אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
5 צעדים לבחירת פוליסה מתאימה לרעידות אדמה צילום: בלומברג

5 צעדים לבחירת פוליסה מתאימה לרעידות אדמה

בדקו את גבולות האחריות של הפוליסה, בחרו כיסוי מתאים והביאו בחשבון ששווי הנכס שלפיו תכוסו ייעשה לפי שטח הדירה ולא משקף את המחיר בו נקנה הנכס

22.03.2011, 15:30 | רימונה פרקש ברוך

1. בדקו את מכלול תנאי הפוליסה ואת גבולות האחריות וההשתתפות העצמית המוצעות.

2. בחרו בכיסוי המתאים - למבנה הדירה, לתכולתה או לשניהם. אם בחרתם לבטח רק את המבנה הקפידו לרכוש גם ביטוח צד שלישי, שלא ניתן באופן אוטומטי.

3. הביאו בחשבון ששווי הנכס שלפיו תכוסו ייעשה לפי שטח הדירה וסטנדרט הבנייה - ולא ישקף את המחיר שבו נקנה הנכס בפועל.

4. החתם הראשי של AIG, צפריר כרמי, מדגיש כי בדרך כלל ההשתתפות העצמית ברעידת אדמה עומדת על כ־10% מסכום הביטוח. המבוטח יפוצה רק אם הנזק עולה על סכום זה.

5. ודאו כי הכיסוי המוצע מספיק לכיסוי הנזק שעלול להיגרם. הפיצוי משולם בהתאם לסכום הביטוח, ולא בהכרח בהתאם לערכו המלא של הרכוש.

תגיות

17 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

17.
תגובה למס' 5
אתה צודק שהביטוח בד"כ הוא עבור עלות הבניה של הדירה ולא ערך מכירת הדירה, ואתה גם צודק שבבנין משותף עלול להיות מצב שלדייר אחד או שנים לא יהיה הון כספי ואז לא יוכלו לבנות מחדש הנכס. הפתרון לטעמי הוא לבטח גם את עלות הקרקע !! - כן, ישנן חברות שמבטחות עלות הקרקע. בעת אסון המבוטח מפוצה בערך הנכס, מעביר זכויותיו למבטחת והיא מתנהלת חודשים / שנים עם יתר הדיירים / רשויות. ביטוח קרקע לבית פרטי (לא דו משפחתי וכו') הוא מיותר שכן אז במקרה של אסון ניתן לשקם הנכס מהר ללא תלות בגורמים אחרים.
אורית , הרצליה  |  23.03.11
13.
הפתרון לתבעיה הנכונה שהעלה מגיב 5:...
יש לרכוש הרחבה בדבר כיסוי "ערך הקרקע" - הביטוח הסטנדרטי שכולם קונים כמו עוורים טוב רק לבתים צמודי קרקע. מי שגר בבית משותף בדירה, סביר מאד שייתקע והא בתת ביטוח מהותי, ויישאר ללא קורת גג!! בהרחבה לערך הקרקע חברת הביטוח רוכשת ממך את החלק היחסי שלך בקרקע עם מסיבה שאינה תלוה בך לא ניתן בתוך זמן מוגדר לשקם את הבניין. אל תהיו פראיירים. חפשו בחברת הביטוח הפניקס ובביטוח חקלאי
אבי , תל אביב  |  22.03.11
לכל התגובות