אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט" - הרפורמה בתיכונים: הוותק יישאר, גמולי ההשתלמות יורחבו צילום: shutterstock

בלעדי ל"כלכליסט" - הרפורמה בתיכונים: הוותק יישאר, גמולי ההשתלמות יורחבו

פריצת הדרך שהושגה בין ארגון המורים לאוצר נחשפת: המורים יזכו למענקי הצטיינות, למדרגות קידום ולתוספת של 42% לשכר - מבלי לפגוע במסלולי הוותק ובשאר התנאים הקיימים. בתמורה יעבדו 16 שעות נוספות בשבוע ויחתימו שעון נוכחות

29.05.2011, 07:01 | ליאור בן דוד

אחרי שבוע של שמועות, "כלכליסט" חושף את מלוא פרטי הרפורמה בתיכונים. במסגרת פריצת הדרך שהושגה בדיונים בין משרד האוצר לארגון המורים לפני כשבוע וחצי, הוסכם כי תוספות השכר לא יבואו על חשבון מסלולי הוותק של המורים: הוותק המואץ, שדרישת האוצר לוותר עליו עמדה במוקד הפיצוץ במשא ומתן, יישאר כפי שהיה, וגמולי ההשתלמות צפויים אף להתרחב.

כפי שפורסם בעבר, במוקד תוכנית "עוז לתמורה" עומדת תוספת של 42% לשכר המורים, שבתמורה יתחייבו לעבוד 40 שעות בשבוע (בניגוד ל־24 היום). החלוקה תהיה כזו: 24 שעות פרונטאליות, 6 שעות פרטניות, ו־10 שעות שהיה בבית הספר. המעקב אחר שעות העבודה יבוצע באמצעות החתמת שעון.

בנוסף יעמדו בפני המורים אפשרויות קידום בסולם של ארבע דרגות: כל תפקיד נוסף שימלא המורה - כגון רכז שכבה, רכז מקצוע, או מחנך - יזכה אותו בנקודות, ואם יגיע לרף מסוים, יקבל העלאה. עוד סוכם, כי מחצית מהמורים יקבלו מענקי הצטיינות שינועו בין 3,600 ל־8,000 שקל בשנה.

בשנה הבאה תיושם הרפורמה ב־50 בתי ספר, ותורחב בהדרגה בארבע השנים הבאות, עד שבשנת הלימודים תשע"ו תחול על כל התיכונים שמוריהם חברים בארגון המורים. כשתיושם במלואה צפוייה הרפורמה לעלות למשק כ־3 מיליארד שקל בשנה, מה שירחיב את בסיס התקציב לחינוך בכ־9%, ל־37 מיליארד שקל בשנה. בנוסף, משרד החינוך יקצה תקציב חד־פעמי להתאמת בתי הספר לרפורמה.

בשבוע שעבר פרסם יו"ר ארגון המורים, רן ארז, הודעה למורים שבה קרא להם להתעלם מהשמועות בתקשורת על ויתור על גמולי ההשתלמות. ממשרד החינוך, משרד האוצר וארגון המורים נמסר כי פרטי הרפורמה יפורסמו במלואם עם החתימה על ההסכם, שצפויה להתרחש בימים הקרובים.

תגיות

25 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

25.
להלן החשבון עליו רמז שי מתגובה 3:
1.667=40:24 0.85=1.42:1.667 מכאן שהמורים יקבלו 15% פחות לכל שעת עבודה. ולירידה זו בשכר לשעה קוראים תוספת שכר. יש מאחורי זה חשיבה פילוסופית מעמיקה. אגב - צריך לבדוק אם פקידי האוצר באגף התקציבים, וגם אצל הממונה על השכר מחתימים כרטיס רק פעם ביום או פעמיים כפי שהם דורשים מהמורים והרופאים.....
Moises , Tel Aviv  |  29.05.11
24.
רואים שרוב המגיבים אינם אנשים בוגרים שמסתכלים על שכר, שעות עבודה וכולי
צעירים - אנשים מבוגרים למדים ויודעים להכליל דבר מאוד חשוב בעבודה: שחיקה ולחץ. משרת מורה אינה "9 שעות מול תלמידים" כי עבודה זו אינה עבודה פיזית, אינה עבודה משרדית, אינה עבודת תכנות... מדובר באחת העבודות הקשות ביותר הקיימות. אולי לא מתקבל על ילד בן 12 או מתבגרת בת 16 שזו עבודה שדורשת מאמץ כל שהוא אבל כשתתבגרו תבינו שיש סיבה לכמות השעות שנחשבות ל-"משרה מלאה" שאינה "9 שעות משרה". מרכזניות עובדות "6 שעות" משרה מלאה כי 6 שעות בעבודה כזו קשות כמו 9 שעות במשרה אחרת. גם נציגי שירות מקצועיים (לא הילדים המשכנים שחוטפים צעקות 9 שעות במשמרת ואחר כך מתפטרים עם בעיות פסיכולוגיות) אלא בעלי המשרות שיודעים לעבוד ועובדים בחברה מעבר לשנה אחת של התעללות לקוחות - עובדים אחרת. ועכשיו? נעביר כרטיס שעון בשמונה בבוקר, נעביר כרטיס שעון אחרי 8 שעות בבית הספר וזהו! לא נטפל בילדים מחוץ לשעות העבודה, לא נקדיש "דמן אויר" על חשבוננו מהטלפון האישי, לא נפתור בעיות מחוץ לשעות העבודה. נשקיע כמה שנוכל ואולי אפילו יותר בשעות העבודה כדי להשפיק הכל.. וכשתגיע השעה 4 אחר הצהריים "נדפוק כרטיס" ונלך הביתה. כמו עובדי תעשיה טובים. הילדים יהפכו "למוצר" במפעל, ורבים כאלה הם כך גם כעת. רציתם מפעל - קיבלתם.
עופר  |  29.05.11
23.
ל - 15מה כבר יש לבדוק במבחן בחשבון של ילדים ביסודי
החמור קופץ בראש, לידיעתך יש הרבה מה לבדוק זה בדיוק הזמן לאתר ליקויי וקשיי למידה. שאם מישהו יעשה מה שאתה אומר ופשוט יכתוב נכון לא נכון. הוא ישאיר את הילד עם בעיה לכל החיים. גישת גומרים הולכים לא עובדת כאן
אופיר , נס ציונה  |  29.05.11
לכל התגובות