אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מנכ"ל קבוצת גזית גלוב: "אל תקנו מסה של נכסים ורק תקוו לטוב" צילום: עמית שעל

מנכ"ל קבוצת גזית גלוב: "אל תקנו מסה של נכסים ורק תקוו לטוב"

הבכירים שהגיעו השבוע לכנס נדל"ן להשקעות בעולם סיפקו תחזיות אופטימית לארה"ב. גזית גלוב השקיעה בשנה האחרונה מיליארד דולר בצפון אמריקה. אלביט הדמיה תשקיע שם השנה 200 מיליון דולר

07.04.2011, 12:17 | שי פאוזנר

"קבוצת גזית גלוב השקיעה ב-12 החודשים האחרונים יותר ממיליארד דולר בנכסים בצפון אמריקה". כך חשף השבוע מנכ"ל הקבוצה רוני סופר בכנס משקיעים סגור של חברת קשרי משקיעים לתחום ההשקעות בנדל"ן בעולם שנערך בתל אביב. "אנחנו קונים נכס למאה שנה", אמר סופר, אך הדגיש כי למרות זאת, "חשוב כיום לבצע ניהול פרואקטיבי של כל פורטפוליו הנכסים. לקנות מסה של נכסים ולקוות לטוב זה לא חוכמה".

במרכז הכנס, שבו השתתפו יותר ממאה פעילי שוק ההון, הציגו ראשי חברות הנדל"ן הישראליות המובילות בצפון אמריקה ובאירופה את התוכניות שלהם לשנה הקרובה.

 

"האבטלה בארה"ב עוד לא התאוששה"

דורון שנידמן, אדגר: כאסטרטגיה, אנחנו ממשיכים להשאר בצד השמרני של השוק. מגיעות אלינו הצעות טובות ובכל זאת אנחנו לא זזים ממנה", צילום: שאול גולן דורון שנידמן, אדגר: כאסטרטגיה, אנחנו ממשיכים להשאר בצד השמרני של השוק. מגיעות אלינו הצעות טובות ובכל זאת אנחנו לא זזים ממנה" | צילום: שאול גולן דורון שנידמן, אדגר: כאסטרטגיה, אנחנו ממשיכים להשאר בצד השמרני של השוק. מגיעות אלינו הצעות טובות ובכל זאת אנחנו לא זזים ממנה", צילום: שאול גולן

"בארצות הברית יש סימנים טובים ראשונים בתחום הנזילות", סיפר דודי מחלוף, מנכ"ל משותף באלביט הדמיה ופלאזה סנטרס. הוא ציין כי התנהלות הצרכן האמריקאי לא מצביעה על כך שהמשבר הגדול שם הסתיים. מחלוף הציג תוכניות של החברה להשקעות בהיקף של כ־200 מיליון דולר במסגרת קרן שהיא הקימה בארה"ב.

"אנחנו סבורים כי השקעה בארצות הברית המבטיחה כיום תשואה סבירה עדיפה על השקעה ברוסיה בתשואה גבוהה יותר", אמר אייל לב ארי מאביב ארלון. להערכתו, "האבטלה האמריקאית היא המפתח לפתרון וזו עוד לא התאוששה". לב ארי הזכיר כי החברה פועלת כבר משנות התשעים בשוק האמריקאי. "ב־91' הגיעו אלינו הצעות לרכוש נכסים כשלא היינו במשחק. מאז העולם השתנה ויש מקום לשחקנים גדולים וקטנים בשוק האמריקאי. אנחנו מאמינים שנרכוש שם נכסים בכמאה מיליון דולר השנה".

תקרת הזכוכית במימון נכסים

יו"ר אדגר דורון שנידמן אמר כי החברה "לוקחת את הזמן בפיתוח הנכסים". הוא הסביר, "כאסטרטגיה, אנחנו בצד השמרני של השוק. אני מדבר על 15% מהמאזן בלבד לייזום. מגיעות אלינו הצעות טובות והרבה הזדמנויות מעניינות, ובכל זאת אנחנו לא זזים מהאסטרטגיה הזו". הוא העריך כי אדגר תצליח לשמור על ממוצע צמיחה דו־ספרתי השנה.

מנכ"ל רבד אריאל אבן הציג את מצב שוק הנדל"ן באירופה. "בעבר אפשר היה לקבל מבנקים באירופה מימון לנדל"ן בשיעורים של 90%–95% משווי הנכסים, אך כיום ישנה 'תקרת זכוכית' בתחום הזה שהיא של מימון בשיעור של כ־75% בלבד. אם אתה מביא יותר הון מהבית, בנקים רואים בכך אלמנט הצהרתי על כוונותיך לגבי הנכס". לדבריו, שוק הנדל"ן המוסדי באירופה נזיל מאוד כיום ופועלים בו שחקנים חדשים שלא צריכים מימון. "רק לאחרונה הוצאנו נכס למכירה וקיבלנו עליו 15 הצעות, כחצי מהם מגופים מוסדיים", הוא מספר.

אייל לב ארי, אביב ארלון: יש מקום לגדולים ולקטנים בשוק האמריקאי. אנחנו מאמינים שנרכוש שם נכסים בכ־100 מיליון דולר השנה", צילום: יונתן בלום אייל לב ארי, אביב ארלון: יש מקום לגדולים ולקטנים בשוק האמריקאי. אנחנו מאמינים שנרכוש שם נכסים בכ־100 מיליון דולר השנה" | צילום: יונתן בלום אייל לב ארי, אביב ארלון: יש מקום לגדולים ולקטנים בשוק האמריקאי. אנחנו מאמינים שנרכוש שם נכסים בכ־100 מיליון דולר השנה", צילום: יונתן בלום

 

ארה"ב רק נראית סקסית יותר מאירופה

גדי בן חיים, מנהל תחום השקעות הנדל"ן בהראל ביטוח, התייחס גם הוא להשקעות החברה באירופה ומסר כי "החברה קיבלה החלטה אסטרטגית להגדיל את החשיפה הישירה לנדל"ן, בין היתר דרך יציאה לחו"ל. המשבר רק האיץ את המהלך". בן חיים ציין במיוחד את הכניסה של החברה לאחרונה להשקעות באנגליה.

"זו תקופה מאתגרת, שבה בנינו מחדש חברה חזקה וקשרים מצוינים עם הבנקים המקומיים באירופה", סיפר עמיר ניצני מקבוצת חבס. לדבריו, בשוק הנדל"ן האירופי עיקר המימון הוא מקומי, בניגוד לעבר. "ניתן כיום לסגור מימון ברחבי היבשת, ללא קשר למיקום הנכס", הוא אמר.

אריאל גולדשטיין מאפי אירופה אמר שגם בתקופת המשבר, הנדל"ן המניב של הקבוצה באירופה המשיך להניב תשואות. לדבריו, כיום נמצאת אפי אירופה בהליך של חזרה לייזום והשבחת קרקעות. "אנחנו לא מתאבדים. נפתח פרויקטים חדשים שבהם פרופיל הסיכון נמוך ונשים דגש על סגירת המימון ועל שוכרים מרכזיים. ברגע שזה יקרה נתחיל בבנייה".

רן שטרקמן, שמנהל את אלביט הדמיה ופלאזה סנטרס, סיפר כי הוא נתקל באחרונה בכמה עסקאות מעניינות בעיניו דווקא במזרח היבשת - בהונגריה ובפולין. "אולי ארצות הברית נראית סקסית יותר מאירופה, אך אין לי ספק שתהיה חזרה למצב נורמלי גם באירופה. אנחנו מתחילים כבר לראות את סימני החזרה". שטרקמן ציין כי "רומניה מתחילה להראות סימני התאוששות ראשונים", חשף תוכנית של החברה המתגבשת ברומניה וסיפר כי "לאחרונה קיבלנו מכתב כוונות למימון לקניון בעיר שדה של בוקרשט".

תגיות