה במקומה והגדרות שלא ניתן לאפר זקנה לצעירה ,,,הגדרות מוטעות ואין כל השוואה בינהם ,בתחום ההנדסה ניתן לחזק מבנים, ניתן לשנעה מבנים ,על משאיות,מהנדסים אזרחים יודעים את העבודה ,ולבורות אין כל מקום פה. אשמח לענות לשאלות רציניות בעניין, כן אני מהנדס אזרחי יותר מ30 שנה,ומתעסק ומתכנן מבנים לתמ"א 38 ,ועוסק בתחום חקר הבנייה מזה 10 שנים.
דרור אורן , רעננה  |  25.10.11
20.
ברמת גן כמעט ואין אף רחוב ברמת גן שבו לפחות בנין אחד בהליך ליישום תמ"א 38
מרבית מחלות הילדות של התוכנית באות בימים אלה על פתרונן. הקושי המהותי שנותר הוא יכולת הדיירים להתארגן. כמי שמלווה דיירים מזה כשלוש שנים, נתקלתי כבר דיירים שלא מדברים בינהם עשרות שנים בגלל הזמנה לחתונה בשנות השבעים . הנסיון מלמד שבמרבית הבנינים הדיירים זקוקים לגורם נטרלי שיספק להם מידע אוביקטיבי ויסיע להם בהתארגנות למהלך סבוך ומורכב" אישור הוספת שתי קומות יניב בתוך שנתיים לפחות 3,000 דירות חדשות וישנה ללא היכר את חזות העיר. כיום כמעט ואין רחוב ברמת גן שאין בו לפחות בנין אחד שהחליט לבצע את ההשבחה. הדיירים מודעים כעת היטב לחוק ולאפשרויות ההשבחה ורוצים לשמוע מייד את התכל'ס והידיעה שבבנין השכן חתמו, מתפשטת כאש בשדה קוצים ומביאה את שאר הדיירים למסקנה שאם כבר נסבול מעבודות בניה, אז לפחות שגם אנחנו נהנה. הדיירים אכן נהנים. הם מקבלים חינם בנין מחוזק, המבטיח את חייהם בעת רעידת אדמה, משופץ ביסודיות לרמה של בנין חדש: החזות העלובה של שפריץ אפור ומוכתם מתחלפת לחיפוי שיש מהודר, משובץ במרפסות שמש אלגנטיות. התשתיות הישנות מוחלפות במודרניות. חדר המדרגות משנה את פניו ללובי מפואר עם מעלית חדישה. החצר המוזנחת נסללת באבן משולבת לצד גינה מודרנית, עם מערכת השקיה אוטומטית. כל הדירות מוגדלות בחדר נוסף המשמש כמרחב מוגן. שווי הדירה מזנק במאות אלפי שקלים - פטורים ממס. לא רק הדיירים נהנים, גם חברות הבניה, המתקשות למצוא בעיר קרקע זמינה, מגיעות למסקנה שתמ"א 38 היא תחום פעילות חשוב. אבל לא רק הם. בעיר מסתובבים גם כמה עשרות סוכנים המצויידים בפולדרים מהודרים ומחתימים את הדיירים על הסכמים. כל הגורמים המקצועיים, הן בעיריה והן בהתאחדות הקבלנים, שותפים לדעה שרבים מאותם "קבלני הסכמים" לא יוכלו לעמוד מאחורי ההבטחות. "כולם יודעים שחשוב לחתום רק עם חברה רצינית, אבל לדיירים אין כלים לזהות מי עומד מולם. למרבה האבסורד, דוקא לקבלנים הטובים אין מערך שיווק ולדיירים אין שום אפשרות להגיע אליהם ללא עזרה. הכותב מנהל המרכז ליישום תמ"א 38 - רמת גן www.hidush-batim.com
אילן מאירי , רמת גן  |  24.03.11
לכל התגובות