אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מדריך "כלכליסט": להישאר טעון - כך תבחרו סוללה חיצונית לטלפון או למחשב

מדריך "כלכליסט": להישאר טעון - כך תבחרו סוללה חיצונית לטלפון או למחשב

חוששים להיתקע מחוץ לבית עם מחשב, נגן מוזיקה או סמארטפון שמסרבים להידלק? פתרונות טעינה חיצוניים יכולים להתאים לכם. "כלכליסט" ריכז כמה מהמוצרים הבולטים בתחום

02.04.2011, 15:27 | אבנר קשתן

אנחנו מקיפים את עצמנו במחשבים וטלפונים, נגני מוזיקה ומצלמות. אבל איך דואגים שהסוללה של אחד המכשירים האלה לא תיגמר באמצע היום, ותשאיר אותנו מנותקים? אם אנחנו נמצאים רוב היום במשרד או בבית, יש לנו פתרונות נוחים: המטענים זמינים, ואפשר להתחבר לקיר כדי לשמור על רף טעינה מספק. אבל במקרים רבים אין לנו את האפשרות הזו.

סטודנטים הנמצאים בשיעורים, אנשי עסקים העוברים מפגישה לפגישה, מטיילים בחו"ל או סתם אנשים באמצע יום סידורים עלולים לשמוע פתאום את הצליל מבשר הרעות, המודיע על הסוללה חלשה. אף אחד לא רוצה להיסחב עם מגוון מטענים לכל המכשירים, וגם אם כן - לא תמיד יש שקע חשמל זמין. בשביל המצבים האלה, שנהיים תכופים יותר ויותר, יש כיום בשוק מגוון רחב של פתרונות חיצוניים וסוללות רזרביות, כל אחד עם היתרונות והחסרונות שלו.

סוללה רזרבית: לא לבעלי אייפון
אייפון 4. אפל מונעת החלפת סוללה אייפון 4. אפל מונעת החלפת סוללה אייפון 4. אפל מונעת החלפת סוללה

אחד הפתרונות הפשוטים ביותר לטעינת מכשירים הוא רכישת סוללה רזרבית למכשיר, שבה ניתן להשתמש בעת הצורך. לפתרון הזה יש מספר חסרונות, כשהעיקרי בהם הוא שמכשירים מסוימים - כמו האייפון ושאר מכשירי אפל - אינם מאפשרים הוצאה של הסוללה והחלפתה על ידי המשתמש.

בנוסף, סוללות רשמיות של היצרן, בין אם למחשב נייד או לטלפון סלולרי, נוטות להיות יקרות מאד. החלופה היא להזמין סוללה רזרבית מאתר כגון DealExtreme, המספק מוצרי אלקטרוניקה זולים הישר מהמפעלים. במקרים רבים המחירים שם זולים מאוד, אבל במקרה הטוב מדובר בסוללות טובות פחות, שיחזיקו פחות זמן מהמקורית. במקרה הרע הסוללה שהזמנתם עלולה לגרום לבעיות במכשיר - או אפילו לעלות באש.

סוללות חיצוניות: שיהיה נוח

סוללות חיצוניות מגיעות במגוון מאוד רחב של גדלים, נפחים וחיבורים. לכל אחד מהם יתרונות וחסרונות משלו. אפשר גם לרכוש פתרון הטענה שנסמך על סוללות אצבע מתחלפות, שניתן לקנות אפילו במכולת. חשוב לציין שלא ניתן לדרג סוללות על פי שעות העבודה שהן מספקות, מכיוון שנתון זה משתנה בהתאם לסוג המכשיר. אותה סוללה יכולה להספיק לנו ליום שלם בטלפון פשוט, ולהיגמר תוך שעתיים בסמארטפון.

הנתון החשוב הוא דירוג הסוללה ביחידות mAh (מיליאמפר-שעה), והשוואתה לסוללה של המכשיר שאנחנו רוצים להטעין. רוב הסמארטפונים בימינו מגיעים עם סוללות הנעות בין 1000 ל-1500 mAh. כך שסוללה בנפח 750 mAh, לדוגמה, תיתן תפוקה נוספת של בין 50-75%.

אחד השיקולים המרכזיים בבחירת סוללה הוא, כמובן, הנוחות. ניתן למצוא סוללות בנפחים גדולים, כגון ה-iWalk 13200 (הסדרה נקראה בעבר iUp, ועדיין מכונה כך בחלק מהמקומות). מדובר בסוללה חיצונית עם נפח גדול פי 10 משל סמארטפון טיפוסי, שתומכת גם במגוון מחשבים ניידים ואפילו בתקן של אפל למכשירי אייפד 2 (המכילים סוללה בנפח 6700 mAh). אך היא גדולה וכבדה יחסית, וקושרת את הטלפון או המחשב לכבל המחובר אליה.

ניתן למצוא סוללות קטנות יותר עם אורך חיים קצר יותר, אך כאלה המאפשרות להתחבר ישירות לטלפון ולהטעין אותו בזמן השיחה, ללא כבלים. וכמובן, יש מגוון נפחי ביניים. רק הסוללות בנפחים הגדולים יוכלו, ברוב המקרים, לשמש בהטענת מחשבים ניידים - הסוללות הקטנות אינן תומכות במתחי החשמל הנדרשים.

iWalk 13200. מתאימה ללפטופים - אבל כבדה בתיק iWalk 13200. מתאימה ללפטופים - אבל כבדה בתיק iWalk 13200. מתאימה ללפטופים - אבל כבדה בתיק

מתאם אחד למשול בכולן

אחד התסכולים הקבועים של בעלי מכשירי חשמל הוא הצורך בכבלים ומתאמים שונים עבור מכשירים שונים. כל יצרנית מחשבים ניידים מגדירה שקע מיוחד משלה, שלפעמים גם משתנה בין דגמים שונים. יצרניות הטלפונים מתחילות לעבור בשעה טובה לתקן אחיד של microUSB, אך רוב המכשירים, בהם האייפון, ממשיכים להשתמש בחיבורים ייעודיים. בעולם הנגנים והמצלמות אפשר למצוא תפזורת של microUSB ,miniUSB, וחיבורים שונים ומשונים אחרים.

לאור זאת, הרעיון לקנות סוללה חיצונית עם מתאמים אוניברסליים הינו מאד מפתה. כבל אחיד, עם ראש מתחלף בהתאם, מבטיח לחסוך הרבה מהצרות. אבל בפועל, ברוב המקרים, מתאמים אוניברסליים הם אמינים פחות מאשר חיבורים יעודיים.

אחת מנקודות הכשל העיקריות של חיבורי חשמל היא במגעים, שנשחקים עם הזמן, ובמקרה של חיבורי פלסטיק זולים לא "יושבים" טוב מלכתחילה. עם מתאם אוניברסלי יש נקודת חיבור נוספת העלולה להתקלקל, ואיכות הגימור של המתאמים היא לרוב נמוכה יותר מאשר במכשיר עם סוג חיבור אחד בלבד.

אנו נתקלנו בבעיות הללו בחלק מהדגמים שבדקנו, בהם ה-iWalk 13200. הסוללה מגיעה עם כ-10 מתאמים למחשבים ניידים שונים, שאותם ניסינו לחבר לשני מחשבים ניידים. אף אחד מהמתאמים לא התאים למחשב ה-Lenovo IdeaPad שלנו, והמתאם שהצליח להתחבר לנטבוק ה-Acer AspireOne אמנם עבד, אך היה צר מדי בחצי מילימטר, ואיים להחליק החוצה מהשקע בכל רגע.

מצד שני ראוי לציין לחיוב את ה-iWalk 1000, סוללה קטנה בהרבה המגיעה עם שני חיבורים בלבד: ל-miniUSB ו-microUSB. אמנם נפח הסוללה הוא רק 1000 mAh, אבל היא התחברה בצורה נוחה גם לסמארטפון HTC Desire וגם למצלמה דיגיטלית של קאנון, ואפשרה לעבוד עם המכשירים בלי להתנתק ממנה.

חיבור אוניברסלי? יוצר לא מעט בעיות חיבור אוניברסלי? יוצר לא מעט בעיות חיבור אוניברסלי? יוצר לא מעט בעיות

להיות מוכנים תמיד

בניגוד לפתרונות הטענה חיצוניים שמכילים סוללה מובנית, ניתן למצוא גם כאלה שניתן להכניס אליהם סוללות אצבע רגילות (AA). מה עדיף לקנות? תלוי בצרכים ובאופן השימוש שלנו.

מטענים עם סוללות מובנות הם נוחים וחסכוניים יותר. ניתן להטעין אותם מהקיר או משקע USB של מחשב, בלי צורך לרכוש סוללות כל פעם מחדש. אבל רובם פורקים את המטען שלהם לאורך זמן, גם בלי שייעשה בהם שימוש. ה-iWalk 1000, למשל, שנטען לאורך לילה שלם ונח בתיק במשך יום, יאבד כמעט חצי ממטענו עד הערב. ברוב המקרים זוהי אינה בעיה למי שמשתמש בסוללה החיצונית באופן יום-יומי, אבל מי שרוצה סוללה למקרי חירום עלול לגלות שהסוללה שבתיק מתה בדיוק כמו זו שבטלפון.

מטענים המסתמכים על סוללות חיצוניות, לעומת זאת, מתאימים יותר למשתמשים שאינם נדרשים לטעינה באופן רציף. ה-TekCharge MP1550 מקבל ארבע סוללות AA, בין אם רגילות או נטענות, ומתרגם אותן לחיבור miniUSB.

היתרון בפתרון כזה הוא שאפשר להשתמש בכל סוללה הנמצאת בבית או נקנית בקיוסק במקרי חירום, אם כי העלות גבוהה יותר. בנוסף, נסיון לחשב את זמן הסוללות עשוי להיות מבלבל: סוללה סטנדרטית לרוב מציינת נפח של כ-2700 mAh, אך עקב המתחים השונים של הסוללות הללו (1.5 וולט, לעומת 5 וולט של חיבור USB), הנפח הפרקטי שלהן הוא קרוב יותר ל-800 mAh לכל סוללה.

סיכום

חשוב להדגיש כי לא כל סוללה מתאימה לכל מכשיר: הדבר נכון בעיקר בכל הנוגע למכשירי אייפון ונוקיה המקפידים על תקני מתח וזרם מדויקים. גם סוללה שמתאימה מבחינת החיבור הדרוש עשויה להתגלות כבעייתית, אלא אם כן היצרנית מציינת במפורש שהיא מתאימה.

מעבר להצעות שהצגנו כאן, אפשר למצוא גם פתרונות טעינה שונים ומשונים יותר. מטענים סולאריים נשמעים כמו פתרון אידאלי בקיץ הישראלי, אבל בפועל הם נטענים לאט ומביאים יותר טרחה מאשר תועלת. לכמה מהמכשירים המרכזיים בשוק, כמו האייפון או מכשירי בלקברי, אפשר למצוא סוללות חיצוניות המוטמעות בתוך כיסוי לטלפון, שמאריכים את אורך החיים של המכשיר, אבל גם מגדילים ו"מנפחים" אותו.

שוק הסוללות החיצוניות יכול להיות מבלבל, בגלל מגוון המוצרים הגדול. לכן רצוי לדעת בדיוק מה הצורך שעליו אנחנו מנסים לענות: האם אנחנו צריכים להטעין מכשיר מסוים, או כמה מכשירים שונים? האם אנחנו רוצים להאריך את השימוש היומי שלנו במכשיר בלי לחפש שקע בכל פעם, או לשמור על גיבוי לשעת חירום? אם נדע את התשובות לשאלות הללו, נוכל להמשיך לנהל שיחות ולעבוד על המחשב - או לשחק באנגרי בירדז - הרבה אחרי שיצאנו מהבית.

iWalk 800. סוללה נוספת לסמארטפונים iWalk 800. סוללה נוספת לסמארטפונים iWalk 800. סוללה נוספת לסמארטפונים

זמינות ומחירים

iWalk 13200

מטען: 13,200 mAh

ממדים: 180 על 84 על 23.5 מ"מ, משקל 430 גרם

חיבורים: אוניברסלי, כולל מחשבים ניידים, אייפון ואייפד

מחיר: 690 שקל, באתר היבואן ובחנויות מחשבים

iWalk 800

מטען: 800 mAh

ממדים: 61 על 31.5 על 17.6 מ"מ, משקל 35 גרם

חיבורים: אייפון/אייפוד טאץ', מתלבש על המכשיר

מחיר: 150 שקל, ברשת איידיגיטל

iWalk 1000

מטען: 1000 mAh

ממדים: 41 על 41 על 20 מ"מ, משקל 44 גרם

חיבורים: miniUSB, microUSB לסמארטפונים, מצלמות ונגנים. מתלבש על המכשיר

מחיר:

TekCharge MP1550

מטען: תלוי בסוללות - מכיל 4 סוללות AA

ממדים: 81 על 63 על 18 מ"מ, משקל 125 גרם (ללא סוללות)

חיבורים: יציאת USB סטנדרטית שאליה אפשר לחבר כל כבל

מחיר: 129 שקל ב-Polyphone, ללא הסוללות.

iWalk 5400

מטען: 5400 mAh

ממדים: 106 על 39 על 24 מ"מ, משקל 148 גרם

חיבורים: אוניברסלי, עם מתאמים לאייפון, miniUSB ואחרים

מחיר: 370 שקל ברשת איידיגיטל

תגיות

13 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
הזהרו מהמטענים החיצוניים!!
קניתי מטען חיצוני נייד המתאים לסמסונג, הרכבתי על המטען שתי סוללות AA וראו איזה פלא: הסוללה של הסלולרי שלי התרוקנה לחלוטין והנזק הישיר היה שהסוללה התחילה להתרוקן ספונטנית גם אחרי הטענה רגילה דרך השקע בקיר. החלפתי סוללה ולא חל שינוי. היום, ההסלולרי שלי מסוג U900 שוכב לו במגירה וממתין שאזרוק אותו לפח.
אבירם , באר שבע  |  02.04.11
לכל התגובות