אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האקזיט של העובדים: Pixim האמריקאית תרכוש את הסטארט-אפ אדווסנס צילום : אריאל בשור

האקזיט של העובדים: Pixim האמריקאית תרכוש את הסטארט-אפ אדווסנס

החברה הישראלית, המפתחת חיישנים למצלמות אבטחה, התפרסמה בכך שעובדיה קיבלו את מניותיה מהקרנות. עכשיו הם מוכרים אותה בעסקת מניות ואופציות

15.06.2011, 12:28 | אסף גלעד

הסטארט-אפ אדווסנס, הנמצא בבעלות עובדיו, נמכר לחברת Pixim האמריקאית בעסקה הכוללת בעיקרה מניות ואופציות. שווי העסקה מוערך במיליוני דולרים בודדים.

פיקסים, חברה המפתחת ומייצרת חיישנים ורכיבים נוספים למצלמות אבטחה, תקלוט 20 מעובדי אדווסנס, חברה שפיתחה חיישנים מתוחכמים לשיפור הרזולוציה של מצלמות סלולריות. חמשת חברי הנהלת החברה יפרשו ויקבלו חבילת פיצויים.

אדווסנס (Advasense) התפרסמה בכך שעובדיה קיבלו ללא תמורה את מניות קרנות ההון סיכון שתמכו בה: גיזה, ג'נסיס, ונצ'רטק ובלוראן, בעת שהקרנות נכנסו למצוקה כלכלית בזמן המשבר האחרון.

קרן ההלוואות קראוס קיבלה ללא תמורה את מרבית המניות מהקרנות והעבירה אותן לידי עובדי אדווסנס כתמריץ. היא היתה המממנת העיקרית של החברה בשנתיים האחרונות, ולפי ההערכות עסקת הרכישה החזירה לקראוס את החוב של אדווסנס, שהוערך במיליוני דולרים גם כן. עם זאת, העובדים יקבלו מאות אלפי דולרים בעקבות העסקה.

לאחר שקיבלו המועסקים לידיהם את מניות החברה, הם חתמו בשנה שעברה על עסקת פיתוח עם יצרנית חיישני המצלמות האמריקאית אפטינה (Aptina). במסגרת העסקה אפטינה השקיעה באדווסנס 8-6 מיליון דולר, שהועברו למימון הפיתוח. העסקה השתלמה עבור העובדים כיוון שלא כללה העברת מניות לאפטינה.

"אף על פי שידענו שהסיכויים שלנו קטנים ללא תמיכה פיננסית, הוכחנו שאנחנו מסוגלים למכור פרויקטים במיליוני דולרים לענקיות טכנולוגיה, וגם כשהמשבר הכלכלי נמשך הצלחנו למצוא נמל בטוח לטכנולוגיה שלנו ולעובדים", אמר מנכ"ל החברה נפתלי שריר ל"כלכליסט".

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
מספר 2 - נראה לי שאתה זה שלא הבנת
"העובדים יקבלו מאות אלפי דולרים בעקבות העסקה" - האם המשורר התכוון שכל העובדים ביחד יקבלו מאות אלפים, או שכל עובד בנפרד יקבל מאות אלפים? לאור העובדה שהמכירה התבצעה ב"מיליוני דולרים בודדים" והחוב ששולם מתוכה היה גם הוא "מיליוני דולרים" - בסיכוי סביר מאד הסכום מתייחס ל*כל* העובדים גם יחד. כלומר אם לחברה יש 10 עובדים - כל אחד יקבל עשרות אלפי דולרים - שזה סכום יפה מאד, אבל לא כזה שיתעשרו ממנו. לפי הכתבה, לחברה יש לפחות 20 עובדים - כלומר המקסימום שכל עובד קיבל הוא 50 אלף דולר = כ-137000 ש"ח לפי הדולר של היום ואחרי מיסים. ומספיק שלחברה יש 100 עובדים - כל אחד יקבל אלפי דולרים - שזה במקרה הטוב משכורת אחת.
שעול , עזרלנד  |  15.06.11
5.
מגיב מס' 1 יוסי כהן - תחפש ערך "פרגון" במילון
העובדים לא אבדו פרנסה בזמן המשבר. קרנות התגמשו והחזירו חלק מההפסדים. כספי מיסים נכנסו לקופת המדינה במקום שתלומים למיניהם יצאו ממנה לתמיכה במפוטרים. ןגם אם יש בחברה 100 עובדים, מדובר בכמה אלף דולר בממוצע פר אדם - בונוס לא רע בכלל.
א , הינתן  |  15.06.11
לכל התגובות