אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עו"ד אמיר פישביין יפצה את עו"ד אילן בומבך ב-175 אלף שקל צילום: יריב כץ

עו"ד אמיר פישביין יפצה את עו"ד אילן בומבך ב-175 אלף שקל

ביהמ"ש המחוזי קבע כי פישביין פגע בשמו הטוב של בומבך כאשר ב-2007 ערב הבחירות לראשות לשכת עורכי הדין שלח מכתב לעו"ד שלמה כהן שהופץ לכל עורכי הדין ובו הכפיש את בומבך

12.04.2011, 18:02 | ענת רואה

שופטת בית המשפט המחוזי בתל אביב רות לבהר שרון קיבלה ערעור שהגיש עו"ד אילן בומבך והגדילה את הסכום אותו חויב לשלם לו עו"ד אמיר פישביין ל-150 אלף שקל, בגין פרסום לשון הרע נגדו, וכן חייבה את פישביין ב-25 אלף שקל הוצאות.

ערעורו של בומבך נסוב סביב מכתב ששיגר עו"ד פישביין ב-2007 לראש לשכת עורכי הדין דאז, עו"ד שלמה כהן, ואשר הופץ לאחר מכן בדואר אלקטרוני לכל עורכי הדין בישראל. כותרת המכתב היתה "טוב לדעת – איך חולקו הבוררויות במחוז תל אביב", והוא עסק בבומבך שהיה אז יו"ר ועד מחוז תל אביב והתמודד בבחירות לראשות הלשכה (בהן הפסיד). בשולי המכתב התיר פישביין להפיצו.

בומבך שלפי פסק הדין של ביהמ"ש השלום קיבל פיצוי בסך 59 אלף שקל בלבד, ערער למחוזי וטען כי היה מקום לפסוק לו פיצוי בסך 300 אלף שקל לפחות, וזאת בגין נזק לא ממוני שנגרם לו.

פישביין טען כי אין להגדיל את סכום הפיצוי וכי בית משפט השלום לא הביא בחשבון שמדובר היה בחזרה על טענות ידועות וכי הוא היה משוכנע באמיתות האמור במכתבו ופעל מתוך תחושת אחריות ציבורית ומוסרית.

השופטת לבהר שרון קבעה כי ביהמ"ש השלום נתפס לכלל טעות בקביעת גובה סכום הפיצוי, שכן גם אם היה סבור כי לא הוכח שבומבך הפסיד בבחירות בגלל הפרסום, הרי שעדיין היה עליו לבדוק אם בומבך זכאי לפיצוי בגין הפגיעה בשמו הטוב.

לדברי השופטת "אני סבורה כי לא יכולה להיות מחלוקת כי במקרה זה אכן נגרמה לבומבך פגיעה בשמו הטוב, ביושרו ובמונטין שלו כעורך דין וכאיש ציבור.... המכתב נשלח בעיצומו של הליך הבחירות, ימים בודדים לפני מועד 'הסיבוב השני', ותפוצתו היתה רחבה ביותר בקרב עורכי הדין...".

לדברי השופטת, תוכן המכתב מזמין את הקורא להאמין כי מדובר בהתנהגות לא נאותה ואף בלתי חוקית. "מצורת אמירתם הנוקבת של הדברים והצגתם כעובדות, ניתן היה ללמוד על המטרה שעמדה מאחורי שליחת המכתב ואשר באה בניסיון להכשיל את בחירת המערער".

תגיות