אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"האמצעי היעיל ביותר להפחתת קרינה מטלפונים - מדבקות ספוג" צילום: אורן אגמון

"האמצעי היעיל ביותר להפחתת קרינה מטלפונים - מדבקות ספוג"

במסגרת דיון על הסכנה הנגרמת כתוצאה משימוש בטלפונים ניידים, הודיע נציג המשרד להגנת הסביבה כי מדבקות הספוג מורידות את הקרינה לרמה אפסית

21.06.2011, 14:52 | תומר אביטל

"האמצעי הכי יעיל להפחתת הקרינה של טלפון נייד הוא מדבקות ספוג המרחיקות את המכשיר שני סנטימטר מהאוזן. אם מרחיקים כך את המכשיר, החשיפה לקרינה יורדת לאפס", כך הכריז היום בכנסת ד"ר סטליאן גלברג, ראש אגף הקרינה במשרד להגנת הסביבה. הוא הוסיף כי "אנחנו מתעדכנים מדי יום עם ארגון הבריאות העולמי על עמדותיו בנושאי הקרינה הבלתי מייננת".

ד"ר גלברג דיבר בוועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת שקיימה היום (ג') דיון במסגרת יום הסביבה בכנסת. הדיון נערך בעקבות הודעת ארגון הבריאות העולמי כי השימוש במכשירי טלפון ניידים עלול להגביר את הסיכוי לחלות בסרטן.

מ"מ יו"ר הוועדה, ח"כ ד"ר רחל אדטו (קדימה), אמרה בדיון: "כשם שנהיגה ברכב היא מסוכנת אך לא עולה על דעתנו לאסור אותה, אלא לנקוט באמצעי בטיחות כמו חגירת חגורה, כך גם לגבי טלפונים ניידים: יש לנקוט בזהירות מונעת. עם זאת, אני קוראת לבתי הספר לאסור שימוש בטלפונים הניידים בשטח בית הספר".

פרופ' סיגל סדצקי, מנהלת היחידה לאפידמיולוגיה, חלקה על דעתה של אדטו: "לדעתי אין לאסור הכנסת טלפונים ניידים לבתי הספר, כי זו גזירה שהציבור יתקשה לעמוד בה. יש לעבוד על מסרים חיוביים עם התלמידים: איך להשתמש נכון במכשיר. זה אבסורד מוחלט שהמדינה לא מקצה משאבים ותקציב לקיום מחקרים בנושא סכנות הקרינה מהטלפונים הניידים. כל המחקרים שביצעתי עד כה היו במימון חוץ".

מנתוני מרכז המחקר והמידע של הכנסת שהוגשו לדיון, עולה כי ברחבי העולם יש 5.3 מיליארד מנויים לטלפונים ניידים (עלייה של פי 7 בתוך עשור), שהם 76.2 מנויים לכל 100 תושבים. היחס בישראל: כ-126 מנויים לכל 100 תושבים.

תגיות