אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לאחר שגרפו 2.6 מיליארד דולר מהמכירה ל-eBay - מייסדי סקייפ כבר עובדים על הסטארט-אפ הבא צילום: בלומברג

לאחר שגרפו 2.6 מיליארד דולר מהמכירה ל-eBay - מייסדי סקייפ כבר עובדים על הסטארט-אפ הבא

ניקלאס זנסטרום ויאנוס פריס הכירו ב-1998, ומאז הם לא עוצרים. בשנת 2000 הם הקימו את הסטארט-אפ הראשון שלהם לשיתוף קבצים - קאזה, ועכשיו הם מפתחים תוכנה לצפייה בשידורי טלוויזיה באינטרנט

12.05.2011, 07:09 | אולגה ויניאר

סקייפ נוסדה בשנת 2003 על ידי שני אנשי עסקים סקנדינביים - ניקלאס זנסטרום משבדיה ויאנוס פריס מדנמרק. זנסטרום נולד בשנת 1966 ולמד באוניברסיטת אופסלה בחוגים לפיזיקה ולמינהל עסקים. פריס, יליד 1976, מעולם לא השלים את לימודיו התיכוניים. את הקריירה שלו הוא החל ב־1996 כאיש תמיכה טכני במרכז אינטרנט מקומי בדנמרק ומשם המשיך לסניף של חברת Tele2 השבדית שבו שימש זנסטרום כמנהל פיתוח. בשנת 1998 השניים הועברו לפרויקט חדש ולצורך כך עשו רילוקיישן ללוקסמבורג ומשם לאמסטרדם.

עכשיו זה רשמי מיקרוסופט רוכשת את סקייפ תמורת 8.5 מיליארד דולר זאת הרכישה הגדולה ביותר של מיקרוסופט מאז שקנתה את AQuantive ב-2007, תמורת 6 מיליארד דולר הראל עילם, 10 תגובותלכתבה המלאה

עמיתיהם לעבודה מספרים כי השניים התחברו מיד ויצרו צמד אנליטי שהשלים זה את זה בצורה מעולה. פריס היה מייצר רעיונות חדשניים ואילו תפקידו של זנסטרום היה להעביר את הרעיונות לפסים מעשיים יותר.

בשנת 2000 השניים עזבו את Tele2 והתמקדו ביצירת רשת לשיתוף קבצים שמאוחר יותר זכתה לשם קאזה (KaZaA). כדי לחסוך בהוצאות, פריס התאכסן בחדר האורחים בביתו של זנסטרום והמטבח בבית הפך למשרד הקטן של המיזם. לאף אחד מהם לא היה ידע בתכנות, לכן הם שכרו את שירותיהם של עוד שלושה עמיתים מ־Tele2 - מתכנתים ממוצא אסטוני שעבדו בחניון מקורה של אותו הבית.

הפיתוח של קאזה נעשה על חשבון החסכונות של פריס וזנסטרום מבלי לגייס הון ממשקיעים חיצוניים ומבלי לחשוב על הכנסות מפרסומות.

עם השלמת התוכנה השניים פרסמו אותה בכמה אתרי אינטרנט וחיכו לתגובת השוק. בינואר 2002 חברה אוסטרלית בשם שרמן נטוורקס רכשה את הפיתוח. פרטי העסקה לא פורסמו מעולם, אבל על פי הערכות אנליסטים, צמד השותפים קיבלו 600 אלף דולר.

 , צילום: בלומברג צילום: בלומברג  , צילום: בלומברג

בדצמבר 2003 החלו השניים לעבוד על פרויקט חדש שמטרתו יצירת פלטפורמה לשיחות טלפון קוליות על בסיס הרשת, שידוע כיום בשם סקייפ. ב־2004 השניים בחרו לגייס 20 מיליון דולר לפיתוח המיזם החדש, וב־2005 סקייפ הוסיפה את האפשרות של לבצע שיחות וידיאו דרך התוכנה. סקייפ החלה להגדיל את היקף הלקוחות שלה ובספטמבר 2005 היא נרכשה על ידי חברת eBay תמורת 2.6 מיליארד דולר, מתוכם 1.3 מיליארד דולר במזומן.

השניים המשיכו לעבוד בסקייפ מאחר שהמשך פיתוח תוכנת טלפון אינטרנטית היה תנאי לקיום העסקה. במקביל, החלו פריס וזנסטרום לעבוד על עוד תוכנה - ג'וסט, המאפשרת צפייה בשידורי טלוויזיה דרך האינטרנט. ההתקשרות עם eBay לא היתה נטולת בעיות. בשנת 2009 פריס וזנסטרום הגישו תביעה נגד מפעילת אתר המכירות הפומביות בטענה כי היא מפרה את הפטנטים שלהם לפחות 100 אלף פעם ביום והעריכו את הנזק הנגרם להם ב־75 מיליון דולר ביום.

השניים הגישו את התביעה דרך חברת ג'ולטיד שאותה ייסדו ב־2005, לפני מכירת סקייפ, במיוחד כדי לשמור על הפטנטים שלהם. ב־2006 המגזין "טיימס" הכניס את השניים לרשימת 100 האנשים המשפיעים בעולם ובאותה שנה הם קיבלו פרס יוקרתי על תרומה משמעותית לפיתוח טכנולוגיות מידע.

תגיות