אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בית המשפט ביטל את המכרז הסיעודי של המדינה צילום: shutterstock

בית המשפט ביטל את המכרז הסיעודי של המדינה

בית המשפט קבע כי התעריף שקבעה המדינה ליום אשפוז של קשיש סיעודי, נמוך ב-46 שקל מהמינימום הדרוש לקיום הקשיש בכבוד

23.05.2011, 18:07 | מיקי פלד

בית המשפט המחוזי בתל אביב ביטל אתמול (ב') את המכרז הארצי שפרסמה המדינה בשנת 2007 לרכישת שירותי אשפוז סיעודי, וקבע כי תעריפי יום האשפוז אשר נקבעו על-ידי המדינה במסגרת המכרז הינם הפסדיים, ואינם מאפשרים למוסד האשפוז הפרטי להעניק שירותי אשפוז המספקים למאושפז קיום מינימלי בכבוד.

העתירה הוגשה על-ידי 17 בתי חולים פרטיים לחולים כרוניים, אותם ייצגו עורכי הדין אילן שביט וירון סילבר ממשרד שביט, בר-און, גלאון, צין יגור ושות'. עתה על המדינה יהיה לפרסם מכרז חדש בו התעריפים יהיו חייבים להיות גבוהים יותר.

המדינה מסבסדת את השהות של קשישים סיעודיים שאין להם כסף לממן בעצמם את הטיפול הסיעודי בבית החולים הסיעודי. במסגרת העתירה טענו בתי החולים, בהתבסס על חוות דעת כלכלית מטעם הכלכלן דוד בועז, כי תעריפי יום האשפוז, כפי שנקבעו במכרז, הינם תעריפי הפסד אשר אינם מאפשרים למוסדות להעניק את השירות המינימלי הנדרש לקשיש המאושפז. בפסק הדין נכתב כי התעריך שקבעה המדינה הוא 290 שקל ליום אשפוז, לעומת 336 שקל ליום, התעריף המינימלי הדרוש לקיום הקשיש בכבוד.

השופטת מיכל אגמון קבעה כי חוות הדעת שהוגשה על ידי המדינה לתמיכה בסבירות תעריפי יום האשפוז שנקבעו במכרז, לא רק שאין בה כדי להפריך את טענת מוסדות האשפוז, אלא היא אף תומכת בה. השופטת אגמון כתבה בפסק דינה כי "התנהלות המדינה, והתחשיב והנתונים שהציגה בחוות דעתה לגבי אופן קביעת תעריף יום האשפוז סיעודי במכרז, מעלים חשש כבד כי תעריף יום האשפוז שנקבע במכרז לא נקבע על סמך תשתית עובדתית ראויה ומספקת ואינו משקף את המחירים והעלויות נכון למועד פרסום המכרז". לכן, בית המשפט הורה על ביטול המכרז, כך שמוסדות שלא ניגשו למכרז המקורי יוכלו לעשות זאת עתה.

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
זה מחריד אותי שבעתיים כי לי יש ילדה בהוסטל שתחת פיקוח משרד הרווחה
אני שואל עצמי כיצד זה הוסטל "אקים" בשרון מנוהל כבר 14 שנה ללא כל מכרז ? לאור הכשלים החמורים במקום,אי קיום נוהלי משרד הרווחה,פגיעות גופניות בחוסים ואי היכולת של המפעיל לתת מענה הולם לצרכי החוסים במקום בעלי פיגור שכלי ומוטורי קשה.לעיתים תכופות חוסר בצוות שגם במצבתו המלאה לא יכול ולא נותן טיפול הוגן היות והוא מתבסס על תקן כללי של משרד הרווחה שהוא: מטפל אחד לשבעה חוסים ללא אבחנה במצבם שלא לדבר על חוסר בתקן בשעות הטיפולים הפרא רפואיים או בתקן רופא ועו"ס במקום. תקן שאינו מביא בחשבון את צרכי הטיפול הפרטניים והייחודיות להם נדרשים החוסים בעלי פיגור שכלי ומוטורי קשה במקום. אני יודע שאין ביכולת ההורים להרים תביעה דומה מבחינה כספית.האם יש משרד עו"ד שמוכן בבקשה לעזור בנידון?
מוטי זהבי , שרון  |  24.05.11