אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"כשכולם מדברים, אנחנו עושים" צילום: mark gregory peters

"כשכולם מדברים, אנחנו עושים"

מייקל בדנר, מנכ"ל HBA, חברת עיצוב המלונות המובילה בעולם, מסתייג מטרנדים ומאמין שהודו היא עתיד התיירות. בראיון ל"כלכליסט" לקראת ועידת ירושלים לתיירות הוא מסביר מדוע ישראל בשלה למלונות בוטיק

23.03.2011, 11:23 | דקל גודוביץ

"אין לנו סגנון אחד, אלא 700 סגנונות", צוחק מייקל בדנר ומתייחס בכך ל־700 העובדים בחברה שלו, HBA. "אנחנו מגדירים את עצמנו כחברה קליפורנית שמביאה את הרעיונות החדשניים של קליפורניה לעולם כולו". משרד ׁHBA (הירש־בדנר) נוסד ב־1964 בידי הווארד הירש (שמת ב־1998). עד אז, את בתי המלון תכננו בעיקר חברות ריהוט, שנתנו את שירותי העיצוב כבונוס. הרעיון של הירש היה לספק לראשונה שירותי עיצוב מקצועיים למלונות. המשרד הקטן החל את דרכו בתכנון מלון Beverly Rodeo בקליפורניה. ב־1972 הצטרף אליו בדנר (67) כשותף ומנכ"ל, ו־HBA הפך לאימפריית עיצוב חללי האירוח הגדולה בעולם, החולשת היום על 13 סניפים. מגזין "Interior Design" הגדיר את החברה "מספר אחת בעולם בעיצוב חללי אירוח ובתי מלון".

מייקל בדנר מייקל בדנר מייקל בדנר

בדנר ושותפיו עיצבו במשך השנים קרוב ל־1,000 מסעדות, ספא, מועדונים, בתי מגורים וגם 20 מלונות יוקרה מדי שנה לרשתות הגדולות - ארבע העונות, הילטון, שרתון, היאט, פלאזה, מנדרין אוריינטל ועוד. לאחרונה נפתחו מלון מרינה ביי בסינגפור שתכנן בדנר עם משה ספדי ומלון וולדורף אסטוריה הראשון באסיה, במבנה מ־1910 בשנגחאי ששופץ ועוצב בידי HBA בשיתוף האדריכל ג'ון פורטמן. משרדו של בדנר עיצב גם שורת מלונות בוטיק, בהם מלון במנזר בקפריסין, מצודת מונאסטרו - מנזר בן 500 שנה בטוסקנה שהפך ב־2009 למלון וספא, ומלון אינדיגו בשנגחאי, שנפתח בנובמבר 2010. ברקורד שלו נרשם עיצוב מלון הבוטיק הראשון בעולם, לטענת בדנר, בדאלאס שבארה"ב, וכן עיצוב המונבלאן - חדר האוכל הקטן בעולם, המיועד לשני אנשים בלבד, במועדון Mosimann’s בלונדון.

אבל למרות כל ההצלחה הזו בדנר ו־HBA אינם שמות שמוכרים לציבור הרחב. "אנחנו כל כך עסוקים בתכנון ובנייה של חמישה־שישה מלונות בכל חודש, עד שאיננו דואגים לפרסם את מה שאנחנו עושים", מסביר בדנר. "כשאתה עושה מעט, יש לך גם זמן להתעסק בפרסום". ואכן, בדנר ממעט להתראיין לתקשורת. זהו הראיון הראשון שלו לכלי תקשורת ישראלי, וזאת לרגל השתתפותו בוועידת ירושלים הבינלאומית לתיירות, שתיערך ב־29–31 במרץ. בדנר, מעצב פנים בהכשרתו, ישתתף בפאנל שיעסוק בחדשנות בעיצוב מלונות - טרנדים חדשים בתכנון בתי מלון בעולם, ודיון בסוגיית הביקוש מול הכדאיות הכלכלית של הקמת בתי מלון כאלה. מהמילה "טרנדים" שבכותרת המושב בדנר מסתייג: "אחת הטעויות הגדולות בעיצוב מלונות וחללי אירוח היא עיצוב טרנדי. זה טוב לשנתיים־שלוש, ואז כשהטרנד חולף צריך לבנות את המקום מחדש. הדבר החשוב הוא לזכור למי אנחנו מעצבים: לא לעצמנו אלא לאורחים".

חדר במלון מונאסטרו בטוסקנה. עיצוב שמיועד לאורחים ולא למעצבים, צילום: mark gregory peters חדר במלון מונאסטרו בטוסקנה. עיצוב שמיועד לאורחים ולא למעצבים | צילום: mark gregory peters חדר במלון מונאסטרו בטוסקנה. עיצוב שמיועד לאורחים ולא למעצבים, צילום: mark gregory peters

 

מה עם טרנד התיירות האקולוגית?

"יש לנו כבר 18 שנה תכנון ירוק במשרד. אנחנו מאמינים בזה. אצלי בבית יש פנלים סולריים. כשכולם מדברים אנחנו עושים".

מקליפורניה לדובאי

משרד הירש־בנדר מתמחה במתן שירותי עיצוב וייעוץ שמשתנים בהיקפם ממלון למלון: מקונספט ראשוני ועד תכנון וביצוע מלאים. ברקורד שלהם יש חידושים בכל התחומים ובכל הסגנונות - מהמסעדה ההומוריסטית Switch בלאס וגאס, שעיצוב החלל בה משתנה בעזרת קירות זזים ותלבושות מתחלפות, ועד גילויה של סין. "בסין תכננו ב־1983 את המלון הראשון שנבנה בסטנדרטים מערביים - White Swan בחבל קנטון", נזכר בדנר במלון שהיה הראשון לזכות בדירוג 5 כוכבים בסין.

חדר האוכל מון בלאן בלונדון, צילום: mark gregory peters חדר האוכל מון בלאן בלונדון | צילום: mark gregory peters חדר האוכל מון בלאן בלונדון, צילום: mark gregory peters

"זה היה כשארה"ב עוד הטילה סנקציות על סין, ולא היו שם הרבה תיירים מערביים. בנינו מלון בעל אלף חדרים וחזיתות זכוכית. היום צומחים שם מגדלי זכוכית בכל מקום ויש המוני תיירים, אבל המלון עדיין נחשב לאחד הידועים בסין, ולא היה צורך בכלל לשנות אותו מאז". את הפוטנציאל של סין זיהה שותפו הירש כבר לפני 32 שנה, כשפתחו בהונג קונג את הסניף הראשון שלהם מחוץ לארה"ב. משם השתלטו בהדרגה על אסיה ואוסטרליה, עם סניפים בסינגפור, שנגחאי, טוקיו, מנילה, ניו דלהי, בריסביין ומלבורן. את הסניף האחרון פתחו בדובאי.

הסניף הבא יהיה בישראל?

"אני אוהב את ישראל והיה לי ניסיון נפלא כאן, אבל אם להיות כן, הפוקוס שלנו הוא כרגע עדיין באסיה. שם נמצאת עיקר העבודה. ישראל כולה לא משתווה לסלאם הכי קטן בניו דלהי. כמו שזיהינו את סין בעבר, הודו היא היום בעלת הפוטנציאל להיות מרכז התיירות העולמי הבא. רק לאחרונה פתחנו שבעה מלונות חדשים בהודו, ושיפצנו והרחבנו את לובי מלון הטאג' מהאל החדש".

אף שהוא לא מתכנן לפתוח סניף ישראלי, בדנר מעורב חלקית בפרויקטים מקומיים. "בישראל אנחנו עובדים כבר עשרות שנים. עבדנו עם האדריכל דויד רזניק על מלון היאט בירושלים וזו היתה עבודה נפלאה", הוא נזכר.

מלון אינדיגו שנגחאי בסין, צילום: ken hayden מלון אינדיגו שנגחאי בסין | צילום: ken hayden מלון אינדיגו שנגחאי בסין, צילום: ken hayden

מבין מלונות ישראל, הוא מחבב את מלון אמריקן קולוני במזרח ירושלים, מלון שלדבריו מצליח להעניק חוויה אותנטית ושונה. בעשור האחרון הוא גם מנסה לקדם בכנרת מלון של יזמים מניו יורק, אבל המיזם עדיין תקוע. "יש לנו הרבה לקוחות שרוצים ליזום בישראל, אבל זה קשה. גם לנו כמתכננים קשה להשתלב, כי יש כאן יזמים צעירים שאנחנו לא מכירים, לצד מעצבים ישראלים טובים. אם התיירות לישראל תגדל, אנשים יחפשו חוויה ייחודית בכל מלון ומקום. תל אביב, ירושלים, מפרץ חיפה והכנרת שונים אלה מאלה כמו שניו יורק שונה משיקגו, ולכן חשוב לתכנן בכל מקום מלונות שונים. כרגע ישראל כבר מוכנה לבניית מלונות בוטיק, והיא עושה זאת במבנים שעוברים שיקום, שימור והסבה".

תגיות