אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עדיין בצמרת: ישראל נותרה במקום השלישי בסקר עליית מחירי דירות צילום: אוראל כהן

עדיין בצמרת: ישראל נותרה במקום השלישי בסקר עליית מחירי דירות

לפי סקר גלובל פרופרטי גייד, נרשמה בישראל בשנה האחרונה עליית מחירים ריאלית של 7.8%

29.05.2011, 14:28 | שי פאוזנר

ישראל שמרה על המקום השלישי ה"מכובד" ברשימת המדינות עם מחירי הנדל"ן הגבוהים בעולם של המגזין האינטרנטי גלובל פרופרטי גייד (Global Property Guide). סקר הדירות הרבעוני של האתר, הנחשב לאחד המשפיעים על שוק הנדל"ן העולמי, קובע כי בישראל נרשמה בשנה האחרונה עליית מחירים ריאלית של 7.8%.

על פי נתוני האתר, אשר בחן את מחירי הדירות ב־39 מדינות במהלך 12 החודשים האחרונים, עלו מחירי הדירות בעולם ברבעון הראשון של 2011 ב־12.3%. ברבעון האחרון, כתבו עורכי פרופרטי גייד, נרשמה בישראל עליית מחירי דירות בניטרול האינלפציה של 1.02%.

הונג קונג, המדורגת במקום הראשון, שמרה על המיקום בכל מהלך השנה האחרונה. על פי הסקר החדש, נרשמה בשוק בהונג קונג עליית מחירים ריאלית של 18.8%. השנייה ברשימה היא סינגפור, בה נרשמה עליית מחירי דירות של 8.21%. אחרי ישראל, במקום הרביעי ניצבה נורבגיה בה נרשמה עליית מחירים של 6.86%. שוק בולט אחר היה השוק האירי - באירלנד, קובעים עורכי הסקר, נרשמה ירידת מחירים של 13.1%, הדומה לירידה שנרשמה בה בשנה שעברה. ברבעון הראשון של 2011 נרשמה בה ירידת מחירי דירות של 2%. גם בולגריה (עם ירידה של 10.2%) וספרד (עם ירידה של 7.9%) בלטו בקצה התחתון של הטבלה.

עוד מדווחים באתר כי מבין 39 המדינות שנבחנו, ב-16 נרשמה עליית מחירים וב-23 מהמדינות נרשמה ירידה. נציין כי ב־2010 מצאו אנשי גלובל פרופרטי גייד כי בשוק הנדל"ן העולמי נרשמה ברבעון הראשון של 2010 עליית מחירים ב-20 מדינות וירידה ב-16 מדינות. עוד התייחסו עורכיו לשאלת השפעת עליות הריבית ברוב חלקי העולם. להערכתם, שיעורי האינפלציה העולים ברוב המדינות שבחנו לא ישפרו משמעותית את מצב השוק. לדבריהם, בכל המדינות נמצאו הערכות שווי גבוהות לנכסים רבים.

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

1.
המשותף להונג קונג סינגפור וישראל
מדינות קטנות וצפופות עם מעט עתודות קרקע. בישראל גידול אוכלוסייה מאד מהיר בהשוואה למדינות מערביות היוצר ביקושים גבוהים שעולים משנה לשנה. ההיצע לעומת זאת קטן בעיקר עקב שחרור קרקעות איטי של הקבלנים... בנוסף רבות מהמכירות והקניות הן ע"י משקיעים בשוק הנדל"ן, בין השאר מחו"ל ולא ע"י זוגות צעירים ומשפרי דיור. הפתרון: הגבלת ילודה (יפתור מגוון בעיות נוספות בניהן עוני, פשיעה ועוד). מס גדול על ספקולנטים ודירות להשקעה. הורדת מס לחלוטין על דירה ראשונה ומשפרים אחת לשמונה שנים ומעלה. ליצור מנגנון שיגרום לקבלנים לשחרר יותר קרקעות לבניה. בניה מאסיבית לגובה באיזורי ביקוש בתוך הערים. (כמובן שיגרור צפיפות ולכן צריך לטפל בנושא תחבורה ציבורית יעילה).
רו"ח ירוק  |  29.05.11