אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הבנק הבינלאומי: "להמשיך לשלוט ברמת ההוצאות" צילום: עמית שעל

הבנק הבינלאומי: "להמשיך לשלוט ברמת ההוצאות"

עלייה ברווחי המימון ורישום הכנסה של 36 מיליון שקל בסעיף ההוצאות להפסדי אשראי הובילה את הבנק הבינלאומי לרווח נקי ותשואה להון גבוהים מתחזיות האנליסטים ברבעון הראשון

01.06.2011, 07:46 | תומר זלצר

עלייה ברווחי המימון ורישום הכנסה של 36 מיליון שקל בסעיף ההוצאות להפסדי אשראי (לשעבר "הפרשה לחובות מסופקים") הובילה את הבנק הבינלאומי לרווח נקי ותשואה להון גבוהים מתחזיות האנליסטים ברבעון הראשון. הרווח הנקי עמד על 183 מיליון שקל, עלייה של 42% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד. התשואה להון הגיעה ברבעון הראשון ל־13.5% בהשוואה ל־8.5% ברבעון הראשון של 2010.

האתגר המשמעותי ביותר שעומד בפני הבינלאומי הוא ההתייעלות. סך ההוצאות של הבינלאומי גדל ברבעון הראשון ב־6% ועמד על 739 מיליון שקל. יחס היעילות, המחושב כשיעור ההוצאות מתוך סך ההכנסות (מימון ותפעוליות), עמד ברבעון על 74% - רק בנק דיסקונט הציג ברבעון הנוכחי יחס גרוע יותר.

לדברי מנכ"לית הבנק הבינלאומי סמדר ברבר־צדיק, "יש שינוי כיוון יפה מאוד בסעיף ההוצאות. אם מנטרלים סעיפי הוצאה חד־פעמיים בגובה של 40 מיליון שקל, סך ההוצאות התפעוליות של הבנק הבינלאומי לא גדל בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד - וזה נתון חריג במערכת הבנקאית. הצגנו גם ירידה של 24 מיליון שקל בהוצאות האחרות - בעיקר עקב השלכות הסינרגיה בין החברות־הבנות בקבוצת הבינלאומי. המטרה שלנו להמשיך בשליטה בהוצאות ברבעונים הקרובים".

הבנק ממשיך לשמור על יחס הון ליבה גבוה של 8.2%. מדוע נמנעתם מהכרזה על חלוקת דיבידנד?

"בספטמבר 2010 חילקנו דיבידנד בהיקף של כ־800 מיליון שקל. אנחנו שומרים על מדיניות חלוקת הדיבידנדים שלנו (חלוקת 50% מהרווח הנקי השנתי בכפוף לעמידה ביעדי הלימות ההון של הדירקטוריון), אבל הסוגיה הזו מושפעת גם מהוראות רגולטוריות של בנק ישראל שעשויות להשפיע על ההון. כבנק שאוהב לשמור על כריות הון מספקות, אנחנו נמתין ונבחן את השפעת ההוראות החדשות בבואנו לחלק דיבידנד בהתאם למדיניות החלוקה".

תגיות