אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"אם תקרת החוב לא תוגדל - ארה"ב תיכנס לחדלות פירעון" צילום: בלומברג

"אם תקרת החוב לא תוגדל - ארה"ב תיכנס לחדלות פירעון"

שר האוצר האמריקני טימותי גייתנר אמר היום כי חברי הקונגרס הרפובליקנים מבינים את חומרת המשבר ויאפשרו להעלות את תקרת החוב באופן מבוקר

17.04.2011, 22:18 | סוכנויות הידיעות

"חברי קונגרס רפובליקנים הבטיחו לנשיא ארה"ב ברק אובמה שלא יחזיקו את המשק האמריקני כבן ערובה ויאפשרו לו להעלות את תקרת החוב של ארה"ב". כך אמר היום שר האוצר האמריקני טימותי גייתנר.

"אני רוצה שיהיה ברור לכולם - לקונגרס אין ברירה אלא לאפשר לנו להעלות את תקרת החוב", אמר גייתנר בתוכנית החדשות "השבוע עם כריסטיאן אמנפור". לדבריו, חברי הקונגרס הודו כי במידה ולא יאפשרו את המהלך, "הדבר יהווה סכנה מוחשית לכלכלה האמריקנית".

נשיא ארה"ב הזהיר בסוף השבוע כי "העולם עלול להידרדר למיתון נוסף אם ארה"ב לא תוכל לעמוד בחובותיה". אובמה הביע ביטחון כי הקונגרס האמריקאי יאשר את הגדלת תקרת החובות של המדינה. כעת עומד החסם העליון האפשרי לחובותיה של ארה"ב על 14.3 טריליון דולר, וזה צפוי להיות חובה של ארה"ב באמצע חודש מאי.

"במידה ותקרת החוב לא תעלה עד אמצע מאי עלולה ארה"ב להיכנס לחדלות פירעון בגין חובותיה, כגון תשלומי הביטוח הלאומי", הזהיר גייתנר. "זה עלול להרוס את אמון המשקיעים בארצות הברית ולהכניס אותנו שוב למשבר חמור", אמר.

חוששים מה-16 במאי

כיום מעריך משרד האוצר האמריקאי כי ארה"ב תגיע לתקרת החובות האפשרית ב-16 במאי. המדינה יכולה לנקוט בצעדי חירום במטרה למנוע מחובותיה לתפוח, אך מהלך מעין זה ירוויח לארה"ב רק מעט זמן. במידה וממשלת ארה"ב לא תגדיל את תקרת החוב היא לא תוכל לשלם למשקיעים רבים בעולם ריביות ותשלומי קרן על חובותיה הקיימים. חלק מגיוסי החוב השוטפים של הכלכלה הגדולה בעולם משמשים את הממשלה למיחזור חובות כשחלק מהכספים הולכים להגדלת החוב הקיים.

   

הגירעון התקציבי של ארה"ב עמד על 188 מיליארד דולר במרץ. במחצית הראשונה של שנת הכספים של 2011, הגירעון עמד על 829 מיליארד דולר, עלייה של 112 מיליארד דולר בהשוואה לתקופה המקבילה בשנה הקודמת.

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
איך הגדלת חוב מונעת חדלות פרעון ???
זו הרי שטות ממדרגה ראשונה. הגדלת החוב אולי תאפשר תשלום החובות הקיימים, אבל - בטווח הארוך - נשארת עם חוב גדול יותר. האם איזה שהוא בנק יציע למשפחה שלא יכולה להחזיר את חובותיה, לקחת עוד הלוואה, מבלי לקצץ !! __באופן מיידי__ !! בהוצאות ? הרי מה שבפועל יקרה הוא - שהבנק "יסגור את הברז" - והמשפחה הזו צתטרך לקצץ בהוצאות, ולכסות את החוב הקיים, בטח ובטח לא לקבל הגדלה של תקרת החוב. מה שעושים פה תואם בדיוק את הסיסמה של "אחרי המבול" - אני אעבור את הקדנציה שלי בלי זעזועים, ושמי שיבוא אחרי ישבור את הראש איך לצאת מהבור שחפרתי לו.
18.04.11
6.
תגידו, זה רק אני, או שהעולם עומד להשתנות לנגד עינינו. משהו קורה, ולא ברור לאן זה הולך.
ארועים רודפים אחד את השני, וכרגע אני לא מצליח למצוא את החוט המקשר. רק לצורך התיעוד: 1. בעיית האיסלמזציה באירופה. 2. בעיית ההגירה לאירופה מארצות אפריקה. 3. הפיכות במדינות החוף, הפונות לכיוון אירופה. 4. התרסקות יפן, עד להודעה החדשה. 5. התערערות הכלכלה באמריקה/אירופה. 6. הטבע משתגע. יתכן ויש עוד... אם מישהו מצליח לזהות מכנה משותף לארועים? אם כן אשמח לשמוע.
מתן  |  17.04.11
לכל התגובות