אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בכיר בחברת מזון גדולה: "במבנה של השוק כיום, מחיר הקוטג' לא יירד" צילום: הילה דפנה

בכיר בחברת מזון גדולה: "במבנה של השוק כיום, מחיר הקוטג' לא יירד"

בחברות המזון לא מבטיחים הורדת מחירים. לדברי אותו בכיר, הוא אינו מוכן "ללכת ברחוב כמו עבריין. שיבואו ויבדקו אותנו. חברות שמרוויחות 5%-4% לא יכולות להוריד מחירים כי הן יפשטו רגל". הוא קרא לשטייניץ "להוריד את המע"מ על מוצרי מזון בסיסיים במקום לצאת בכותרות בעיתונים"

19.06.2011, 16:16 | אורנה יפת

למרות המחאה הצרכנית ועל אף הדיון המתקיים היום (א') בוועדת הכלכלה, מבחינתם של יצרניות המזון אין סיכוי שמחירו של הקוטג' יירד, לבד ממבצעים נקודתיים שעושות רשתות השיווק מדי פעם.

"במבנה של השוק כיום, מחיר הקוטג' לא יירד", אמר ל"כלכליסט" בכיר באחת מחברות המזון הגדולות. "המחירים לא ירדו כי אם כך יהיה החברות יפשטו רגל. חברות שמרוויחות בשורה תחתונה בין 4% ל-5% לא יכולות להוריד מחירים. אם היינו מעלים מחירים בחזירות, הרווחיות הגולמית שלנו לא הייתה נשחקת. אבל היא נשחקת כי אנחנו סופגים חלק מעליות המחירים של חומרי הגלם. כשהמחירים של הסחורות יורדים מעט והחברות לא מורידות מחירים, זה בגלל שהן צריכות לפצות את עצמן על העליות המתמשכות שספגו".

אותו בכיר קרא לבדיקה של יצרניות המזון. "אני לא מוכן ללכת ברחוב כמו עבריין. כשאתה מואשם בקרטל, בתאום מחירים ובחוסר תחרות, זה פלילי. ולכן אני קורא למי שצריך, לבוא ולבדוק אותנו".

לדבריו, הפתרון יכול לבוא רק דרך הורדת המע"מ, וסבסוד החקלאים. הבכיר תקף את שר האוצר שלא פועל להורדת המע"מ אלא יוצא בכותרות "מצחיקות", לדבריו, בעיתונים. "למה שר האוצר לא מוריד את המע"מ? אם הוא יוריד את המע"מ, מחיר הקוטג' יירד מחר בשקל. אם אין מע"מ על פירות וירקות שיוריד גם את המע"מ על מוצרי מזון בסיסיים, במקום לצאת בכותרות מצחיקות בעיתונים.

"תל אביב היא העיר השלישית ביוקר המחיה בעולם. כשרוצים לקנות רכב משלמים פה פי שניים כי חצי מהסכום הולך למיסי מדינה. ואז הרוכש רוצה לתדלק את הרכב החדש ומשלם מחיר מופרז על הדלק ואם רוצה גם לקנות דירה, הוא כבר צריך לשדוד בנק", אמר הבכיר.

אותו בכיר גם יצא נגד רשתות השיווק שמגלגלות את האשמה על יצרניות המזון. "ההבדל ברווחים בינינו לבין רשתות המזון הוא 2%-3%. לא יותר מזה. הרשתות במצוקה ולכן הן מאשימות אותנו, אבל הן יודעות בבירור שהבעיה המרכזית היא כמות המיסים במדינה. כאשר קונים קוטג', כמעט 2 שקלים ממחיר הקוטג' הולך למדינה".

אבל אין, לדבריו, פתרון של קסם והוא איננו אופטימי בנושא המחירים. "המחאה של הציבור מוצדקת לחלוטין אבל למדינה אין יכולת למצוא פתרונות. זו מדינה קטנה, העול הביטחוני שקיים פה לא קיים באף מדינה אחרת בעולם. גם שטייניץ הרי לא לוקח את המסים הביתה. אם הוא יוריד את המס על הקוטג', הוא יעלה אותו על מכוניות".

תגיות