אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

בדיקת "כלכליסט": Motorola Xoom - שם את ה"מחשב" ב"מחשב לוח"

לקחנו לסיבוב את טאבלט האנדרואיד המסקרן שיגיע לישראל בעוד כחודשיים. המסקנות: המכשיר אמנם מסורבל לנשיאה, ומי שרוצה לגלוש או לשחק יעדיף את האייפד, אבל הזום הוא סוס עבודה מתקדם במיוחד

17.04.2011, 17:11 | שי ענבל
מאז השקתו בסוף פברואר בארה"ב, טאבלט ה-Xoom של מוטורולה מעורר הרבה מאוד עניין - בין אם הוא זוכה לשבחים על יכולותיו, או לביקורת בגלל המחיר הגבוה. כאן ב"כלכליסט" לקחנו אותו לסיבוב קצר, ובדקנו מה יש למתחרה הרציני ביותר של האייפד עד כה להציע. המכשיר אמור להגיע לארץ בסוף הרבעון הנוכחי. 

המוטורולה זום מתהדר במסך של 10.1 אינץ', מה שהופך אותו למסורבל יחסית לנשיאה. המכשיר יעיל יותר כשהוא נמצא בעמדת עגינה או שוכב על שולחן. גם אביזרים שונים, כמו המקלדת המיוחדת, מראים שהמכשיר מנסה להיות כלי עבודה וגאדג'ט מתקדם לגיקים, ולא ממש מיועד לקריאת ספרים, גלישה באינטרנט או משחקים.

גם מבחינת אפליקציות הזום לוקה בחסר: גוגל מספקת את רוב היישומים המוצלחים - Google Books, ג'ימייל, ו-Google Maps הם מהבולטים שבהם. והשאר? או שהם לא עובדים בצורה חלקה, או שהם פשוט לא מוצלחים מספיק. הרושם הוא כי האנדרואיד מרקט עדיין לא בשל לעליית הטאבלטים, בניגוד ליצרניות: הזום הוא רק אחד מתוך עשרות מחשבי לוח של שיגיעו לשוק השנה ויריצו אנדרואיד בגרסה 3.0.

הזום הוא אולי לא מכונת משחקים, אבל הוא סוס עבודה רציני, עם נתונים טכניים מרשימים: מעבד 1 ג'יגה-הרץ כפול ליבה, זיכרון RAM של 1 ג'יגה-בייט, שטח איחסון בנפח 32 ג'יגה-בייט, תמיכה ב-HDMI ושתי מצלמות (5 מגה-פיקסל עם פלאש ו-2 מגה-פיקסל).

עם זאת, במהלך ההתנסות במכשיר נתקלנו באיטיות מסוימת בחלק מהפעולות, אך ניתן לייחס אותה בעיקר לעובדה שה-ROM של הזום בישראל עדיין לא גמור (מדובר בגרסה מתקדמת יותר מבחינת מוטורולה מזו של ה-Xoom בארה"ב). למען הסר ספק, המכשיר לא יזכה לעדכונים נוספים לאחר ההשקה - בעיקר בגלל חוסר עניין של המפעילות, שבודקות כל גרסה בדקדקנות אבל לאחר מכן עוברות למכשיר הבא.

לגוגל יש עוד עבודה

לזום שני אביזרים נלווים, שיימכרו בנפרד דרך מוטורולה ישראל והמפעילות: מקלדת פיזית ועמדת עגינה, לחיבור לטלוויזיית ה-HDTV או להאזנה למוזיקה. הכתיבה באמצעות המקלדת נוחה מאוד, גם אם יש עוד מה לשפר בכל הנוגע לשליטה באמצעותה על הטאבלט (יותר מדי הקשות על החיצים, למשל).

במוטורולה ישראל מציינים שבעת ההשקה המקלדת הפיזית תתמוך גם בעברית, הן מבחינת המקשים והן מבחינת מערכת ההפעלה. אנדרואיד 3.0 גם יגיע עם תמיכה מובנית מלאה בעברית מבחינת קריאה - מה שאי אפשר להגיד על גרסאות האנדרואיד לסמארטפונים שנפוצות בארץ.

בשורה התחתונה, ה-Xoom הוא מכשיר טוב. המכשול העיקרי שלו כרגע - ושל טאבלטי האנדרואיד בכלל - הוא הבעיות במערכת ההפעלה. המחסור באפליקציות, הבאגים, חוויית השימוש שאינה אינטואיטיבית והאיטיות שלא אמורה להיות שם - כל אלה מראים שלגוגל יש עוד לא מעט עבודה.

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
אני לא אוהב את הטאבלט
היה לי אחד בדיוק יומיים. והעפתי אותו לכל הרוחות. אני לא יכול לסבול מסך שיש בו כל הזמן טביעת אצבעות. הרבה יותר נוח לקנות נטבוק 10 אניטש עם מקלדת רגילה וכשאני רוצה לסגור אותו אני פשוט מוריד את מסך הכיסוי וזהו!!! והמסך גם תמיד נקי. כל הטאבלטים האלה זה שגעון חדש שכולם רוצים להראות מודרנים ואף אחד לא יעיז להודות שזה חרטא אחד גדול.
מאיר  |  18.04.11
7.
ל-5
המערכת הפעלה לא מנוונת ותפסיק לבלבל את המוח. במקרה אני מפתח לשתי הפלטפורמות, ואין מה להשוות בין העושר של iOS לבין האנדרואיד. מעניין איך יש יותר מ400,000 תוכנות באפסטור אם היא כסאת מנוונת. ולגבי התאמה של אפליקציות למחשבי לוח, ברור שגם זה קשקוש. למתוח אפליקציה לא אומר שהיא מותאמת. זה באמת טלפון מגודל, ולא באמת מחשב לוח. באייפד הממשקים מותאמים ויש ניצול של המסך. בזום? אותו דבר רק בגדול. המכשיר הזה לא בשל לכלום ולא ברור לי איך הוא סוס עבודה.(אה כן, כי אפשר לחבר אליו USB או משהו כזה.)
אבי  |  18.04.11
6.
הזום "לא יזכה לעדכונים נוספים לאחר ההשקה". ולמי כן יש עידכונים?
למה אין עידכונים לזום? "בעיקר בגלל חוסר עניין של המפעילות, שבודקות כל גרסה בדקדקנות אבל לאחר מכן עוברות למכשיר הבא". כלומר, שוב המפעילות קובעות לצרכן מה לעשות. כלומר, שוב המפעילות כופפו את היצרנית ובכך ייקברו, למעשה, את המוצר. יש רק חברה אחת שהצליחה לכופף את המפעילות, ומעדכנת באופן עקבי את מוצריה - בחינם. החברה הזאת היא גם היחידה שלא מוכרת את פרטיכם האישיים לכל המרבה במחיר - ללא ידיעתכם וללא הסכמתכם. בשנה הקרובה, אפל תמכור כ-60 מיליון אי-פאדים (וייתכן שזו אפילו הערכה שמרנית). כל המתחרות כולן ימכרו בערך אותו דבר- רק שהכמות הזאת תתחלק בין כמה עשרות יצרניות, שרובן לא ירוויחו מכך כלום, ולא יצליחו לפתח את המוצר הבא. ולכן, הרבה אנשים יישארו עם מוצר שלא ניתן לעדכנו - בכלל - ושאין לו עתיד, רק עבר.
דרום לבנון , צפון ישראל  |  18.04.11
5.
תדייקו במחיר!
לא הגיע הזמן להפסיק עם הטענות המגוכחות על המחיר של הזום?! הוא מתומחר בדיוק כמו אייפד עבור הדגמים המקבילים (16/32 ג'יגה, עם או בלי דור 3). זה לא חייב להיות 800 דולר, יש גם ב- 600 אם לא פחות. ל- 2: הוא סוס עבודה כי המערכת הפעלה לא מנוונת ומאפשרת לעשות הרבה יותר מ- iOS. וגם כאן, הטענה שאין אפליקציות היא לחלוטין מנותקת מהמציאות - באנדרויד אפליקציות יודעות להימתח לגודל מסך אחר בצורה חכמה ולא סתם החלפת כל פיקסל בארבעה, כך שהמון אפליקציות קיימות עובדות בסדר גמור בזום.
נדב  |  17.04.11
לכל התגובות