אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נשורת רדיואקטיבית שמקורה ביפן הגיעה לישראל צילום: בלומברג

נשורת רדיואקטיבית שמקורה ביפן הגיעה לישראל

במרכז למחקר גרעיני בשורק התגלתה נשורת רדיואקטיבית בריכוז זעיר, שאינה מהווה סכנה לבריאות או לסביבה. הקרינה נמוכה פי 400 אלף מזו שנמדדה בארץ, לאחר הפיצוץ בצ'רנוביל. גם בארה"ב ובאירופה הריכוזים שנמדדו אינם מסכנים

30.03.2011, 18:49 | רוני סופר, ynet

באסיה התחבאו בכיתות בגלל חשש מגשם חומצי, בקליפורניה ובצפון אירופה התגלתה קרינה - וכעת הנשורת הרדיואקטיבית מיפן הגיעה גם לישראל. בתחנה לגילוי חלקיקים וגזים רדיואקטיביים באטמוספירה, שפועלת במרכז למחקר גרעיני בשורק, התגלתה אתמול (ג') נשורת בריכוז זעיר - שאינה מהווה סכנה לבריאות או לסביבה.

במסגרת ארגון האמנה לאיסור ניסויים גרעיניים (אמנ"ס) מופעלת רשת של עשרות תחנות גלובאליות, לגילוי חלקיקים וגזים רדיואקטיביים באטמוספירה. בישראל, כמו בתחנות רבות בעולם, התגלתה נשורת שמקורה בכורים ביפן. התחנות פועלות באופן רציף לאורך כל השנה, ובשבועיים האחרונים התגלו בחלקן חומרים רדיואקטיביים שנפלטו לאטמוספירה בעקבות הפגיעה בכורים בפוקושימה ביפן.

התחנה בשורק כוללת משאבה בעלת ספיקה גבוהה, השואבת את האוויר ומעבירה אותו דרך סנן הקולט את החלקיקים. אותו סנן נבדק במעבדה למדידות גרעיניות, בעלת מיכשור לגילוי החומרים הרדיואקטיביים. אתמול התגלו באוויר עקבות של החומר יוד-131, בריכוז אקטיביות של כ-0.00005 בקרל למטר מעוקב. משמעות הריכוז שנמדד היא שב-20 אלף מטר מעוקב של אוויר יש בממוצע התפרקות אחת לשנייה של יוד-131.

מומחי הוועדה לאנרגיה אטומית הדגישו כי אין בריכוז זה כל סכנה לבריאות ולסביבה, גם אם ריכוז זה יישאר דומה למשך זמן רב. גם הריכוזים שנמדדו באמריקה ובאירופה אינם מהווים סיכון בריאותי או סביבתי. לשם השוואה, בימים הראשונים שלאחר תאונת צ'רנוביל ב-1986 נמדדו סביב תחנת הכוח בה אירעה התאונה ריכוזים העולים על 100 אלף בקרל למטר מעוקב. בישראל נמדד ריכוז מירבי של כ-20 בקרל למטר מעוקב. המדידה כיום מראה ריכוז נמוך פי 400 אלף.

תגיות