אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ליקורד של מכתשים אגן תובעת 40 מיליון דולר מטבע צילום: אוראל כהן

ליקורד של מכתשים אגן תובעת 40 מיליון דולר מטבע

החברה־הבת של מכתשים טוענת, כי עקב רכישת רציופארם בידי טבע, הופסק שיתוף הפעולה שלה עם החברה הגרמנית

30.05.2011, 07:40 | גולן חזני

ליקורד, חברת הביוטכנולוגיה מקבוצת מכתשים אגן, הגישה באחרונה תביעה לקביעת גובה הפיצוי המגיע לה מחברת טבע בעקבות ביטול ואי־קיום הסכמים שנחתמו בין ליקורד לבין חברת רציופארם, שנרכשה אשתקד בידי טבע, הנוגעים לתרופה ונלאפקסין. סכום התביעה עומד על 40 מיליון דולר, והצדדים ידונו בה מול עו"ד ראובן בכר שמונה כבורר בתביעה.

הוונלאפקסין היא תרופה גנרית המיועדת לטיפול בחולים הסובלים מדיכאון וחרדה. בשנת 2002 הקנתה ליקורד, כבעלת הזכויות בטכנולוגיה שבבסיס תרופת הונלאפקסין, רישיון בלעדי לרציופארם לייצר ולשווק את התרופה בקנדה, ובשנת 2006 גם בארצות הברית.

ההבנה שבבסיס ההסכמים שנחתמו בין החברות היתה ששני הצדדים יפעלו מתוך אינטרס משותף להגדיל את הכנסותיה של רציופארם ממכירת התרופה וכן את תמלוגיה של ליקורד כנותנת הרישיון.

במשך כמה שנים שיתפה רציופארם פעולה עם ליקורד, באמצעות הגשת בקשות לרשויות הבריאות הרלבנטיות וכן עד לתשלום התמלוגים לליקורד. ל"כלכליסט" נודע כי עם פרסום דבר הרכישה הצפויה של רציופארם על ידי טבע במרץ 2010, העבירה ליקורד פנייה דחופה ובה התריעה על ניגוד אינטרסים אפשרי שעלול למנוע מרציופארם לקיים את תנאי ההסכם.

ניגוד העניינים, לטענת ליקורד, מוסבר בכך שטבע ורציופארם היו למעשה חברות מתחרות, ולאחר הרכישה יכולה טבע להחליט כיצד היא מעוניינת למכור את התרופה (באמצעות מכירה ישירה שלה או מכירה דרך רציופארם), ובכך לפגוע במכירות של רציופארם ובתמלוגים המיועדים לליקורד.

תגיות