אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פשרה בתחום האנרגיה: חשמל מרוח במקום סולארי צילום: שלום בר טל

פשרה בתחום האנרגיה: חשמל מרוח במקום סולארי

ל"כלכליסט" נודע כי המועצה הלאומית לכלכלה תציג השבוע תוכנית חדשה למכסות ייצור החשמל

17.05.2011, 06:59 | תומר אביטל

משרד ראש הממשלה מתכוון לצמצם בדרמטיות את המכסות לאנרגיות סולאריות ולקדם את ייצור החשמל מביו־גז ומחוות רוח, כך נודע ל"כלכליסט".

ראש המועצה הלאומית לכלכלה יוג'ין קנדל יציג השבוע למנכ"ל משרד התשתיות שאול צמח את עיקרי הפשרה שאותה גיבש. זאת לאחר שמשרד האוצר תקע טריז בניסיון משרד התשתיות לקדם את התחום הסולארי באלפי מגה־ואט בשנים הקרובות. עלות אנרגיית הרוח נמוכה יחסית ומהווה שליש ממחיר הסולארית.

לפי הצעתו של קנדל, עד 2014 תועמד מכסה של 500 מגה־ואט למתקנים לייצור חשמל מאנרגיה סולארית. בנוסף, רשות החשמל תבחן הקצאת חלק ממכסה זו (עד 25 מגה־ואט) למתקנים בעלי טכנולוגיה ישראלית, כפי שתוגדר על ידי המדען הראשי במשרד התשתיות. בד בבד, יוקצו 160 מגה־ואט עבור מתקנים לייצור חשמל מביו־גז, ו־800 מגה־ואט לחוות רוח המחוברות לרשת החלוקה ולרשת ההולכה. על פי ההערכות, ספק אם יצליחו לנצל את המכסות שיוקצו לתחומי הביו־גז והרוח.

ב־2015–2020 מתכוונים במשרד ראש הממשלה לגבש תוכנית חדשה שמטרתה תהיה להבטיח ביטחון אנרגטי כולל שיאפשר לישראל להתבסס על עצמה בייצור החשמל. "נעודד יצירת תמהיל טכנולוגיות מאוזן תוך דגש על כדאיות, יעילות וחדשנות", נכתב.

בנוסף, במטרה לרצות את משרד התשתיות, הפשרה קובעת כי יוקם צוות בין־משרדי שיגבש בין השאר תוכנית לעידוד יישום טכנולוגיות ישראליות, יעילות וחדשניות לייצור חשמל מאנרגיות מתחדשות תוך מתן מענה לקשיים המימוניים.

ממשרד התשתיות נמסר, כי "ההצעה לא עולה בקנה אחד עם יעדי הממשלה לפיהם 5% מייצור חשמל יהיה מאנרגיה מתחדשת עד 2014 ו-10% עד 2020".

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
כיוון מבורך
טורבינות רוח בעולם הוכיחו את עצמם כמקור חשמל 'ירוק' הרבה יותר טוב מסולרי. גם כלכלי יותר, כמעט כמו המקורות המדענים, גם סביבתי יותר מסולרי, פחות שטח ופחות חומרי גלם. היום יודעים להתמודד עם הבעיות שהיו בעבר ויש כאלו שהם שרק ברמת מיתוס. ישנה שאלה של שינוי נופי אך רוב התושבים יעידפו חוות רוח בחצר האחורית שלהם ולא תחנת כוח פחחות.
קדם לוי  |  18.05.11
5.
כל יומיים משנים
פעם עושים חשמל מגז ומקצים לשם כסף, פעם מאנרגיה ירוקה מכיוון השמש ומקצים לשם ולקחים מהגז, ואז עוברים לרוח ולוקחים מהשמש. לא מובן לי, אין תוכנית אב ל20 שנה קדימה? איפה רוצים להיות. הרי השוק העסקי אמור לכוון את עצמו איך שהוא. מי שהשקיע בתחום השמש עכשיו אמור לעבור לרוח, מה זו השטות הזו. ואולי משהו מרוויח מזה שלא עובדים בצורה אחת אלא אחרת. (שאלת תם) באופן כללי אני לא מבין מדוע להגביל כל אנרגיה ירוקה על חשבון גז או פחם. למעט מקום שזה תופס איזה חסרונות יש לזה? בהשוואה לגז (חוץ מקשרים וקומבינות שהם כמובן חיסרון גדול למי שאין) לגבי רווחיות כמו כל עסק, צריך לתת מחיר לקניית חשמל בהחלטה ל10 או 20 שנה קדימה. ומי שירצה יקים ומי שיחשוב ששווה לו יעשה ומי שלא, לא. למה רק על גגות בתים, ולא בשטחים פתוחים שלא חסר כאילו.
זק  |  17.05.11
לכל התגובות